Eiersalade met Bacon – Zelfgemaakte Versie met Huisgemaakte Mayonaise

🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Ik ben gek op die eiersalade uit de supermarkt, maar je weet: altijd iets wat ontbreekt. Smaak! Die huisgemaakte versie is oneindig beter – je zelf geknabbelde bacon, verse bieslook en een zelfgemaakte mayonaise die in drie minuten klaar is. Smeer het op je toastje en je bent vergeten dat het bakje in de koeling ooit bestond. Bovendien blijft het veel langer vers!

Eiersalade met bacon

Waarom Deze Zelfgemaakte Eiersalade Beter is

Zelfgemaakt is gewoon beter! Geen conserveringsmiddelen, geen nietszeggend smaak. Met huisgemaakte mayonaise, krokant bacon en verse bieslook zit dit echt vol smaak. Plus: je weet precies wat erin zit.

Hoe Maak je het: Stap-voor-Stap Bereiding van het Recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zelfgemaakte Eiersalade met Bacon – Eenvoudig Recept met Huisgemaakte Mayonaise

Wegwezen met die bakjes uit de supermarkt! Deze eiersalade vol van smaak: krokante bacon, vers gesneden bieslook en eieren gebonden in een fluweelzachte zelfgemaakte mayonaise. Zo makkelijk, zo lekker – je zult nooit meer teruggaan naar winkelversies!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 37 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: eiersalade
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de huisgemaakte mayonaise:

  • 1 zacht gekookt ei
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de mayonaise. Neem een pannetje erbij en kook hierin water, wanneer het water kookt leg je voorzichtig het ei erin zonder dat de schil breekt. Laat hem dan drie en een halve minuut koken. Koel hem daarna af in een bakje met ijswater (of héél koud kraanwater) om het kookproces te stoppen. Daarna schil je heel voorzichtig het ei en doe je hem in een kom met hoge randen of een maatbeker. Voeg vervolgens de olijfolie en de mosterd toe en met een staafmixer mix je het kort tot een mayonaise. Zo simpel kan het zijn! Voeg daarna nog de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout en zet hem apart in de koelkast.

De eiersalade:

  • Neem een koekenpan erbij en bak hierin de plakken bacon krokant, leg ze op een keukenpapier om uit te laten lekken. Intussen kook je de vier eieren hard. Vervolgens haal je de schil eraf en hak of snij je de eieren in kleine stukjes.
  • Snij de augurken in hele fijne blokjes en hak de bieslook fijn. Deze kun je ook knippen met een schaar. De krokante baconplakjes snij je fijn.
  • Neem een grotere schaal erbij en doe hierin alle ingrediënten en strooi er wat kerriepoeder en peper en zout op. Daarna neem je je huisgemaakte mayonaise erbij en schep je een paar lepels erbij. Mix het geheel tot er een mooie massa ontstaat en voeg eventueel nog wat meer toe als het geheel nog te droog is.
Mayonaise-tip: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn – zo emulgeert het beter.
Nutrition Facts
Zelfgemaakte Eiersalade met Bacon – Eenvoudig Recept met Huisgemaakte Mayonaise
Amount per Serving
Calories
404
% Daily Value*
Fat
 
38
g
58
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Trans Fat
 
0.05
g
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
23
g
Cholesterol
 
413
mg
138
%
Sodium
 
694
mg
30
%
Potassium
 
228
mg
7
%
Carbohydrates
 
2
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
735
IU
15
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe lang is deze eiersalade houdbaar in de koelkast?

Deze salade kun je tot 3 dagen bewaren in een gesloten bakje in de koelkast. Ik maak hem graag op zondag voor de hele week!

Kan ik dit recept ook zonder bacon maken?

Natuurlijk! De salade is ook lekker zonder bacon. Voeg dan wat extra kruiden toe, bijvoorbeeld wat gerookte paprika voor die rookachtige smaak.

Hoe bewaar ik dit het beste in de koelkast?

In een gesloten bakje of potje. Zorg dat je het goed afsluit zodat het niet uitdroogt en geen sterke geurtjes opneemt van eiersalade met bacon, zelfgemaakte eiersalade, huisgemaakte mayonaise recept, quick lunch, hapjes, toastjes, eenvoudige recepten, bewaringandere eten.

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Eiersalade met bacon? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gezonde Avocado Eiersalade Recept met Chiliflakes

Gevulde eitjes kruidige eiersalade

Huisgemaakte Mayonaise Recept – De Lekkerste Zelfgemaakte Mayo

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Eiersalade met Bacon – Zelfgemaakte Versie met Huisgemaakte Mayonaise

11 gedachten over “Eiersalade met Bacon – Zelfgemaakte Versie met Huisgemaakte Mayonaise”

4.90 from 37 votes (34 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept