Geitenkaas balletjes met parmaham

Geitenkaas balletjes met parmaham

Geitenkaas balletjes met parmaham

We gaan weer richting de feestdagen dus gaf het diner van gisteravond mij mooi de kans weer eens wat kleine receptjes uit te proberen. En deze ook te testen bij mijn gasten. Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson. Dit is een soort bladgroente die vaak als garnering gebruikt wordt. De heerlijke verse geitenkaas past goed bij de ham en de balsamicocrème.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 3 verse zachte geitenkaasjes
  • 1 zak cresson ( waterkers)
  • fles balsamicocrème
  • 1 pak parmaham
  • een zakje gepelde pistachenoten
  • een zakje amandelen
  • zout/peper
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden

En zo maak je het:

-Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.

-Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.

-De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.

-Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.

Geitenkaas balletjes met parmaham:

En zo heb je een superleuk voorgerechtje, maar los van elkaar kun je deze geitenkaas balletjes en waterkersboeketjes ook gebruiken als amuse. Als wijn schonk ik er een heerlijke Italiaanse frizzante bij. Dit is een zeer licht mousserende Italiaanse wijn die prima past bij dit gerechtje: Heerlijk happen!