Geschatte leestijd: 3 minuten
We gaan aan de slag met een fijne veelzijdige groente. De aubergine, van zichzelf een beetje smakeloos en dus ideaal om met kruiden en specerijen je eigen twist eraan te geven. Deze gegrilde aubergine met labneh heeft aardig wat pit want we smeren hem in met chili olie. Verder gebruiken we garam masala en kruiden we de labneh met een fijne kruidenmix. Al met al dus een heel fijn vegetarisch gerechtje met volop smaak.
Gegrilde aubergine met labneh
Je kunt lekker variëren bij dit gerechtje want je kunt precies die kruiden en specerijen gebruiken waar jij zin in hebt. Het vlees van de aubergine is net een spons en neemt dan ook de smaak aan waarmee jij het insmeert. In dit geval de chili olie en de garam masala. Dat is een kruiden/specerijen mengsel gemaakt van diverse soorten specerijen en kruiden. Onder andere laurier, komijn, kaneel, chilipoeder, gemberpoeder etc. Als je het potje opent komt de geur je dus gelijk tegemoet!
Labneh, vaak beschouwd als een culinaire kameleon, is in essentie hangop die uitgelekte Griekse yoghurt bevat. We transformeren het tot een behoorlijk dik uitgevallen saus, doorspekt met de karakteristieke smaken van een speciaal samengestelde “bagel kruidenmix”.
Hoewel we hier niet de gehele hoeveelheid labneh zullen benutten, biedt het restant, mits koel bewaard, een veelzijdige gebruiksmogelijkheid voor meerdere dagen waarbij het andere gerechten kan verrijken of aanvullen.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Gegrilde aubergine met labneh
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 aubergines
- 4 el chili olie
- 2 el garam masala
- 3 takjes verse munt
- 4 el granaatappelpitjes
- 3 el zoet zure ingelegde ui
- 1 el olijfolie
- 2 tl sesampitjes
Voor de labneh:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 2 el bagel kruidenmix
- 5 el yoghurt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de labneh, dit doe je een avond van te voren. Schep de Griekse yoghurt in een schone theedoek en leg in een vergiet boven een kom. Zet in de koelkast en laat uitlekken.
- De volgende dag haal je de yoghurt uit de doek en mix je dat met de gewone yoghurt en de bagel kruidenmix, giet er nog wat olijfolie door en laat staan tot gebruik.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines door het midden en dan kerf je een kruislings patroon in het vruchtvlees. Besmeer met de chiliolie en strooi de garam masala erop en smeer de hele aubergine goed in.
- Leg de helften op een bakplaat met bakpapier zet zet in de oven voor een 35 tot 40 minuten. Halfweg keer je de aubergine om zodat de snijkant naar beneden ligt.
- Haal uit de oven en leg op de borden, schep wat labneh op het warme vruchtvlees, en maak af met verse munt, granaatappelpitjes, de zoet zure ui en sesampitjes.
- Heerlijk Happen!
Aubergine is een super veelzijdige groente, je kunt hem net welke smaak geven waar jij maar zin in hebt. Hieronder heb ik nog een aantal fijne ideetjes voor je om eens uit te proberen.
Bijvoorbeeld deze heerlijke kruidige gegrilde aubergine paprikasoep.
Of probeer deze Italiaanse gevulde aubergine rolletjes.
Maar ook deze gegrilde tomaat en auberginesalade is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gegrilde aubergine met labneh