Halloweentoetje

Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone

Halloween. Veelal wordt er geroepen dat het een “echt” Amerikaans feestje is maar niets is minder waar. De oorsprong is terug te vinden bij de Kelten. In Amerika werd dit feest pas echt gevierd toen de Ierse en Schotse immigranten die kant optrokken. Door de eeuwen heen hebben veel volken hun draai en toevoegingen aan dit feest gegeven. Nu kennen we het vooral van de uitgeholde pompoenen en kinderen die aan de deur gaan “trick or treaten”. Nou een echte treat voor jezelf is dit creepy Eye Halloweentoetje wat ik speciaal voor deze gelegenheid maakte. Een lekker Mascarpone toetje met creepy chocolade oogjes voor het “schrik” effect… Mascarpone toetje voor Halloween

Creepy eye Halloweentoetje

En zo maak je het Creepy eye Halloweentoetje:

-Breek eerst de chocolade af, als je de losse stukjes hebt dan lijken het net “oogjes”. Hierop gaan we met de versier-kleurpennen van Dr Oetker pupillen en rode adertjes tekenen. Als ze klaar zijn laat je ze eventjes liggen tot gebruik. 

Mascarpone toetje

-In je keukenmachine of blender doe je de aardbeien met een klein beetje warm water. Blender dan het geheel tot je een aardbeiensaus hebt. De Bastogne koeken verkruimel of vermaal je tot gruis.

-In een grote kom klop je eerst de mascarpone zacht, daarna voeg je de suiker en de slagroom toe en klop je het geheel op. Begin eerst op een lage snelheid en voer deze op wanneer de slagroom lobbig begint te worden.

-Als laatste pakken we de glaasjes erbij. Vul deze naar eigen inzicht met de koekkruimels, slagroom en aardbeiensaus. Doe ergens voorzichtig de oogjes ertussen met de pupillen naar het glas gericht.

Creepy eye Halloweentoetje

Serveer ze gelijk om het koekkruim niet te nat te laten worden, je kunt ze wel een paar uurtjes in de koelkast bewaren maar dus niet té lang: Heerlijk Happen. Mascarpone toetje voor Halloween

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Creepy eye Halloweentoetje

Creepy eye Halloweentoetje

een echte treat voor jezelf is dit creepy Eye Halloweentoetje wat ik speciaal voor deze gelegenheid maakte.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 67 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 289kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 250 ml slagroom - ongeslagen
 • 1 bakje Mascarpone
 • reep Hands off my chocolate redvelvet
 • kleurpennen van Dr Oetker
 • 10 stuk Bastogne koeken
 • 1 doosje bevroren aardbeien
 • 2 el kristalsuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Breek eerst de chocolade af, als je de losse stukjes hebt dan lijken het net “oogjes”. Hierop gaan we met de versier-kleurpennen van Dr Oetker pupillen en rode adertjes tekenen. Als ze klaar zijn laat je ze eventjes liggen tot gebruik. Creepy eye Halloweentoetje
 • In een grote kom klop je eerst de mascarpone zacht, daarna voeg je de suiker en de slagroom toe en klop je het geheel op. Begin eerst op een lage snelheid en voer deze op wanneer de slagroom lobbig begint te worden.
 • In je keukenmachine of blender doe je de aardbeien met een klein beetje warm water. Blender dan het geheel tot je een aardbeiensaus hebt. De Bastogne koeken verkruimel of vermaal je tot gruis.
 • Als laatste pakken we de glaasjes erbij. Vul deze naar eigen inzicht met de koekkruimels, slagroom en aardbeiensaus. Doe ergens voorzichtig de oogjes ertussen met de pupillen naar het glas gericht.
 • Serveer ze gelijk om het koekkruim niet te nat te laten worden, je kunt ze wel een paar uurtjes in de koelkast bewaren maar dus niet té lang
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

De chocolade in dit recept voor een mascarpone toetje heb ik gekregen van EVDM Agency

Wil je meer recepten uitproberen zoals Creepy eye Halloweentoetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Huisgemaakte gesuikerde donuts

of De Paris Brest uit de keuken van Roos

of deze Flespompoen uit de oven

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mascarpone recept

Start » Recepten » Nagerechten » Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone

6 gedachten over “Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone”

 1. Pingback: Week 44 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: De vijf lekkerste mascarpone toetjes - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Halloween Jack O'lantern pie met cranberry saus - Heerlijke Happen

 4. Pingback: No-bake chocolade mascarpone taart - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Slagroomtaartjes met vers fruit - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept