Eetkamer de Oude Schut in Weert

Eetkamer de Oude Schut in Weert

Op een uitnodiging om de kaart van een restaurant te komen testen zal ik niet snel nee zeggen. Deze keer bracht het mij bij eetkamer de Oude Schut in Weert. Nu had ik al een heel klein voorproefje van deze chef gekregen tijdens mijn workshop bij boer Leon. Daar bereidde chef Gideon een heerlijke smokey ribeye. Na deze geproefd te hebben was ik dus ook niet bang dat de rest van de kaart zou tegenvallen. Er werd mij verteld dat ik vier gerechtjes van de kaart zou gaan proeven. Omdat alleen aan tafel zitten niet heel gezellig is nam ik collega foodblogster Lieke van The Happy Kitchen mee. Toeval wil dat zij jaren in Weert gewoond heeft en dus geen onbekende in de regio is.

Eetkamer de Oude Schut in Weert
Het terras voor het restaurant.

De oude Schut

Gevestigd in een pand met heel wat historie in hartje Weert tref ik Gideon Janssen en Ryan Welten aan. Het eerste wat opvalt is dat het een gezellig klein restaurant is. De naam “eetkamer” matcht helemaal met het interieur want je hebt echt het gevoel dat je in een woonkamer zit. Van oudsher werd er in dit pand jenever geproduceerd. De ingang van het restaurant ligt vlak achter de Martinuskerk. Hartje centrum dus. Bij mooi weer is het terras buiten ook geopend. Een prachtige plek om met je restaurant gevestigd te zijn.

Eetkamer de Oude Schut in Weert
Een fijn “huiskamer” gevoel in het restaurant.

Tweemans-zaak

Nog niet heel lang geleden namen Ryan en Gideon de Oude Schut over van de vorige eigenaar. Beide begin dertig en dus een frisse kijk op de horeca. We nemen plaats aan een tafeltje en krijgen uitgelegd dat we bij elke gang ook een bijpassend wijntje krijgen. De wijn wordt ingekocht bij Alex Storms in Nederweert. Een lokale wijnhandelaar die allerlei prachtige wijnen importeert uit soms heel verrassende gebieden. We krijgen een aantal mooie glaasjes gepresenteerd. Ryan is degene die aan de voorkant alles runt en Gideon verdwijnt snel de keuken in om de eerste gang klaar te maken.

Eetkamer de Oude Schut in Weert
Een heerlijk begin van de avond.
De eerste gang

We beginnen de avond goed met een heerlijk gerechtje van ribeye met wat balsamico-crème, kappertjes, tomaatjes en Pecorino. Erbij krijgen we een chardonnay uit de Languedoc-Roussilion. Een iets andere versie van dit gerechtje heb ik al eerder mogen proeven dus ik wist dat dit bordje niet tegen zou vallen. Mijn tafelgenote was het dan ook zeker met mij eens dat de avond goed was begonnen.

Vier zeer verrassende wijntjes die goed bij de gerechtjes pasten.

Leveranciers

Ryan legt mij uit dat ze de komende tijd nog meer gaan toespitsen op het gebruiken van en het werken met lokale producten en producenten. Een goed voorbeeld daarvan is de boer waarbij de jongens hun vlees inkopen. Boer Leon van de Crole Hoeve levert het natuurrund aan. Deze dieren leven bijna het jaar rond buiten in Staatsbosbeheer gebieden. Ook krijgen deze dieren geen antibiotica toegediend en leven ze in kleine kuddes. Gideon had ons graag een bepaald stukje vlees willen laten proeven maar dat was niet voorradig en daardoor bedacht hij een heel ander gerechtje met hetgeen wat wel aan te leveren was. Persoonlijk vind ik dat heel goed dit waarborgt alleen maar dat er niet onnodig veel geslacht wordt en geeft de kok een uitdaging om soms eens van zijn kaart af te wijken en lekker creatief bezig te zijn.

Alle gerechtjes die deze avond aan ons geserveerd werden.

Eetkamer de Oude Schut in Weert: Kwaliteit en de prijs

Als je de kaart van Eetkamer de Oude Schut bekijkt staan er een hoop lekkere en herkenbare gerechtjes op. Bij een proeverij verwachtte ik kleine bordjes met een paar hapjes maar we kregen echt een volledig viergangen diner voorgeschoteld. De surf&turf met diamanthaas, de bavette met aardappelpuree en truffelsaus en de zijlende met oesterzwam en sjalot-rodewijnjus stuk voor stuk met zorg bereid en perfecte garing van het vlees! Al met al had ik eigenlijk nergens iets op aan te merken. Prijs kwaliteit is hier compleet met elkaar in verhouding en dát heb ik zeker wel eens anders gezien!

Eetkamer de Oude Schut in Weert

Aan het einde van de avond vraagt Gideon of we ook nog zin hebben in een dessert maar ik kan echt geen gaatje meer vinden! Ik heb enorm genoten van alle gerechtjes. Ben je in de buurt van Weert, ga je er een dagje shoppen of wil je gewoon een keer er lekker op uit en daarna een hapje eten? Ik kan je zeker aanraden bij Ryan en Gideon een reservering te maken. Echte Limburgse gastvrijheid bij Eetkamer de Oude Schut in Weert.

Eetkamer de Oude Schut, De Oude Schut 9 Weert 0495-526103

Gevestigd in een prachtig pand in hartje Weert.
Deze blog is geschreven in een betaalde samenwerking met de Crole Hoeve. De wijn en gerechtjes zijn aangeboden door De Oude Schut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.