Zomerse watermeloen salade

Zomerse watermeloen salade

De zoete smaak van watermeloen, ik hou ervan. Watermeloenen hebben een eeuwenoude historie, al ruim 1000 jaar voor Christus

Zomerse watermeloen salade

In deze film maakt Francine bij Keuken Kampioen een heerlijke frisse Zomerse watermeloen salade die bovendien zeer goed past bij een BBQ. Een lekkere watermeloen salade munt.

De zoete smaak van watermeloen, ik hou ervan. Watermeloenen hebben een eeuwenoude historie, al ruim 1000 jaar voor Christus  werden de watermeloenen gegeten in het midden-oosten en Afrika, pas ver na de tweede wereldoorlog zijn ze voor het eerst in Nederland verkocht, heel bijzonder eigenlijk! Je vindt watermeloenen  in allerlei verschillende kleuren en met en zonder pit en in Japan worden ze zelfs vierkant gekweekt, in dit recept van Zomerse watermeloen salade gebruiken we de traditionele ingrediënten die namelijk heerlijk bij elkaar smaken.

Voor 4 personen Zomerse watermeloen salade heb je nodig:

watermeloensalade

Voor de garnering van de watermeloen salade heb je nodig:

  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Verse muntblaadjes
  • 12 kapperappeltjes

 

En dit is hoe je de Zomerse watermeloen salade maakt:

-Begin met de watermeloen en snij deze in kleine blokjes, snij daarna de rode ui in mooie dunne ringen.

-Hak vervolgens  de feta in kleine blokjes en laat de zwarte olijven uitlekken.

-Neem een grote kom en doe hierin alle gesneden en gehakte ingrediënten, druppel hier wat olijfolie er overheen en hussel dan alles goed door elkaar.

-Snipper als laatste een aantal verse muntblaadjes.

Pak de borden erbij en schep de watermeloen salade munt erop, garneer daarna de salade met nog wat druppels olijfolie, vers gemalen peper, de kapper appeltjes en wat munt, serveer met een heerlijke frisse sauvignon blanc: Héérlijk happen!

Zomerse watermeloen salade

De zoete smaak van watermeloen, ik hou ervan. Watermeloenen hebben een eeuwenoude historie, al ruim 1000 jaar voor Christus
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: watermeloen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • Grote kom

Ingrediënten:

  • ½ watermeloen
  • 1 potje zwarte olijven
  • 1 blok feta
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 rode ui

Voor de garnering heb je nodig:

  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Verse muntblaadjes
  • 12 kapperappeltjes

En zo maak je het:

  • Begin met de watermeloen en snij deze in kleine blokjes, snij daarna de rode ui in mooie dunne ringen.
  • Hak vervolgens de feta in kleine blokjes en laat de zwarte olijven uitlekken.
  • Neem een grote kom en doe hierin alle gesneden en gehakte ingrediënten, druppel hier wat olijfolie er overheen en hussel dan alles goed door elkaar.
  • Snipper als laatste een aantal verse muntblaadjes.
  • Pak de borden erbij en schep de meloensalade erop, garneer daarna de salade met nog wat druppels olijfolie, vers gemalen peper, de kapperappeltjes en wat munt, serveer met een frisse sauvignon blanc
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Zomerse watermeloen salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Zomerstamppot met andijvie en perzik of Zomerse salade challenge of deze wellicht Woknoedels met biefstuk en broccoli

9 gedachten over “Zomerse watermeloen salade”

  1. Pingback: Watermeloen met burrata en nootjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Courgetti spirelli bolognese - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zomerse salade met Frans fruit - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Heerlijke Happen nieuwsbrief juli 2020 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept