Gegrilde tomaat en auberginesalade

Gegrilde tomaat en auberginesalade

De aubergine het blijft stiekem een beetje het ondergeschoven kindje van de groenteafdeling. De aubergine grillen en op deze manier opeten dat is wel de meeste bekende manier van de groente verwerken. En dat doen we ook in dit recept met gegrilde tomaat en auberginesalade. Omdat de aubergine zoals gebruikt in deze salade aubergine tomaat, van zichzelf niet echt heel veel smaak heeft maar deze wèl goed kan opnemen gaan we hem flink kruiden. De tomaatjes grillen we eventjes mee in de oven en dan de burrata erbij… Jongens wat een feest want doordat we hem lauwwarm serveren smelt die kaas op het bord nog een beetje verder over de groenten. Een auberginesalade met tomaat om je vingers bij af te likken!

Gegrilde tomaat en auberginesalade
Een heerlijke kruidige salade met zachte burrata.
Gegrilde tomaat en auberginesalade

Gegrilde tomaat en auberginesalade

Kruidig, lauwwarm, zachte kaas, dit is een top salade.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters meets Westers
Trefwoord: aubergine, burrata, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • pan

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 4 takjes cherry tomaatjes
  • 1 bol burrata
  • 1 zakje broccoli rijst
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • verse munt blaadjes

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • Oosterse kruidenmix

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer ze aan beide zijdes in met olijfolie. Bestrooi lekker met de kruiden.
    Zet voor 15 minuutjes in de oven, de laatste vijf minuutjes leg je de tomaatjes aan het takje erbij.
  • Intussen kook je de broccolirijst twee minuten. Goed laten uitlekken en op een groot bord leggen.
  • Het amandelschaafsel bak je even kort in een koekenpan en zet apart tot gebruik.
  • Haal de aubergine uit de oven met de tomaatjes en leg op de broccolirijst. Kleed het bord verder aan met het amandelschaafsel, de munt, de granaatappelpitjes, en de burrata.
  • Strooi nog wat kruiden over de salade en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
aubergine grillen
Heerlijke gegrilde groenten die de kaas nog iets meer laten smelten.

Gegrilde tomaat en auberginesalade

De aubergine grillen kan natuurlijk in de oven, maar ook op de grill-plaat, de bbq of gewoon in de grill-pan. De manieren van bereiden van deze salade aubergine tomaat zijn dus eindeloos en elke manier zal net even een andere smaak geven aan deze gegrilde tomaat en auberginesalade. De bbq zijn rokerigheid, uit de oven met lekker veel olijfolie worden ze fijn zacht. Als we dit recept moeten “classificeren” dan is het wel weer een beetje “Oosters Meets Westers”. Door lekkere kruiden te mixen met de Italiaanse zachte burrata krijgen we deze gegrilde tomaat en auberginesalade.

Aubergine is niet bij iedereen favoriet, maar ik heb hier nog een paar toppers om je te overtuigen:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Gegrilde tomaat en auberginesalade
Altijd een verrassing of mijn man de salade ook weet te waarderen.

Nog meer inspiratie naar recepten als deze gegrilde tomaat en auberginesalade?

3 gedachten over “Gegrilde tomaat en auberginesalade”

  1. Pingback: Gegrilde aubergines met pittige salsa - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Salade Nicoise a la Francine - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept