Garnalen samosa van filodeeg

Garnalen samosa van filodeeg met paprika

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
Wil je een keer je zaterdagmiddag op een leuke manier besteden? Ga dan eens aan de slag met deze garnalen samosa van filodeeg.
Garnalen samosa van filodeeg

Wil je een keer je zaterdagmiddag op een leuke manier besteden? Ga dan eens aan de slag met deze garnalen samosa van filodeeg. Samosa is een gerecht uit de Indiase keuken. Nou dat staat meestal garant voor een heerlijk spicey gerecht met heerlijke geuren. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt en ook met de inhoud van de samosa’s kun je lekker variëren. Ik heb hier dus lekkere gamba’s voor gebruikt en de bordjes waren in no time leeg…. Je doet er dus slim aan om een flinke voorraad te maken.

Garnalen samosa van filodeeg
Een ècht Heerlijk Hapje!

Dit heb je nodig voor de Garnalen samosa van filodeeg

  • filodeeg
  • arachideolie
  • 3 eieren
  • sojaboontjes
  • 1 rode paprika
  • een bakje gamba’s
  • lente ui
  • 4 tenen knoflook
  • zout/ peper
  • sambal
  • wokolie
  • een limoen

En zo maak je de Garnalen samosa van filodeeg:

We beginnen met het filodeeg. Laat deze rustig ontdooien. Leg daarna een vochtige theedoek over de vellen heen zodat ze niet uitdrogen

De vellen filodeeg snij je met een scherp mes over de lengte in 3 repen.

Garnalen samosa van filodeeg
De vulling voor de samosa’s.

Maak de paprika schoon en snij in hele kleine blokjes, het lente uitje in ringetjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat wokolie in. Breek de 3 eieren in de pan en roer tot je een roerei hebt. Voeg hier de paprika, sojaboontjes, lente ui, in stukjes gesneden gamba’s, en fijngesneden knoflook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel sambal. Zet het vuur uit en laat staan tot we de samosa’s gaan vullen.

Schep 1 el op het deeg en vouw er dan driehoekjes van.

Neem telkens 1 voor 1 een reep filodeeg erbij. Besmeer deze met een beetje wokolie. Waarom wokolie? Deze heeft een lekkere smaak en voegt net wat extra’s toe aan het gerechtje.

Maak een flinke hoeveelheid want ze zijn zo op!

Schep 1 el op het velletje en vouw er dan een driehoekje van. Volg de hele strook tot het deeg op is en je inhoud mooi in een opgevouwen driehoekje zit. Herhaal dit tot de hele koekenpan leeg is.

Garnalen samosa van filodeeg: De samosa’s bakken:

Verhit een wokpan en doe hier een halve fles arachide olie in. Begin met bakken als de olie een beetje begint te walmen. Hou wel de temperatuur in de gaten want anders bakken ze te snel. Bak de samosa’s per 4 of 5 in de pan en schep ze met een schuimspaan op een stukje keukenpapier om even uit te laten lekken.

Garnalen samosa van filodeeg

Garnalen samosa van filodeeg

Wil je een keer je zaterdagmiddag op een leuke manier besteden? Ga dan eens aan de slag met deze garnalen samosa van filodeeg.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: fusion
Trefwoord: garnalen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • filodeeg
  • arachideolie
  • 3 eieren
  • sojaboontjes
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje gamba’s
  • lente ui
  • 4 tenen knoflook
  • zout/ peper
  • sambal
  • wokolie
  • 1 limoen
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • We beginnen met het filodeeg. Laat deze rustig ontdooien. Leg daarna een vochtige theedoek over de vellen heen zodat ze niet uitdrogen
  • De vellen filodeeg snij je met een scherp mes over de lengte in 3 repen.

De vulling voor de samosa’s.

  • Maak de paprika schoon en snij in hele kleine blokjes, het lente uitje in ringetjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat wokolie in. Breek de 3 eieren in de pan en roer tot je een roerei hebt. Voeg hier de paprika, sojaboontjes, lente ui, in stukjes gesneden gamba’s, en fijngesneden knoflook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel sambal. Zet het vuur uit en laat staan tot we de samosa’s gaan vullen.
  • Schep 1 el op het deeg en vouw er dan driehoekjes van.
  • Neem telkens 1 voor 1 een reep filodeeg erbij. Besmeer deze met een beetje wokolie. Waarom wokolie? Deze heeft een lekkere smaak en voegt net wat extra’s toe aan het gerechtje.
  • Maak een flinke hoeveelheid want ze zijn zo op!
  • Schep 1 el op het velletje en vouw er dan een driehoekje van. Volg de hele strook tot het deeg op is en je inhoud mooi in een opgevouwen driehoekje zit. Herhaal dit tot de hele koekenpan leeg is.

De samosa’s bakken:

  • Verhit een wokpan en doe hier een halve fles arachide olie in. Begin met bakken als de olie een beetje begint te walmen. Hou wel de temperatuur in de gaten want anders bakken ze te snel. Bak de samosa’s per 4 of 5 in de pan en schep ze met een schuimspaan op een stukje keukenpapier om even uit te laten lekken.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Garnalen samosa van filodeeg

Garnalen samosa van filodeeg
Bak ze lekker goudbruin en laat ze dan even uitlekken.

Serveer de samosa’s op een bordje met een schijfje limoen en een scheutje loempiasaus. Let op je eet er nog net je vingers niet bij op…. Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Garnalen samosa van filodeeg? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

1 gedachte over “Garnalen samosa van filodeeg met paprika”

  1. Pingback: Filodeeg loempia uit de oven met kippendij - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept