Zomers toetje met Franse abrikoos

Zomers toetje met Franse abrikoos

ruit is vaak veel lekkerder in warme landen. Het heeft veel langer aan de bomen gerijpt en is lekker zoet. Dat geldt ook voor de abrikoosjes die ik kocht voor dit zomer toetje met Franse abrikoos.
Zomers toetje met Franse abrikoos

Fruit is vaak veel lekkerder in warme landen. Het heeft veel langer aan de bomen gerijpt en is lekker zoet. Dat geldt ook voor de abrikoosjes die ik kocht voor dit zomer toetje met Franse abrikoos. Super rijp en de pit kon ik zo uit de vrucht drukken. De abrikoos komt van oudsher uit Noordoost China en heeft via wat omzwervingen Europa weten te bereiken. Er zijn heel wat taartjes te vinden met abrikoos en ook van de grill of de bbq is het heel erg lekker. Zelf ben ik niet een enorme bakster en hier in Frankrijk waar ik het mascarpone toetje maakte is ook helemaal geen oven aanwezig. Een toetje ermee maken is dan dus voor de hand liggend! Aan de slag met dit zomers toetje met Franse abrikoos.

Naar recept gaan
Zomers toetje met Franse abrikoos
De abrikoosjes zijn zo lekker zoet!

En dit heb je nodig voor het zomers toetje met Franse abrikoos:

  • Madeleines ( Franse cakejes)
  • Franse abrikoosjes
  • mascarpone 250 gr
  • slagroom 250 ml
  • suiker 4 el
  • canteloup meloen

En zo maak je het zomers toetje met Franse abrikoos:

Neem de Madeleines erbij en brokkel ze boven een bord. Je kunt natuurlijk eerst zelf Madeleines bakken, maar ik kocht ze bij de beste bakker in Frankrijk. Deze vind je in Aix en Provence en heet ” Christophe Madeleines”, je koopt er een doos met 20 stuks voor een tientje. Probeer nog maar eens om met een half gevulde doos thuis te komen 😉

De lekkerste madeleines ooit!!

Neem een grote kom erbij en doe hier de slagroom, mascarpone, en 4 el suiker in en klop het geheel tot een dikke lobbige massa.

Snij de canteloupe meloen en de abrikoos voor het zomers toetje met Franse abrikoos in kleine stukjes en bewaar in bakjes tot gebruik.

Neem je glaasjes erbij en doe hier eerst een laagje gebrokkelde Madeleine in, daarna wat mascarpone-slagroom en dan een laagje vruchtjes.

Zo vul je de glaasjes op tot ze vol zijn en serveer.

De handjes gingen hier op elkaar voor het zomers toetje met Franse abrikoos, ik kreeg zelfs een knuffel voor al het lekkere eten en de goede zorgen van onze mede-vakantiegangers hier in Frankrijk.

Zomers toetje met Franse abrikoos
Lekker oefenen met de camera.
Zomers toetje met Franse abrikoos

Zomers toetje met Franse abrikoos

ruit is vaak veel lekkerder in warme landen. Het heeft veel langer aan de bomen gerijpt en is lekker zoet. Dat geldt ook voor de abrikoosjes die ik kocht voor dit zomer toetje met Franse abrikoos.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • glaasjes

Ingrediënten:

  • Madeleines Franse cakejes
  • Franse abrikoosjes
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • canteloup meloen
Wat vind je van dit recept?

Wil jij nog meer van dit soort lekkere mascarpone toetje maken zoals toetje met Franse abrikoos?

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Heerlijk zoet fruit en zachte mascarpone slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept