Zomers kersen toetje met crumble

Zomers kersen toetje met crumble

Kersenseizoen! Ja hoor het seizoen is weer in volle glorie gestart. Wij wonen niet heel ver van de Betuwe vandaan, en ook hier in de regio zijn een aantal grote telers. Je kent ze wel van die kleine kraampjes langs de weg waar ze al voor je klaar liggen in bakjes. Van die heerlijke dikke paarse, sappige jongens. Ik maakte voor een diner met vrienden dit zomers kersen toetje met crumble. De glaasjes gingen leeg tot op de bodem! Een dikke aanrader dus.

Zomers kersen toetje met crumble
Ziet het er niet prachtig uit?

Wat heb je nodig:

  • Hollandse kersen ( stuk of 20 )
  • extra kersen om als decoratie op het toetje te zetten
  • 500 ml ongeslagen slagroom
  • 1 bakje mascarpone 250 ml
  • 3 el suiker
  • 1 zakje klopfix

Voor de crumble heb je nodig:

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • halve tl zout

En zo maak je het:

We beginnen eerst met de crumble die moet namelijk even in de oven en daarna afkoelen. Verwarm je oven voor op 170 graden.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en met een handmixer mix je tot je mooie korrels hebt.

Leg de korrels op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dan in de oven voor 20 minuutjes tot de crumble mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat rustig afkoelen. Als de kruimels nog wat te groot zijn kun je ze met je vingers nog wat kleiner verkruimelen.

Bewaar de tweeling kersen om bovenop de toetjes te zetten.
Kersensaus

De kersensaus is eigenlijk een hele simpele saus van gemalen kersen. Je ontpit een stuk of 20 kersen en doet ze in een hoge maatbeker. Doe dit zodat je straks niet onder de spetters zit. Zet je staafmixer in de beter en mix tot alle kersen tot een saus vermalen zijn.

De mascarpone-slagroom

Natuurlijk kan in deze toet niet een lekkere slagroom ontbreken. Neem een grote kom erbij en doe hierin eerst de mascarpone, klop deze tot hij luchtig is. Voeg daarna de suiker en de slagroom toe. Begin op de laagste stand met kloppen en verhoog telkens de snelheid wat. Klop tot je een lekkere dikke slagroom hebt.

Geniet, met volle teugen!

Zomers kersen toetje met crumble

Neem ten slotte de glaasjes erbij en schep hier eerst een laagje crumble in. Vervolgens een laagje slagroom, en daarop weer een laagje kersensaus. Vul het glaasje tot bovenaan op en zet ten slotte de kersen er bovenop. Serveren maar en ; Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *