Creepy eye Halloweentoetje

Creepy eye Halloweentoetje

Creepy eye Halloweentoetje

Halloween. Veelal wordt er geroepen dat het een “echt” Amerikaans feestje is maar niets is minder waar. De oorsprong is terug te vinden bij de Kelten. In Amerika werd dit feest pas echt gevierd toen de Ierse en Schotse immigranten die kant optrokken. Door de eeuwen heen hebben veel volken hun draai en toevoegingen aan dit feest gegeven. Nu kennen we het vooral van de uitgeholde pompoenen en kinderen die aan de deur gaan “trick or treaten”. Nou een echte treat voor jezelf is dit creepy Eye Halloweentoetje wat ik speciaal voor deze gelegenheid maakte. Een lekkere mascarpone-slagroom met creepy chocolade oogjes voor het “schrik” effect…

Voor 3 glazen heb je nodig:Creepy eye Halloweentoetje

  • 250 ml ongeslage slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • een reep Hands off my chocolate redvelvet
  • kleurpennen van Dr Oetker
  • stuk of 10 Bastogne koeken
  • 1 doosje bevroren aardbeien
  • 2 el kristalsuiker

En zo maak je ze:

-Breek eerst de chocolade af, als je de losse stukjes hebt dan lijken het net “oogjes”. Hierop gaan we met de versier-kleurpennen van Dr Oetker pupillen en rode adertjes tekenen. Als ze klaar zijn laat je ze eventjes liggen tot gebruik. Creepy eye Halloweentoetje

-In een grote kom klop je eerst de mascarpone zacht, daarna voeg je de suiker en de slagroom toe en klop je het geheel op. Begin eerst op een lage snelheid en voer deze op wanneer de slagroom lobbig begint te worden.

-In je keukenmachine of blender doe je de aardbeien met een klein beetje warm water. Blender dan het geheel tot je een aardbeiensaus hebt. De Bastogne koeken verkruimel of vermaal je tot gruis.

-Als laatste pakken we de glaasjes erbij. Vul deze naar eigen inzicht met de koekkruimels, slagroom en aardbeiensaus. Doe ergens voorzichtig de oogjes ertussen met de pupillen naar het glas gericht.

Creepy eye HalloweentoetjeCreepy eye Halloweentoetje

Serveer ze gelijk om het koekkruim niet te nat te laten worden, je kunt ze wel een paar uurtjes in de koelkast bewaren maar dus niet té lang: Heerlijk Happen

 

De chocolade in dit recept heb ik gekregen van EVDM Agency

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *