St Patricksday shamrock pastry

St Patricksday shamrock pastry

Geschatte leestijd: 4 minuten

Welk land op de wereld kan nou zeggen dat hun Nationale feestdag een feestdag is die wereldwijd gevierd wordt? Ierland heeft daarmee toch wel en vrij unieke dag. Wereldwijd worden op 17 maart belangrijke gebouwen in het groene licht gezet en zijn er optochten. Verklaar jezelf “Irish for the day” en vier mee! En als je dan een leuk feestje viert past daar dan zeker een heerlijk hapje bij natuurlijk. Ik maakte deze St Patricksday shamrock pastry. Een hapje in de vorm van het welbekende klaverblad van Ierland. De Holy Trinity zoals hij ook wel genoemd wordt. shamrock pastry recept

St Patricksday shamrock pastry
Groen is de kleur van St Patricks day

Dit heb je nodig voor de St Patricksday shamrock pastry

  • 200 gram half om half gehakt
  • 20 velletjes bladerdeeg ( hier maak je 10 hapjes mee)
  • 2 eieren
  • klein kopje broodkruim
Voor de kruidenmix voor het vlees gebruik je de volgende kruiden/specerijen:
  • zout /peper
  • 1 tl basilicum
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • halve tl venkelzaadjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el thijm
  • 1/2 el salie

En zo maak je de St Patricksday shamrock pastry:

We gaan eerst het vlees voorbereiden. Neem een grote kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg hier één ei, het broodkruim en de kruiden-specerijenmix aan toe en kneed het geheel tot één grote bal. Zet even apart tot gebruik.

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, en klopt het andere ei in een kommetje.

Google even het woord ” shamrock” kies een mooie uit, maak er een printscreen van en print de foto uit. Knip van dit klaverblaadje een mal uit en gebruik deze om zometeen het bladerdeeg mee in de juiste vorm te snijden. ( er zijn natuurlijk ook uitstekers te koop in deze vorm )

St Patricksday shamrock pastry
Snij het klavertje uit de velletjes bladerdeeg.

De pastry’s maken

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij daarna met een mes rondom je klavervorm uit het bladerdeeg. Doe dit met alle velletjes bladerdeeg.

Besmeer het bladerdeegvelletje goed met het losgeklopte ei en leg er wat gehakt op, let op niet te veel want anders past het tweede velletje er niet bovenop. Besmeer ook het velletje waarmee je het hapje afdekt. Leg het tweede velletje erop en duw voorzichtig aan. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.

St Patricksday shamrock pastry
Goed insmeren met het losgeklopte ei.

Besmeer de pastry’s ook aan de bovenkant met losgeklopt ei en zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi gaar en gekleurd zijn.

St Patricksday shamrock pastry

Na 15 minuutjes haal je ze uit de oven, laat wel even afkoelen voordat je je tanden erin zet… en dan Heerlijk Happen!

Bak ze mooi goudbruin in de oven.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

St Patricksday shamrock pastry

St Patricksday shamrock pastry

Welk land op de wereld kan nou zeggen dat hun Nationale feestdag een feestdag is die wereldwijd gevierd wordt? Ierland heeft daarmee toch wel en vrij unieke dag.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: Iers
Trefwoord: pastij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 359kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram half om half gehakt
  • 20 velletjes bladerdeeg - hier maak je 10 hapjes mee
  • 2 eieren
  • 1 klein kopje broodkruim

Voor de kruidenmix voor het vlees gebruik je de volgende kruiden/specerijen:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst het vlees voorbereiden. Neem een grote kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg hier één ei, het broodkruim en de kruiden-specerijenmix aan toe en kneed het geheel tot één grote bal. Zet even apart tot gebruik.
  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, en klopt het andere ei in een kommetje.
  • Google even het woord ” shamrock” kies een mooie uit, maak er een printscreen van en print de foto uit. Knip van dit klaverblaadje een mal uit en gebruik deze om zometeen het bladerdeeg mee in de juiste vorm te snijden. ( er zijn natuurlijk ook uitstekers te koop in deze vorm )
  • Snij het klavertje uit de velletjes bladerdeeg.
  • De pastry’s maken
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snij daarna met een mes rondom je klavervorm uit het bladerdeeg. Doe dit met alle velletjes bladerdeeg.
  • Besmeer het bladerdeegvelletje goed met het losgeklopte ei en leg er wat gehakt op, let op niet te veel want anders past het tweede velletje er niet bovenop. Besmeer ook het velletje waarmee je het hapje afdekt. Leg het tweede velletje erop en duw voorzichtig aan. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Goed insmeren met het losgeklopte ei.
  • Besmeer de pastry’s ook aan de bovenkant met losgeklopt ei en zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi gaar en gekleurd zijn.
  • Na 15 minuutjes haal je ze uit de oven, laat wel even afkoelen voordat je je tanden erin zet… en dan Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de St Patricksday shamrock pastry? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

shamrock pastry recept

Start » Recepten » Hapjes » St Patricksday shamrock pastry

3 gedachten over “St Patricksday shamrock pastry”

  1. Pingback: Kastanje champignonsoep met Irish beef - Heerlijke Happen

  2. Pingback: St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept