Geschatte leestijd: 4 minuten
Zo nu en dan verras ik mijn man met een Aziatisch gerechtje. Zelf ben ik niet een enorme fan van die keuken omdat er veel gember gebruikt wordt. Daar hou ik dus helemaal niet van, maar om nou gelijk die hele keuken daardoor opzij te schuiven in ook wat. En zo pas ik links en rechts wat aan en zorg ik ervoor dat ik zelf ook kan genieten. Waar ik wel fan van ben zijn die lekkere dikke Japanse Udon noodles. Let op deze zijn al zout je moet dus wel een beetje opletten met het toevoegen van zout in dit gerechtje. Het oordeel wat hier thuis geveld werd over deze gebakken Udon noodles met beef? Het kreeg twee duimen omhoog! udon noedels recept
En zo maak je de Gebakken Udon noodles met beef:
We beginnen eerst met de marinade. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Klop het geheel met een garde tot een sausje.
De biefstukken snijden we in hele mooie dunne plakjes. Neem een schaal erbij en leg hierin de plakken en schenk de helft van de marinade eroverheen. Even husselen en dan laten staan tot gebruik.
De sperziebonen maak je schoon en snij ze dan door het midden. De champignons maken we ook schoon en mogen in kwarten. En als laatste de ui door de helft en in reepjes.
Kook de sperzieboontjes in een pan met water tot ze beetgaar zijn, spoel ze daarna af met koud water. Dat voorkomt dat ze zo gaan “piepen” in je mond.
Het bakken van het gerecht
Neem een grote wok erbij en verhit deze, voeg er dan wat woklolie aan toe en roerbak de ui, na een aantal minuten voeg je de champignons en als laatste de sperziebonen toe. Roerbak deze een paar minuutjes. Dan is het moment aangekomen om de noodles erbij te voegen. Daar giet je de andere helft van de marinadesaus bij en laat het op het vuur staan. (niet te hoog)
In een aparte koekenpan verhitten we wat wokolie en op hoog vuur bakken we de gemarineerde biefstuk. Bak het nou niet helemaal door en door want dan krijg je een taai stukje vlees en dat vindt niemand lekker.
Gebakken Udon noodles met beef
Mix de beef met de Udon noodles en groente en schep het in een kommetje. Serveer met stokjes als je daar super handig mee bent, anders gewoon met een vork
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gebakken Udon noodles met beef
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- sperziebonen
- 1 doosje champignons
- 1 grote witte ui
- 1 zakje Udon noodles - conimex
Voor de marinade saus heb je nodig
- 50 ml soja saus
- 40 ml rijstwijn
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 tl sambal
- 1 el wokolie
- gember - als je daar dus van houdt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de marinade. Neem een maatbeker erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de marinade. Klop het geheel met een garde tot een sausje.
- De biefstukken snijden we in hele mooie dunne plakjes. Neem een schaal erbij en leg hierin de plakken en schenk de helft van de marinade eroverheen. Even husselen en dan laten staan tot gebruik.
- De sperziebonen maak je schoon en snij ze dan door het midden. De champignons maken we ook schoon en mogen in kwarten. En als laatste de ui door de helft en in reepjes.
- Kook de sperzieboontjes in een pan met water tot ze beetgaar zijn, spoel ze daarna af met koud water. Dat voorkomt dat ze zo gaan “piepen” in je mond.
Het bakken van het gerecht
- Neem een grote wok erbij en verhit deze, voeg er dan wat woklolie aan toe en roerbak de ui, na een aantal minuten voeg je de champignons en als laatste de sperziebonen toe. Roerbak deze een paar minuutjes. Dan is het moment aangekomen om de noodles erbij te voegen. Daar giet je de andere helft van de marinadesaus bij en laat het op het vuur staan. (niet te hoog)
- In een aparte koekenpan verhitten we wat wokolie en op hoog vuur bakken we de gemarineerde biefstuk. Bak het nou niet helemaal door en door want dan krijg je een taai stukje vlees en dat vindt niemand lekker.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Gebakken Udon noodles met beef? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Rode curry met Udon noodles met kip
Teriyaki Udon noodles met pompoen
Roerbak noedels met beef en edamame boontjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
udon noedels recept
Wat een heerlijk recept. Hoeveel biefstukjes heb je gebruikt bij dit recept? Is dat gewoon biefstuk per persoon? Ik ben meer het persoon die graag de hoeveelheden wilt weten. (☺️) vr. Gr
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik heb per persoon 1 biefstukje gebruikt. Wij hebben een gezin met drie personen, meeste recepten zijn daar wel op gebaseerd. Veel kookplezier.
Ik ga dit maar eens proberen, je hebt me overtuigt! Bedankt voor het delen! 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Geen dank! ik hoop dat het je smaakt!
Hoi Francine, ik dacht laat ik eens op jouw site kijken. En recept beef met noedels spreekt mij zeker aan. Ik ga het een keer uitproberen 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Hi Marilyn, wat leuk dat je een kijkje komt nemen! Dit is echt zo lekker, kan hem je zeker aanraden. Gr Francine
Ik heb het gemaakt met kippendijen en sperziebonen. Was ook echt heel lekker
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat is ook een lekkere variatie inderdaad, fijn dat het zo goed gesmaakt heeft! Gr Francine
Heb je een alternatief voor rijstwijn? Is nu lastig te vinden..
De echte persoon!
De echte persoon!
Hi Kim, gewoon bij de Appie, of anders online daar zal het zeker te verkrijgen zijn. En anders gewoon witte wijn dat kan ook prima. Gr Francine
Echt heerlijk dit!
Super makkelijk en overheerlijk. Heb dit al voor heel veel mensen klaar gemaakt. Ze vinden het allemaal leggen en willen het recept.
Wat leuk om te horen zeg! Gr Francine
Bijna net zo lekker als bij de Japanner