
Zomerse watermeloen salade
In deze film maakt Francine bij Keuken Kampioen een heerlijke frisse Zomerse watermeloen salade die bovendien zeer goed past bij een BBQ. Een lekkere watermeloen salade munt.
De zoete smaak van watermeloen, ik hou ervan. Watermeloenen hebben een eeuwenoude historie, al ruim 1000 jaar voor Christus werden de watermeloenen gegeten in het midden-oosten en Afrika, pas ver na de tweede wereldoorlog zijn ze voor het eerst in Nederland verkocht, heel bijzonder eigenlijk! Je vindt watermeloenen in allerlei verschillende kleuren en met en zonder pit en in Japan worden ze zelfs vierkant gekweekt, in dit recept van Zomerse watermeloen salade gebruiken we de traditionele ingrediënten die namelijk heerlijk bij elkaar smaken.
Voor 4 personen Zomerse watermeloen salade heb je nodig:
- Halve watermeloen
- 1 potje zwarte olijven
- Een blok feta
- 4 eetlepels kappertjes
- 1 rode ui

Voor de garnering van de watermeloen salade heb je nodig:
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Verse muntblaadjes
- 12 kapperappeltjes
En dit is hoe je de Zomerse watermeloen salade maakt:
-Begin met de watermeloen en snij deze in kleine blokjes, snij daarna de rode ui in mooie dunne ringen.
-Hak vervolgens de feta in kleine blokjes en laat de zwarte olijven uitlekken.
-Neem een grote kom en doe hierin alle gesneden en gehakte ingrediënten, druppel hier wat olijfolie er overheen en hussel dan alles goed door elkaar.
-Snipper als laatste een aantal verse muntblaadjes.
Pak de borden erbij en schep de watermeloen salade munt erop, garneer daarna de salade met nog wat druppels olijfolie, vers gemalen peper, de kapper appeltjes en wat munt, serveer met een heerlijke frisse sauvignon blanc: Héérlijk happen!

Zomerse watermeloen salade
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- ½ watermeloen
- 1 potje zwarte olijven
- 1 blok feta
- 4 eetlepels kappertjes
- 1 rode ui
Voor de garnering heb je nodig:
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Verse muntblaadjes
- 12 kapperappeltjes
En zo maak je het:
- Begin met de watermeloen en snij deze in kleine blokjes, snij daarna de rode ui in mooie dunne ringen.
- Hak vervolgens de feta in kleine blokjes en laat de zwarte olijven uitlekken.
- Neem een grote kom en doe hierin alle gesneden en gehakte ingrediënten, druppel hier wat olijfolie er overheen en hussel dan alles goed door elkaar.
- Snipper als laatste een aantal verse muntblaadjes.
- Pak de borden erbij en schep de meloensalade erop, garneer daarna de salade met nog wat druppels olijfolie, vers gemalen peper, de kapperappeltjes en wat munt, serveer met een frisse sauvignon blanc
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Zomerse watermeloen salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zomerstamppot met andijvie en perzik of Zomerse salade challenge of deze wellicht Woknoedels met biefstuk en broccoli
RT @HeerlijkeHappen: Zomerse #Watermeloen #Salade
In deze film maakt Francine bij Keuken Kampioen een heerlijke …
https://t.co/iy4GKi2Nt…
Lekkerrrrr
Zeker lekker!!
Ben nu watermeloen aan het eten.
Elke morgen snijd ik een w-meloen in stukjes.
Dan 2bakjes vullen, 1voor de ochtend en 1voor nu,de avond dus!
Uit eigen ervaring weet ik dat dit een werkelijk heerlijke salade is. Lekker fris en daarmee ook lekker zomers!
Pingback: Griekse burger met salade en tzatziki - Heerlijke Happen
Pingback: Super frisse watermeloen salade - Heerlijke Happen
Pingback: Gezonde groene smoothies met spinazie - Heerlijke Happen