Zomerse watermeloen salade 

Zomerse watermeloen salade

Zomerse watermeloen salade

In deze film maakt Francine bij Keuken Kampioen een heerlijke frisse Zomerse watermeloen salade die bovendien zeer goed past bij een BBQ.

De zoete smaak van watermeloen, ik hou ervan. Watermeloenen hebben een eeuwenoude historie, al ruim 1000 jaar voor Christus  werden ze gegeten in het midden-oosten en Afrika, pas ver na de tweede wereldoorlog zijn ze voor het eerst in Nederland verkocht, heel bijzonder eigenlijk! Je vindt watermeloenen  in allerlei verschillende kleuren en met en zonder pit en in Japan worden ze zelfs vierkant gekweekt, in dit recept van Zomerse watermeloen salade gebruiken we de traditionele ingrediënten die namelijk heerlijk bij elkaar smaken.

Voor 4 personen heb je nodig:

Voor de garnering heb je nodig:

  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Verse muntblaadjes
  • 12 kapperappeltjes

En dit is hoe je hem maakt:

-Begin met de watermeloen en snij deze in kleine blokjes, snij daarna de rode ui in mooie dunne ringen.

-Hak vervolgens  de feta in kleine blokjes en laat de zwarte olijven uitlekken.

-Neem een grote kom en doe hierin alle gesneden en gehakte ingrediënten, druppel hier wat olijfolie er overheen en hussel dan alles goed door elkaar.

-Snipper als laatste een aantal verse muntblaadjes.

Pak de borden erbij en schep de meloensalade erop, garneer daarna de salade met nog wat druppels olijfolie, vers gemalen peper, de kapperappeltjes en wat munt, serveer met een frisse sauvignon blanc: Héérlijk happen!

4 gedachten over “Zomerse watermeloen salade”

Reacties zijn gesloten.