Eiersalade met bacon en verse bieslook

Geschatte leestijd: 3 minuten

Je kent ze wel, van die bakjes salade in de supermarkt in de koeling. Kant en klaar en zo op je boterham of toastje te smeren. Voor mij ontbreekt er altijd één ding aan: Smaak! Vaak nietszeggend qua smaak en vol met conserveringsmiddelen. En dat terwijl je het ook zelf zo gemaakt hebt en in de koelkast best een paar dagen kunt bewaren! Deze eiersalade met bacon zit vól met smaak en de mayonaise is huisgemaakt! Aan de slag dus en besmeer je toastje met deze overheerlijke huisgemaakte salade. eiersalade recept

Eiersalade met bacon

En zo maak je de Eiersalade met bacon:

-We beginnen met de mayonaise. Neem een pannetje erbij en kook hierin water, wanneer het water kookt leg je voorzichtig het ei erin zonder dat de schil breekt. Laat hem dan drie en een halve minuut koken. Koel hem daarna af in een bakje met ijswater (of héél koud kraanwater) om het kookproces te stoppen. Daarna schil je heel voorzichtig het ei en doe je hem in een kom met hoge randen of een maatbeker. Voeg vervolgens de olijfolie en de mosterd toe en met een staafmixer mix je het kort tot een mayonaise. Zo simpel kan het zijn! Voeg daarna nog de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout en zet hem apart in de koelkast.

De eiersalade:

-Neem een koekenpan erbij en bak hierin de plakken bacon krokant, leg ze op een keukenpapier om uit te laten lekken. Intussen kook je de vier eieren hard. Vervolgens haal je de schil eraf en hak of snij je de eieren in kleine stukjes.

-Snij de augurken in hele fijne blokjes en hak de bieslook fijn. Deze kun je ook knippen met een schaar. De krokante baconplakjes snij je fijn.

-Neem een grotere schaal erbij en doe hierin alle ingrediënten en strooi er wat kerriepoeder en peper en zout op. Daarna neem je je huisgemaakte mayonaise erbij en schep je een paar lepels erbij. Mix het geheel tot er een mooie massa ontstaat en voeg eventueel nog wat meer toe als het geheel nog te droog is.

Eiersalade met bacon:

Neem je boterham of toastjes erbij en besmeer ze met je eigen salade

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Eiersalade met bacon

Je kent ze wel, van die bakjes salade in de supermarkt in de koeling. Kant en klaar en zo op je boterham of toastje te smeren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 37 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: eiersalade
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 404kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Voor de huisgemaakte mayonaise:

  • 1 zacht gekookt ei
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de mayonaise. Neem een pannetje erbij en kook hierin water, wanneer het water kookt leg je voorzichtig het ei erin zonder dat de schil breekt. Laat hem dan drie en een halve minuut koken. Koel hem daarna af in een bakje met ijswater (of héél koud kraanwater) om het kookproces te stoppen. Daarna schil je heel voorzichtig het ei en doe je hem in een kom met hoge randen of een maatbeker. Voeg vervolgens de olijfolie en de mosterd toe en met een staafmixer mix je het kort tot een mayonaise. Zo simpel kan het zijn! Voeg daarna nog de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout en zet hem apart in de koelkast.

De eiersalade:

  • Neem een koekenpan erbij en bak hierin de plakken bacon krokant, leg ze op een keukenpapier om uit te laten lekken. Intussen kook je de vier eieren hard. Vervolgens haal je de schil eraf en hak of snij je de eieren in kleine stukjes.
  • Snij de augurken in hele fijne blokjes en hak de bieslook fijn. Deze kun je ook knippen met een schaar. De krokante baconplakjes snij je fijn.
  • Neem een grotere schaal erbij en doe hierin alle ingrediënten en strooi er wat kerriepoeder en peper en zout op. Daarna neem je je huisgemaakte mayonaise erbij en schep je een paar lepels erbij. Mix het geheel tot er een mooie massa ontstaat en voeg eventueel nog wat meer toe als het geheel nog te droog is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Eiersalade met bacon? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

eiersalade recept

Start » Recepten » Hapjes » Eiersalade met bacon en verse bieslook

18 gedachten over “Eiersalade met bacon en verse bieslook”

  1. Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gevulde eitjes kruidige eiersalade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Hartige bacon en ei ontbijt muffin - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gekruide wortels gewikkeld in bacon - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Croissant wortel gevuld met eiermousse - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Salade chevre chaud met uitgebakken bacon - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Romige pittige avocado eiersalade met geheim ingrediënt - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept