Geitenkaas balletjes met parmaham

Geschatte leestijd: 3 minuten

Geitenkaas balletjes met parmaham

We gaan weer richting de feestdagen dus gaf het diner van gisteravond mij mooi de kans weer eens wat kleine receptjes uit te proberen. En deze ook te testen bij mijn gasten. Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson. Dit is een soort bladgroente die vaak als garnering gebruikt wordt. De heerlijke verse geitenkaas past goed bij de ham en de balsamicocrème. Een geitenkaas recept.

Voor 4 personen Geitenkaas balletjes met parmaham heb je nodig:

Geitenkaas balletjes met parmaham
  • 3 verse zachte geitenkaasjes
  • 1 zak cresson ( waterkers)
  • fles balsamicocrème
  • 1 pak parmaham
  • een zakje gepelde pistachenoten
  • een zakje amandelen
  • zout/peper
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden

En zo maak je de Geitenkaas balletjes met parmaham:

-Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.

-Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.

-De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.

-Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.

Geitenkaas balletjes met parmaham:

En zo heb je een superleuk voorgerechtje, maar los van elkaar kun je deze geitenkaas balletjes en waterkersboeketjes ook gebruiken als amuse. Als wijn schonk ik er een heerlijke Italiaanse frizzante bij. Dit is een zeer licht mousserende Italiaanse wijn die prima past bij dit gerechtje: Heerlijk happen!

Geitenkaas balletjes met parmaham

Geitenkaas balletjes met parmaham

Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: geitenkaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 202kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.
  • Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.
  • De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.
  • Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Geitenkaas balletjes met parmaham? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

geitenkaas recept

Start » Recepten » Voorgerechten » Geitenkaas balletjes met parmaham

14 gedachten over “Geitenkaas balletjes met parmaham”

  1. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Amuse aardappeltjes met pesto - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pesto tagliatelle met kip en spinazie - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Italiaanse bruschetta pesto of parmaham - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gezonde aubergine pizza met parmaham - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Kipballetjes met zoetzure saus en kurkuma - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Theeliefhebber? Déze producten wil je in huis halen! - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Gezonde carrot cake bliss balls - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Lekker gezond gourmetten doe je zo - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Parmaham terrine met pesto kipfilet - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept