Pasen staat voor de deur en als foodblogger wil je dan natuurlijk een aantal leuke paasrecpeten maken om jullie mee te inspireren. Om heel eerlijk te zijn sta ik met Pasen zelf niet heel veel in de keuken. Traditioneel gaan wij met de familie een Paasbrunch eten. Lekker langs een uitgebreid buffet en gewoon genieten van elkaars gezelschap. Helemaal achterblijven kan ik natuurlijk niet dus ik zal de komende twee weken nog wel aan de slag gaan. Een leuk klein receptje is dit filodeeg zalmpakketje met zeekraal. Makkelijk te maken en het staat ook nog eens feestelijk op tafel. Heerlijke filodeeghapjes filodeeg zalm hapje

Dit heb je nodig voor het Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
- een pak filodeeg
- Een stuk zalm ( 150/200 gram)
- een aantal takjes zeekraal
- 10 champignons (naar keuze)
- 50 gr roomboter gesmolten
- 2 bosuitjes in ringetjes
- peper/zout
- bindtouw voor keukengebruik
En zo maak je het Filodeeg zalmpakketje met zeekraal:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
Ontdooi het filodeeg, leg er eventueel een vochtige theedoek op om ervoor te zorgen dat het deeg niet uitdroogt.

Neem de zalm erbij en snij deze in kleine blokjes. De bosui snij je in ringetjes. Hak de zeekraal en de champignons fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Neem de gesmolten roomboter erbij en smeer hier een vel filodeeg mee in. Vervolgens schep je twee tot 3 eetlepels uit de kom op het deeg en vouw je het voorzichtig dicht tot een pakketje. Knoop een touwtje er omheen en zet op een bakblik bekleed met bakpapier. Herhaal dit met de rest van de velletjes filodeeg. Besmeer als laatste de pakketjes ook aan de buitkenkant met roomboter.
Filodeeg zalmpakketje met zeekraal

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Wordt het deeg nou te snel bruin aan de randjes verlaag dan de temperatuur tot 190/180 graden. Let wel op dat de zalm wel gaar wordt.
Haal de pakketjes uit de oven en serveer ze lekker warm: Heerlijk Happen! Natuurlijk kun je deze pakketjes ook op andere momenten maken dan alleen met de pasen…. Met de kerst zou ook heel goed kunnen. filodeeghapjes

Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
- Ontdooi het filodeeg, leg er eventueel een vochtige theedoek op om ervoor te zorgen dat het deeg niet uitdroogt.
De pakketjes maken.
- Neem de zalm erbij en snij deze in kleine blokjes. De bosui snij je in ringetjes. Hak de zeekraal en de champignons fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Neem de gesmolten roomboter erbij en smeer hier een vel filodeeg mee in. Vervolgens schep je twee tot 3 eetlepels uit de kom op het deeg en vouw je het voorzichtig dicht tot een pakketje. Knoop een touwtje er omheen en zet op een bakblik bekleed met bakpapier. Herhaal dit met de rest van de velletjes filodeeg. Besmeer als laatste de pakketjes ook aan de buitkenkant met roomboter.
- Zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Wordt het deeg nou te snel bruin aan de randjes verlaag dan de temperatuur tot 190/180 graden. Let wel op dat de zalm wel gaar wordt.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Filodeeg zalmpakketje met zeekraal? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke filodeeghapjes filodeeg zalm hapje
Pingback: De perfecte Paastaart om te delen - Heerlijke Happen
Pingback: Filodeeg loempia uit de oven met kippendij - Heerlijke Happen
Deze zijn echt lekker!
Was erg geslaagd
Pingback: Zalmsalade met zeekraal en cherry tomaatjes - Heerlijke Happen