Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

Geschatte leestijd: 4 minuten

Pasen komt er weer aan en dat betekent dat je als foodblogger graag een paar lekkere en originele paasrecepten wilt delen met je volgers. Ik moet bekennen dat ik zelf met Pasen niet zo veel tijd in de keuken doorbreng. Bij ons is het een traditie om met de hele familie te gaan brunchen bij een restaurant. Dan kunnen we heerlijk smullen van allerlei gerechten van het buffet en gezellig bijpraten met elkaar. Maar natuurlijk wil ik jullie niet teleurstellen, dus ik heb de afgelopen tijd wel wat leuke ideeën uitgeprobeerd. Een van mijn favorieten is dit filodeeg zalmpakketje met zeekraal. Het is heel eenvoudig om te maken en het ziet er ook nog eens feestelijk uit op je paastafel. Heerlijke filodeeghapjes filodeeg zalm hapje

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
Lekkere krokante pakketjes.

En zo maak je het Filodeeg zalmpakketje met zeekraal:

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

Ontdooi het filodeeg, leg er eventueel een vochtige theedoek op om ervoor te zorgen dat het deeg niet uitdroogt.

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
Klaar om de pakketjes te gaan maken.

Neem de zalm erbij en snij deze in kleine blokjes. De bosui snij je in ringetjes. Hak de zeekraal en de champignons fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Neem de gesmolten roomboter erbij en smeer hier een vel filodeeg mee in. Vervolgens schep je twee tot 3 eetlepels uit de kom op het deeg en vouw je het voorzichtig dicht tot een pakketje. Knoop een touwtje er omheen en zet op een bakblik bekleed met bakpapier. Herhaal dit met de rest van de velletjes filodeeg. Besmeer als laatste de pakketjes ook aan de buitkenkant met roomboter.

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal filodeeg zalm hapje
Mooie pakketjes klaar voor de oven.

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Wordt het deeg nou te snel bruin aan de randjes verlaag dan de temperatuur tot 190/180 graden. Let wel op dat de zalm wel gaar wordt.

Haal de pakketjes uit de oven en serveer ze lekker warm: Heerlijk Happen! Natuurlijk kun je deze pakketjes ook op andere momenten maken dan alleen met de pasen…. Met de kerst zou ook heel goed kunnen. filodeeghapjes

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

Pasen staat voor de deur en als foodblogger wil je dan natuurlijk een aantal leuke paasrecpeten maken om jullie mee te inspireren. Om heel eerlijk te zijn sta ik met Pasen zelf niet heel veel in de keuken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pak filodeeg
  • 1 stuk zalm - 150/200 gram
  • zeekraal - een aantal takjes
  • 10 champignons - naar keuze
  • 50 gr roomboter - gesmolten
  • 2 bosuitjes - in ringetjes
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
  • Ontdooi het filodeeg, leg er eventueel een vochtige theedoek op om ervoor te zorgen dat het deeg niet uitdroogt.

De pakketjes maken.

  • Neem de zalm erbij en snij deze in kleine blokjes. De bosui snij je in ringetjes. Hak de zeekraal en de champignons fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Neem de gesmolten roomboter erbij en smeer hier een vel filodeeg mee in. Vervolgens schep je twee tot 3 eetlepels uit de kom op het deeg en vouw je het voorzichtig dicht tot een pakketje. Knoop een touwtje er omheen en zet op een bakblik bekleed met bakpapier. Herhaal dit met de rest van de velletjes filodeeg. Besmeer als laatste de pakketjes ook aan de buitkenkant met roomboter.
  • Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Wordt het deeg nou te snel bruin aan de randjes verlaag dan de temperatuur tot 190/180 graden. Let wel op dat de zalm wel gaar wordt.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Filodeeg zalmpakketje met zeekraal? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Zalm uit de oven met asperges

Filodeeg hapje met feta dip en sesampitjes

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Heerlijke filodeeghapjes filodeeg zalm hapje

Start » Recepten » Hapjes » Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

2 gedachten over “Filodeeg zalmpakketje met zeekraal”

4.93 from 27 votes (25 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept