Je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden, zo gaat het spreekwoord toch? Ik ben misschien wel een beetje van beide, want ik heb natuurlijk graag een stukje luxe op vakantie maar het werk gaat ook gewoon door! Overigens is dat geen straf hoor want ik vind koken met lokale producten altijd erg leuk. Eerst alles scoren op de markt of in die gigantische supermarché en dan aan de slag. Eten moet je namelijk toch op vakantie en veelal is de kwaliteit in de toeristische gebieden niet top. Dit jaar wilde ik Toulouse worst maken op de plancha grill. Die hebben we namelijk bij ons huis en dat biedt mogelijkheden! En aangezien we in de Provence zitten werd het Provencaals gegrilde Toulouse worst.


Provencaals gegrilde Toulouse worst
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Toulouse worst
- 300 gram roseval aardappeltjes
- 1 rode paprika
- 6 sjalotten
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- verse Provencaalse kruiden
En zo maak je het:
- Zet je grill aan en laat hem heet worden.
- Kook de roseval aardappeltjes een minuutje of 15, als ze groot zijn kun je ze halveren.
- Hak de paprika in stukken, maak de sjalotten schoon en halveer ze. Snipper de rode peper, de zaadjes niet gebruiken. Snipper de knoflooktenen.
- Doe een klein beetje olijfolie op de plaat en leg de worst erop. Grill de worst aan beide zijdes, om en om.
- Daarna voeg je alle groenten toe en deze bak je een aantal minuten mee.
- Als laatste nog een handvol gehakte verse Provencaalse kruiden erbij en dan kun je hem serveren.
- Heerlijk Happen!

Provencaals gegrilde Toulouse worst
Typisch iets uit de regio Toulouse, verse worst, gemaakt van varkensvlees, zout, peper en ongeveer drie centimeter dik. Hij wordt meestal in een spiraal verkocht. Deze Toulouse worst maken we op de plancha grill, een platte grill en alle ingrediënten gebruiken we tegelijk. De worst moet iets langer bakken dan de groenten dus deze voegen we later toe. Natuurlijk kunnen ook de Provençaalse kruiden niet ontbreken. Mijn favoriet peterselie heb ik ook gebruikt in deze Provençaals gegrilde Toulouse worst. Heb je nou geen plancha grill, het kan ook prima op een tepan yaki, of platte grill plaat gemaakt worden. Zelf neem ik altijd een kleine mee op vakantie want je weet maar nooit wat je aantreft ter plekke.
Andere fijne vakantierecepten maken? Gelukkig kook ik een hoop op vakantie!
- Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille.
- Deze salade chevre chaud met een verhaal.
- Of deze linguine aglio olio met mosseltjes.

Andere recepten maken zoals deze Provencaals gegrilde Toulouse worst?
- Deze top salade met radijs.
- Een heerlijke burger!
- Of deze gehaktbal.
Dit ga ik echt eens proberen. Lijkt me
Kan je zulke worsten ook in Nederland kopen? Ik
heb ze nooit zien liggen of niet goed opgelet.
Hi Mirjam, ik zou het even aan je slager vragen. Meestal niet in de supermarkt. Maar bij een goede keurslager vaak wel. Eet smakelijk alvast!
Het lijkt mij zoo ook lekker ga het zeker zeer binnenkort maken ben maar alleen dus moet even puzzelen met de hoeveelheden.
Pingback: Chorizo inktvisjes van de plancha - Heerlijke Happen
Misschien wel de lekkerste worst die ik ooit gegeten heb