De vijf lekkerste mascarpone toetjes

Geschatte leestijd: 6 minuten

Slagroom, mascarpone, crumbles wie is er niet gek op? Een heerlijk toetje is zo gemaakt en het staat ook nog eens super feestelijk op tafel. Eerlijk is eerlijk het zijn wel calorieknallers maar dat moet zo nu en dan eens mogen toch? Ik geef je de vijf lekkerste mascarpone toetjes van mijn blog. En zoals de seizoenen verlopen passen we gewoon het fruit aan. Of maken we ze speciaal voor de feestdagen en zetten we net even wat extra’s op tafel in het weekend.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomers fruit op zijn best, dikke frambozen, zoete aardbeien en een fijne koekjes crumble. Na het lezen van deze blog heb jij de vijf lekkerste mascarpone toetjes in één handig artikel bij elkaar.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Naar recept gaan
Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

De vijf lekkerste mascarpone toetjes

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Een waar feestje op je tafel.

Zomers kersen toetje met crumble

Ik kan proberen de volgende tekst langer te maken:

Als ze er zijn dan ben ik er als de kippen bij! Heerlijke dikke sappige zoete Hollandse kersen. En met deze paarse rakkers maak je weer een mooi toetje en als extra’s maken we er ook kersensaus bij. Dit recept mag niet ontbreken in bij de vijf lekkerste mascarpone toetjes.

Een mogelijke langere versie is:

Ik ben dol op Hollandse kersen, vooral als ze vers en rijp zijn. Als ik ze zie liggen in de winkel of op de markt, dan aarzel ik geen moment en koop ik een flinke portie. Ze zijn zo heerlijk dik, sappig en zoet dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Maar ik bewaar ook altijd een paar kersen om een verrukkelijk toetje mee te maken. Ik combineer ze met romige mascarpone, knapperige koekjes en een zelfgemaakte kersensaus. Dit is echt een feest voor je smaakpapillen! Dit recept is zo lekker dat het een van de vijf beste mascarpone toetjes is die ik ooit heb geproefd. Je moet het echt eens proberen!

Zomers kersen toetje met crumble
Naar recept gaan
De vijf lekkerste mascarpone toetjes
Geniet, met volle teugen!

Zomers toetje met Franse abrikoos

Sommige mensen vinden het misschien gek, maar ik hou zo veel van koken dat ik het zelfs doe als ik op vakantie ben! Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en mijn vrienden te verwennen met een lekker toetje. Toen ik laatst in Frankrijk was, zag ik op de markt prachtige abrikozen liggen. Ze waren zo sappig en zoet dat ik ze niet kon weerstaan. Ik besloot om er een heerlijke abrikozencrumble mee te maken. Ik gebruikte Madeleines, die typisch Franse cakejes, om de crumble te maken.

Ik verkruimelde ze en mengde ze met boter, suiker en kaneel. Ik legde de abrikozen in een ovenschaal en strooide de crumble erover. Ik bakte het geheel in de oven tot het goudbruin en knapperig was. Het rook zo lekker dat mijn vrienden al snel kwamen kijken wat ik aan het maken was. Ze waren blij verrast toen ze het toetje zagen en proefden. Ze vonden het een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Ze complimenteerden me met mijn kookkunsten en vroegen me om het recept. Ik was trots dat ik zo’n lekker toetje had gemaakt met lokale ingrediënten. Het was een geslaagde afsluiting van een mooie dag in Frankrijk.

Zomers toetje met Franse abrikoos
Naar recept gaan
Zomers toetje met Franse abrikoos
De vijf lekkerste mascarpone toetjes
Prachtige kleuren, en lekkere ingrediënten.

Slagroomtoetje voor de Sint

Sinterklaas is een feest dat al heel lang bestaat, maar dat niet altijd hetzelfde is gebleven. Door de tijd heen zijn er dingen veranderd, zoals de kleur van de Pieten, de manier van cadeautjes geven en de liedjes die we zingen. Ook bij ons thuis is er veel veranderd. Vroeger geloofden we allemaal in de Sint en zetten we onze schoen voor de open haard. We waren altijd heel blij en gespannen als we op 5 december pakjesavond vierden. Maar nu zijn we allemaal ouder geworden en weten we dat de Sint niet echt bestaat.

We doen nog wel mee aan het feest, maar op een andere manier. We kopen zelf cadeautjes voor elkaar en maken gedichten of surprises. We maken er een gezellige avond van met spelletjes, muziek en lekker eten. Een fijn toetje mag natuurlijk niet ontbreken op zo’n avond. We houden allemaal van zoetigheid, dus we maken meestal iets met chocolade, slagroom of fruit. Het maakt niet uit wat het is, als het maar lekker is. Zo sluiten we het heerlijk avondje af met een smakelijk toetje en een goed gevoel. Het feest is misschien veranderd, maar de gezelligheid blijft.

Slagroomtoetje voor de Sint
Naar recept gaan
Slagroomtoetje voor de Sint
Slagroomtoetje voor de Sint
Voeg nog wat leuke choco-munten toe.

Creepy eye Halloweentoetje

Tradities uit andere landen, we raken er steeds meer aan gewend. En als jij dacht dat Halloween Amerikaans is… nou dan kom je bedrogen uit! Ik vertel je er alles over in het recept van dit toetje. Enne geniet ondertussen van dit “creepy” toetje die eigenlijk gewoon alleen maar heel lekker is.

Creepy eye Halloweentoetje
Naar recept gaan
Creepy eye Halloweentoetje
Creepy eye Halloweentoetje
Creepy toch? Maar wel heel lekker!

De vijf lekkerste mascarpone toetjes

En dat waren ze dan hoor, de vijf lekkerste mascarpone toetjes van mijn blog! Welke is jouw favoriet? Of ga je ze allemaal maken…. Dat snap ik helemaal.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » De vijf lekkerste mascarpone toetjes

12 gedachten over “De vijf lekkerste mascarpone toetjes”

  1. Pingback: De vijf lekkerste kippendij recepten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgemaakte zoete kaneel kersenjam - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zoete kersen croissant rolletjes - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zomers toetje met Franse abrikoos - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Zomerse toetjes met mascarpone slagroom - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Cheesecake taartje in een glaasje - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Wat je van dichtbij haalt is lekker - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Valentijnsdag hartjes toetje met mascarpone - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Zomers kersen toetje met crumble - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *