Francine bij Orca Cool in Limburg

Geschatte leestijd: 5 minuten

Francine bij Orca Cool

Voor de rubriek Francine Bij ben ik afgereisd naar het zonnige zuiden van het land alwaar ik een bezoekje heb gebracht bij een leverancier van serviezen. Francine bij Orca Cool serviesgoed!

Al jaren heb ik een passie voor servies en porseleingoed. Delfts Blauwe borden en schalen, maar ook een compleet servies dat we kochten toen we net getrouwd waren. Mooi gekleurde schalen en voor elk soort drankje heb ik wel het juiste glas in huis. Wanneer ik aan het winkelen ben en ik zie een leuk schaaltje of mooi kopje staan wordt deze gewoon toegevoegd aan een al uitpuilende servieskast.

Met de start van dit food-blog was het ook gelijk al duidelijk dat presentatie van je eten en de manier waarop je je eten aan de wereld toont uiterst belangrijk is! Je kunt een nog zó lekker recept gemaakt hebben, als het als een zielig hoopje op een lelijk bordje ligt, krijgt niemand zin om het te eten of zelf te maken. Op instagram stuitte ik op het account van Orca Cool en mijn aandacht was meteen getrokken. Wát een mooi porseleingoed zag ik daar voorbij komen!

Orca Cool

Bijna bij de plaats van bestemming is het duidelijk dat ik in het zuiden ben. De glooiende heuvels en unieke bouwstijlen die Limburg kent doen me haast in het buitenland wanen. De ontvangst is heel hartelijk met een kop thee en verse Limburgse vlaai die al voor je klaar staat!

De geschiedenis van Orca Cool:

Francine bij Orca Cool

De geschiedenis van het bedrijf van Marc en Sylvia is lang. Het bedrijf bestaat al sinds 1968. Het was toen nog eigendom van de ouders van Marc en een begrip in het zuiden des lands. Het bedrijf was bekend onder de naam JP van der Oord Koelingen en Winkelinrichtingen. Op dat moment vooral gespecialiseerd in koelmeubels en koelkasten voor de horeca en kleine winkels waar versproducten werden verkocht. Er worden gereviseerde en nieuwe producten verkocht en dat gebeurt nog tot de dag van vandaag.

Tegenwoordig zijn het veelal nieuwe koelmeubels. Heel wat jaren later is het bedrijf toe aan een wat frissere look en naam. Tijdens een bioscoop bezoekje van Marc met zijn toenmalige vriendin komt hij op de unieke naam “Orca Cool”, dit is gebaseerd op de uiterst populaire film van dat moment: “Free Willy”, een orca die zijn vrijheid weet te bemachtigen met een enorme sprong over een stenen pier en vervolgens zijn vrijheid tegemoet zwemt. De naam is gezien de ‘koelproducten” die het bedrijf verkoopt een zeer passende naam!

De start van porselein verkoop:

Een afnemer van koelkasten vroeg aan Marc of hij toevallig ook serviesgoed had voor de horeca en het begin was daar. De verkoop van porseleingoed is eigenlijk met maar één wit bordje begonnen. De ruim 300 vierkante meter showroom stond vol met koelapparaten en er was eigenlijk helemaal geen ruimte meer voor een mooie display met het serviesgoed. Maar de klant bleef aandringen op het willen zien en bekijken en daarom werd er een kleine stellage geplaatst. Door de jaren heen is deze stellage blijven groeien en groeien.

Na het springen van een waterleiding en een enorme waterschade in het bedrijf gaat de knop bij Sylvia om: er moet grondig verbouwd worden. Sylvia heeft een visie voor al haar mooie serviesgoed en hoe ze dit uitgestald wil hebben. Met haar achtergrond als etaleuse en hobbykok weet ze welke producten er moeten staan.

Ook weet ze hoe deze het beste tot hun recht kan laten komen. Zij houd zich volledig bezig met de styling van de showroom en is op beurzen altijd op zoek naar de laatste trends en de mooiste producten.

De passie voor mooi servies komt bij Sylvia ook voort uit een passie voor koken. Zij wil de gerechten op een zo mooi mogelijke manier  presenteren. Marc eet net als vele echtgenoten van foodies zijn eten meestal lauw want er moet natuurlijk eerst een foto van het gerecht gemaakt worden! Heel herkenbaar volgens mijn man.

Verkoop van serviesgoed

serviesgoed kopen

Orca Cool kent twee takken van sport bij het serviesgoed. Ze leveren namelijk serviezen voor de horeca en professionele keuken, maar ook voor de consument thuis. Voor beide typen klant zijn er complete serviezen te koop. Alles kan, van bestek tot kop en schotel en borden en schalen in alle vormen en maten. Een aantal collecties worden exclusief geleverd aan restaurants en zijn niet beschikbaar voor de consument. Sylvia heeft echter met haar enorme kennis en oog voor detail altijd wel een passend alternatief. Ik heb dan ook likkebaardend door de showroom heen gewandeld en al het moois rustig bekeken.

Het fijne is, dat Sylvia en Marc alle tijd voor je nemen. Ze helpen je met het vinden naar waar je op zoek bent. De kans dat ze iets niet in huis hebben is heel erg klein! Natuurlijk ben ik niet weggegaan zonder iets mee te nemen en dat staat hier nu mooi in mijn servieskast te prijken! Je zult het binnenkort zeker tegenkomen in een van de vele foto’s op mijn sociale en website.

Deze Francine bij was al met al een erg ontzettend leuk bezoekje, bij twee hele enthousiaste mensen. Ze hebben een grote liefde voor hun producten en bedrijf. Francine bij Orca Cool.

Meer artikelen lezen zoals deze Francine bij Orca Cool in Heerlen? Je vindt er nog veel meer op mijn website bij het hoofdstuk Francine Bij. Lees ook eens deze.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Francine bij » Francine bij Orca Cool in Limburg

8 gedachten over “Francine bij Orca Cool in Limburg”

  1. Pingback: Eendenborst met kersen cognacsaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Mediterraanse salade met burrata. - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kersttafel inspiratie met Villeroy & Boch - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *