Provencaals gegrilde Toulouse worst

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Een top vakantie recept rechtstreeks uit de Provence.
Provencaals gegrilde Toulouse worst

Je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden, zo gaat het spreekwoord toch? Ik ben misschien wel een beetje van beide, want ik heb natuurlijk graag een stukje luxe op vakantie maar het werk gaat ook gewoon door! Overigens is dat geen straf hoor want ik vind koken met lokale producten altijd erg leuk. Eerst alles scoren op de markt of in die gigantische supermarché en dan aan de slag. Eten moet je namelijk toch op vakantie en veelal is de kwaliteit in de toeristische gebieden niet top. Dit jaar wilde ik Toulouse worst maken op de plancha grill. Die hebben we namelijk bij ons huis en dat biedt mogelijkheden! En aangezien we in de Provence zitten werd het Provencaals gegrilde Toulouse worst.

Toulouse worst maken
Bakken à la plancha, op een grillplaat dus.
Provencaals gegrilde Toulouse worst

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Een top vakantie recept rechtstreeks uit de Provence.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: knoflook, paprika, Toulouse worst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • plancha grill / grill plaat

Ingrediënten:

  • 1 Toulouse worst
  • 300 gram roseval aardappeltjes
  • 1 rode paprika
  • 6 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • verse Provencaalse kruiden

En zo maak je het:

  • Zet je grill aan en laat hem heet worden.
  • Kook de roseval aardappeltjes een minuutje of 15, als ze groot zijn kun je ze halveren.
  • Hak de paprika in stukken, maak de sjalotten schoon en halveer ze. Snipper de rode peper, de zaadjes niet gebruiken. Snipper de knoflooktenen.
  • Doe een klein beetje olijfolie op de plaat en leg de worst erop. Grill de worst aan beide zijdes, om en om.
  • Daarna voeg je alle groenten toe en deze bak je een aantal minuten mee.
  • Als laatste nog een handvol gehakte verse Provencaalse kruiden erbij en dan kun je hem serveren.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Provencaals gegrilde Toulouse worst
Flink veel knoflook en een beetje rode peper.

Provencaals gegrilde Toulouse worst

Typisch iets uit de regio Toulouse, verse worst, gemaakt van varkensvlees, zout, peper en ongeveer drie centimeter dik. Hij wordt meestal in een spiraal verkocht. Deze Toulouse worst maken we op de plancha grill, een platte grill en alle ingrediënten gebruiken we tegelijk. De worst moet iets langer bakken dan de groenten dus deze voegen we later toe. Natuurlijk kunnen ook de Provençaalse kruiden niet ontbreken. Mijn favoriet peterselie heb ik ook gebruikt in deze Provençaals gegrilde Toulouse worst. Heb je nou geen plancha grill, het kan ook prima op een tepan yaki, of platte grill plaat gemaakt worden. Zelf neem ik altijd een kleine mee op vakantie want je weet maar nooit wat je aantreft ter plekke.

Andere fijne vakantierecepten maken? Gelukkig kook ik een hoop op vakantie!

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Provencaals gegrilde Toulouse worst
Een complete maaltijd op één grillplaat.

Andere recepten maken zoals deze Provencaals gegrilde Toulouse worst?

6 gedachten over “Provencaals gegrilde Toulouse worst”

  1. 5 stars
    Het lijkt mij zoo ook lekker ga het zeker zeer binnenkort maken ben maar alleen dus moet even puzzelen met de hoeveelheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept