Argentijnse garnalenspies met linguine

Argentijnse garnalenspies met linguine

Hier thuis zijn wij dol op garnalen en gamba’s. Wat een leuke verrassing was het dan ook om in de nieuwe Freshly Fish visbox een bakje met garnalen aan te treffen. Wat is dat voor box dan kun je jezelf afvragen? Neem een aantal vissermannen uit Urk met een goed idee. Voeg deze bij elkaar en zo werd de visbox geboren. Een doos gevuld met verschillende soorten vis, gemarineerd en klaar voor gebruik. Restaurantkwaliteit vis bij jou thuis bezorgd met gekoeld transport. In de box worden ook mooie receptkaarten meegeleverd en ik ging met één van die ideetjes aan de slag. Natuurlijk gaf ik mijn eigen twist aan deze Argentijnse garnalenspies met linguine.

Argentijnse garnalenspies met linguine
Perfect gegrilde garnalen
  • 1 bakje gemarineerde garnalen van Freshly Fish
  • 300 gr linguine
  • halve rode paprika
  • chilivlokken ( naar eigen smaak)
  • 3 tenen knoflook
  • half bosje verse peterselie
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

Voor deze Argentijnse garnalenspies met linguine gaan we eerst de spiesjes maken. De garnalen worden los in het bakje aangeleverd. Wel zijn ze al voor je gemarineerd en dat scheelt dan weer een hoop tijd! Je kunt de houten spiesjes voorweken in water maar aangezien ze niet heel lang op de grill hoeven heb ik dat niet gedaan. Rijg per spies 3 garnalen aan de spies.

Snij daarna de peterselie fijn, hak de schoongemaakte knoflooktenen fijn, en snij de halve paprika in fijne blokjes.

Argentijnse garnalenspies met linguine
Een heerlijk geurige olie ontstaat door het even rustig te laten bakken.

Neem een koekenpan erbij en verhit deze, schenk er een 50 ml olijfolie in en verlaag de temperatuur. Voeg de paprika en knoflook toe. Laat deze een paar minuten bakken. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken. Als laatste voeg je de peterselie toe.

De pasta koken koken voor de Argentijnse garnalenspies met linguine

Kook in een pan met ruim water de linguine, deze hoeft maar 4 minuten te koken dus dat is lekker snel klaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kieper het dan in de koekenpan erbij en roer het geheel goed door elkaar zodat er overal een lekker laagje met olie op de pasta zit.

Argentijnse garnalenspies met linguine
Een heerlijk gerechtje wat binnen 20 minuutjes op tafel staat.

Argentijnse garnalenspies met linguine

Ten slotte gaan we de spiesjes grillen. Dat kan in een grillpan of op een grill-apparaat. Maar wellicht ben jij een echte BBQ fan en dan is dat ook een lekkere manier om ze te bereiden.

Grill de spiesjes tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. Schep de linguine in de kommetjes en leg de spiesjes erop, lekker blaadje peterselie erop en : Heerlijk Happen!

Dit recept is gemaakt in een betaalde samenwerking met Freshly Fish

Ook genoten van Argentijnse garnalenspies met linguine? Probeer dan dit recept eens?

2 gedachten over “Argentijnse garnalenspies met linguine”

  1. Pingback: De perfecte Paastaart om te delen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mediterraans gevulde paprika - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.