Provencaals gegrilde Toulouse worst

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Geschatte leestijd: 3 minuten

Je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden, zo gaat het spreekwoord toch? Ik ben misschien wel een beetje van beide, want ik heb natuurlijk graag een stukje luxe op vakantie maar het werk gaat ook gewoon door! Overigens is dat geen straf hoor want ik vind koken met lokale producten altijd erg leuk. Eerst alles scoren op de markt of in die gigantische supermarché en dan aan de slag. Eten moet je namelijk toch op vakantie en veelal is de kwaliteit in de toeristische gebieden niet top. Dit jaar wilde ik Toulouse worst maken op de plancha grill. Die hebben we namelijk bij ons huis en dat biedt mogelijkheden! En aangezien we in de Provence zitten werd het Provencaals gegrilde Toulouse worst.

Toulouse worst maken
Bakken à la plancha, op een grillplaat dus.

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Typisch iets uit de regio Toulouse, verse worst, gemaakt van varkensvlees, zout, peper en ongeveer drie centimeter dik. Hij wordt meestal in een spiraal verkocht. Deze Toulouse worst maken we op de plancha grill, een platte grill en alle ingrediënten gebruiken we tegelijk. De worst moet iets langer bakken dan de groenten dus deze voegen we later toe. Natuurlijk kunnen ook de Provençaalse kruiden niet ontbreken.

Provencaals gegrilde Toulouse worst
Flink veel knoflook en een beetje rode peper.

Mijn favoriet peterselie heb ik ook gebruikt in deze Provençaals gegrilde Toulouse worst. Heb je nou geen plancha grill, het kan ook prima op een tepan yaki, of platte grill plaat gemaakt worden. Zelf neem ik altijd een kleine mee op vakantie want je weet maar nooit wat je aantreft ter plekke.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Provencaals gegrilde Toulouse worst
Een complete maaltijd op één grillplaat.
Provencaals gegrilde Toulouse worst

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Een top vakantie recept rechtstreeks uit de Provence.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: knoflook, paprika, Toulouse worst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 281kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

plancha grill / grill plaat

Ingrediënten:

  • 1 worst - Toulouse
  • 300 gram roseval aardappeltjes
  • 1 rode paprika
  • 6 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • Provencaalse kruiden - verse

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet je grill aan en laat hem heet worden.
  • Kook de roseval aardappeltjes een minuutje of 15, als ze groot zijn kun je ze halveren.
  • Hak de paprika in stukken, maak de sjalotten schoon en halveer ze. Snipper de rode peper, de zaadjes niet gebruiken. Snipper de knoflooktenen.
  • Doe een klein beetje olijfolie op de plaat en leg de worst erop. Grill de worst aan beide zijdes, om en om.
  • Daarna voeg je alle groenten toe en deze bak je een aantal minuten mee.
  • Als laatste nog een handvol gehakte verse Provencaalse kruiden erbij en dan kun je hem serveren.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere fijne vakantierecepten maken? Gelukkig kook ik een hoop op vakantie!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Andere recepten maken zoals deze Provencaals gegrilde Toulouse worst?

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Provencaals gegrilde Toulouse worst

7 gedachten over “Provencaals gegrilde Toulouse worst”

  1. 5 sterren
    Het lijkt mij zoo ook lekker ga het zeker zeer binnenkort maken ben maar alleen dus moet even puzzelen met de hoeveelheden.

  2. Pingback: Chorizo inktvisjes van de plancha - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Quiche met cantal en groene asperges - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept