St Patricksday shamrock pastry

St Patricksday shamrock pastry

Welk land op de wereld kan nou zeggen dat hun Nationale feestdag een feestdag is die wereldwijd gevierd wordt? Ierland heeft daarmee toch wel en vrij unieke dag. Wereldwijd worden op 17 maart belangrijke gebouwen in het groene licht gezet en zijn er optochten. Verklaar jezelf “Irish for the day” en vier mee! En als je dan een leuk feestje viert past daar dan zeker een heerlijk hapje bij natuurlijk. Ik maakte deze St Patricksday shamrock pastry. Een hapje in de vorm van het welbekende klaverblad van Ierland. De Holy Trinity zoals hij ook wel genoemd wordt.

St Patricksday shamrock pastry
Groen is de kleur van St Patricks day

Dit heb je nodig:

  • 200 gram half om half gehakt
  • 20 velletjes bladerdeeg ( hier maak je 10 hapjes mee)
  • 2 eieren
  • klein kopje broodkruim
Voor de kruidenmix voor het vlees gebruik je de volgende kruiden/specerijen:
  • zout /peper
  • 1 tl basilicum
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • halve tl venkelzaadjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el thijm
  • 1/2 el salie

En zo maak je het:

We gaan eerst het vlees voorbereiden. Neem een grote kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg hier één ei, het broodkruim en de kruiden-specerijenmix aan toe en kneed het geheel tot één grote bal. Zet even apart tot gebruik.

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, en klopt het andere ei in een kommetje.

Google even het woord ” shamrock” kies een mooie uit, maak er een printscreen van en print de foto uit. Knip van dit klaverblaadje een mal uit en gebruik deze om zometeen het bladerdeeg mee in de juiste vorm te snijden. ( er zijn natuurlijk ook uitstekers te koop in deze vorm )

St Patricksday shamrock pastry
Snij het klavertje uit de velletjes bladerdeeg.

De pastry’s maken

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij daarna met een mes rondom je klavervorm uit het bladerdeeg. Doe dit met alle velletjes bladerdeeg.

Besmeer het bladerdeegvelletje goed met het losgeklopte ei en leg er wat gehakt op, let op niet te veel want anders past het tweede velletje er niet bovenop. Besmeer ook het velletje waarmee je het hapje afdekt. Leg het tweede velletje erop en duw voorzichtig aan. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.

St Patricksday shamrock pastry
Goed insmeren met het losgeklopte ei.

Besmeer de pastry’s ook aan de bovenkant met losgeklopt ei en zet ze daarna in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi gaar en gekleurd zijn.

St Patricksday shamrock pastry

Na 15 minuutjes haal je ze uit de oven, laat wel even afkoelen voordat je je tanden erin zet… en dan Heerlijk Happen!

St Patricksday shamrock pastry
Bak ze mooi goudbruin in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *