Geitenkaas balletjes met parmaham

Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson.
Geitenkaas balletjes met parmaham

Geitenkaas balletjes met parmaham

We gaan weer richting de feestdagen dus gaf het diner van gisteravond mij mooi de kans weer eens wat kleine receptjes uit te proberen. En deze ook te testen bij mijn gasten. Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson. Dit is een soort bladgroente die vaak als garnering gebruikt wordt. De heerlijke verse geitenkaas past goed bij de ham en de balsamicocrème.

Voor 4 personen Geitenkaas balletjes met parmaham heb je nodig:

Geitenkaas balletjes met parmaham
  • 3 verse zachte geitenkaasjes
  • 1 zak cresson ( waterkers)
  • fles balsamicocrème
  • 1 pak parmaham
  • een zakje gepelde pistachenoten
  • een zakje amandelen
  • zout/peper
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden

En zo maak je de Geitenkaas balletjes met parmaham:

-Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.

-Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.

-De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.

-Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.

Geitenkaas balletjes met parmaham

Geitenkaas balletjes met parmaham

Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: geitenkaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 3 verse zachte geitenkaasjes
  • 1 zak cresson - waterkers
  • balsamicocrème
  • 1 pak parmaham
  • 1 zakje gepelde pistachenoten
  • 1 zakje amandelen
  • zout/peper
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden

En zo maak je het:

  • Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.
  • Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.
  • De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.
  • Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Geitenkaas balletjes met parmaham:

En zo heb je een superleuk voorgerechtje, maar los van elkaar kun je deze geitenkaas balletjes en waterkersboeketjes ook gebruiken als amuse. Als wijn schonk ik er een heerlijke Italiaanse frizzante bij. Dit is een zeer licht mousserende Italiaanse wijn die prima past bij dit gerechtje: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Geitenkaas balletjes met parmaham? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

7 gedachten over “Geitenkaas balletjes met parmaham”

  1. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Amuse aardappeltjes met pesto - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pesto tagliatelle met kip en spinazie - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Italiaanse bruschetta pesto of parmaham - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gezonde aubergine pizza met parmaham - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Kipballetjes met zoetzure saus en kurkuma - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept