🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Ik ben gek op die eiersalade uit de supermarkt, maar je weet: altijd iets wat ontbreekt. Smaak! Die huisgemaakte versie is oneindig beter – je zelf geknabbelde bacon, verse bieslook en een zelfgemaakte mayonaise die in drie minuten klaar is. Smeer het op je toastje en je bent vergeten dat het bakje in de koeling ooit bestond. Bovendien blijft het veel langer vers!

Waarom Deze Zelfgemaakte Eiersalade Beter is
Zelfgemaakt is gewoon beter! Geen conserveringsmiddelen, geen nietszeggend smaak. Met huisgemaakte mayonaise, krokant bacon en verse bieslook zit dit echt vol smaak. Plus: je weet precies wat erin zit.
Hoe Maak je het: Stap-voor-Stap Bereiding van het Recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zelfgemaakte Eiersalade met Bacon – Eenvoudig Recept met Huisgemaakte Mayonaise
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 hard gekookte eieren
- 2 augurken
- 8 plakken bacon
- 1 bosje verse bieslook
- zout
- peper
- kerrie poeder
Voor de huisgemaakte mayonaise:
- 1 zacht gekookt ei
- 50 ml olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- peper
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de mayonaise. Neem een pannetje erbij en kook hierin water, wanneer het water kookt leg je voorzichtig het ei erin zonder dat de schil breekt. Laat hem dan drie en een halve minuut koken. Koel hem daarna af in een bakje met ijswater (of héél koud kraanwater) om het kookproces te stoppen. Daarna schil je heel voorzichtig het ei en doe je hem in een kom met hoge randen of een maatbeker. Voeg vervolgens de olijfolie en de mosterd toe en met een staafmixer mix je het kort tot een mayonaise. Zo simpel kan het zijn! Voeg daarna nog de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout en zet hem apart in de koelkast.
De eiersalade:
- Neem een koekenpan erbij en bak hierin de plakken bacon krokant, leg ze op een keukenpapier om uit te laten lekken. Intussen kook je de vier eieren hard. Vervolgens haal je de schil eraf en hak of snij je de eieren in kleine stukjes.
- Snij de augurken in hele fijne blokjes en hak de bieslook fijn. Deze kun je ook knippen met een schaar. De krokante baconplakjes snij je fijn.
- Neem een grotere schaal erbij en doe hierin alle ingrediënten en strooi er wat kerriepoeder en peper en zout op. Daarna neem je je huisgemaakte mayonaise erbij en schep je een paar lepels erbij. Mix het geheel tot er een mooie massa ontstaat en voeg eventueel nog wat meer toe als het geheel nog te droog is.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Deze salade kun je tot 3 dagen bewaren in een gesloten bakje in de koelkast. Ik maak hem graag op zondag voor de hele week!
Natuurlijk! De salade is ook lekker zonder bacon. Voeg dan wat extra kruiden toe, bijvoorbeeld wat gerookte paprika voor die rookachtige smaak.
In een gesloten bakje of potje. Zorg dat je het goed afsluit zodat het niet uitdroogt en geen sterke geurtjes opneemt van eiersalade met bacon, zelfgemaakte eiersalade, huisgemaakte mayonaise recept, quick lunch, hapjes, toastjes, eenvoudige recepten, bewaringandere eten.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Eiersalade met bacon? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gezonde Avocado Eiersalade Recept met Chiliflakes
Gevulde eitjes kruidige eiersalade
Huisgemaakte Mayonaise Recept – De Lekkerste Zelfgemaakte Mayo
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lekkerrrrr
Ziet er lekker uit.
Ik geef het wel door aan mijn vriend, hij is de keukenprins.
zijn die crackers ook zelf gemaakt en heb je daar een recept van?
Nee deze crackers heb ik gewoon in de winkel gekocht, maar goed idee ik zal snel een recept maken voor dit soort crackers!
Heerlijke Happen mag ik vragen welke crackers dit zijn dan die van de foto?
Tonnie van den Bogerd oei de verpakking heb ik weggegooid, maar ze zijn van de AH, ze zitten in een zwart plastic bakje met een doorzichtige zak eromheen.
Ziet er wel lekker uit maar o die calorien
Frank V Helvoirt jammie
Vandaag geprobeerd bij de lunch , was heerlijk.
Dit is zo lekker!