BBQ Meatup bij de Crole Hoeve

Geschatte leestijd: 7 minuten

” Francine organiseer jij maar een BBQ event hier op de Hoeve”. Of Leon helemaal voorzien had wat vervolgens zou gaan gebeuren weet ik niet, maar ik ging met veel enthousiasme aan de slag. Dat het BBQwereldje een hechte gemeenschap is werd me al snel duidelijk. Met maar een paar fervent BBQ’ers onder mijn volgers moest ik eerst voet aan wal zien te krijgen in dit wereldje. Ik schreef een kort en krachtig berichtje om eens te zien wat voor reactie daarop kwam en of er überhaupt interesse zou zijn in een BBQ Meatup bij de Crole Hoeve sint-oedenrode

Biefstuk van de BBQ
De bavette van Gerbrand van het account “foodboozeandbbq” gegrild op de quoco.

BBQ, bier, Limousine rund…

Met deze woorden begon ik mijn berichtje en daarna de persoonlijke uitnodiging om samen een dag door te brengen op de Crole Hoeve. Na overleg met Leon Moonen, de eigenaar van de Hoeve, besloten we dat we de BBQ’ers het vlees van een Hooglander zouden gaan laten uitbenen.

Deze Hooglanders leven in de Staatsbosbeheer gebieden, in het Vressels bos, op steenworp afstand van de Hoeve. Dit vlees heeft toch een hele andere smaak dan de Limousine runderen en we wilden de mannen een bijzondere dag aanbieden. Los van het feit dat het een gezellig samenzijn moest worden hadden we besloten dat er ook best een stukje educatie bij kon komen kijken.

Meetup boj de crole hoeve
Van li naar re : Luuk, Leon, Dennis, Kenneth, Jelle, Johan, Robin, Jan Dirk, Björn, Thomas, Richard, Anton, Harald, Marco, Bart, Gerbrand, Bert.

Een complete club

Na wat zoekwerk had ik een aardig clubje verzameld maar dat waren er naar mijn idee nog niet voldoende. Op Facebook stuitte ik op een besloten BBQgroep en meldde me hier voor aan. Gelukkig werd ik gelijk geaccepteerd en na een aantal dagen trok ik de stoute schoenen aan en besloot een open uitnodiging te sturen om nog wat extra mensen te werven. Nou dát heb ik geweten!

Dik over de tweehonderd aanmeldingen… Doormiddel van een loting kwamen hier een aantal winnaars uit die ook bij dit event aanwezig mochten zijn. Hoé het event inmiddels leefde werd al snel duidelijk toen ik een WhatsApp groepje aanmaakte, mijn telefoon stond roodgloeiend met berichtjes. Alle BBQ’ers gaven hun recepten door en met wat ik voorbij zag komen beloofde het wat betreft het eten wel goed te komen.

Slachten van eren hooglander
Johan leert de mannen de fijne kneepjes van het vak. Want dat is het zeker het uitbenen van het vlees. Hier Bart van BBQ_bos aan het werk.

Uitbenen, snijden, bereiden

Ondanks dat deze mannen heel vaak met vlees en messen in de weer zijn bleek tijdens het uitbenen van een aantal stukken vlees dat er best nog wat te leren viel. Vaste slager Johan wist de mannen nog wat nieuwe dingen te leren. Natuurlijk mochten ze ook zelf aan de slag om hun eigen stuk gereserveerde vlees uit het voor of achterstuk te snijden.

Buiten werden al een aantal BBQ’s opgestookt en gelukkig zat het weer ons ook mee. Met een fijn zonnetje op de bol kon iedereen aan de slag. Ondanks de gezelligheid en losse sfeer voelde ik her en der toch zeker wat spanning want er moest natuurlijk nog even aan elkaar gedemonstreerd hoé goed men zijn gerecht onder de knie had.

Hooglander crole hoeve
Bert van het instagram account ” de dutch butcher” in het Vessels bos met de Hooglander.

BBQ Meatup bij de Crole Hoeve

Los van het feit dat het bereiden van het vlees een groot onderdeel van de dag zou zijn wilde Leon de mannen graag ook een stuk van zijn werk laten zien. Dus met een biertje in de hand en met bulderend gelach reden we in de huifkar naar het Vressels bos. Hier zochten we de Hooglanders in het wild op en legde Leon aan de mannen uit hoe hij zonder antibiotica of andere toevoegingen zijn beesten grootbrengt. Een mooi stuk natuurbeheer met het welzijn van de dieren hoog in het vaandel. ( klik hier voor de beelden uit de weekvlog)

BBQ Meatup bij de Crole Hoeve
Even in de vlog van Butcher Bjorn gesprongen! Nu te zien op zijn website/youtube.

Fire up the grill!

Sissende Greenegg’s, een gloeiende quoco, goed verhitte kamado’s, een kleine greep uit de apparatuur die allemaal tegelijk voor een behaaglijke temperatuur zorgden. Maar nog belangrijker ook voor de lekkerste gerechten die één voor één voorbij kwamen, en die iedereen vol trots aan elkaar presenteerde. Het ene nog lekkerder dan het andere. Voor mij als liefhebber van een goed stukje vlees een waar genot om dit alles te kunnen proeven.

Hoewel ik de dag startte met de kreet ” welkom stoere mannen en ruig volk” bleek gedurende dag dat het uiterlijk wel heel ruig mag zijn maar het vooral fijn volk is met het hart op de juiste plek. Maar vooral ook een grote passie voor het BBQ’en en het maken van heerlijke gerechtjes.

BBQ Meatup bij de Crole Hoeve
Daar waar het uiteindelijk allemaal om draaide: Fire up the grill en bbq’n maar!

BBQ Meatup bij de Crole Hoeve

Aan al het goede komt een einde en zo dus ook aan deze meer dan geslaagde dag op de Crole Hoeve. Dat eten, en het bereiden ervan verbindt dat werd eens te meer duidelijk. Waar sommige mensen elkaar alleen nog via Instagram of via het internet kenden, zo namen we na deze dag als goede vrienden afscheid van elkaar. De enorme stroom van berichtjes en whatsappjes na het event gaven Leon en mij de voldoening dat het event goed gevolgd is door degene die er niet bij waren of zelfs afgezegd hadden omdat mijn gezicht nog niet een heel bekend gezicht was in deze wereld. crole hoeve sint-oedenrode

BBQ Meatup bij de Crole Hoeve
Een erg fijn gerechtje deze dag : De broodjes runderwang van Jan Dirk. Chef bij Di Sopra in Scheveningen.

Dank aan alle deelnemers voor jullie enthousiasme, het was een ongekend gezellig event. Dat er een tweede editie van deze MeatUp gaat komen moge duidelijk zijn. Ik zie jullie graag weer terug bij de volgende! Dank ook aan Leon voor het geven van alle vrijheid om dit event te organiseren en de invulling ervan. crole hoeve sint-oedenrode

Dit event is georganiseerd in een betaalde samenwerking met de Crole Hoeve.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

crole hoeve sint-oedenrode

Start » Blog » BBQ Meatup bij de Crole Hoeve

10 gedachten over “BBQ Meatup bij de Crole Hoeve”

  1. Pingback: Bezoek aan de Crole Hoeve met natuur runderen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Shepards pie met knolselderij en gehakt - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Workshop van kop tot staart op de Crole hoeve - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Ossobuco op Milanese wijze met gremolata - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Roerbak noedels met beef en edamame boontjes - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Francine bij De Lange Hoeve in Genderen - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Eetkamer de Oude Schut in Weert - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Uienringen met spek van de bbq - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Masterclass van voorvoet tot stooflap - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *