Labneh met geroosterde radijsjes

Labneh met geroosterde radijsjes

De geroosterde radijsjes passen perfect bij de zoet-zure bloedsinaasappel en de zachte labneh.
Labneh met geroosterde radijsjes

Houd jij niet zo van de scherpe smaak van radijsjes? Dan is een geroosterde radijs de oplossing voor jou! Dit labneh recept van labneh met geroosterde radijsjes is perfect voor de borrel. Zoals je op de foto ziet voegen we ook die prachtige bloedsinaasappel toe. Deze geeft een feestelijk tintje aan de dip. Uiteindelijk zijn ze niet meer leverbaar want het seizoen voor deze vrucht is maar betrekkelijk kort. Je kunt ze dan vervangen voor een minneola of gewoon een sinaasappel. De radijsjes worden door het roosteren in de oven wat zachter. Ze nemen ook de smaak van de balsamicoazijn in zich op en die past perfect bij deze zachte roomkaas.

labneh recept
Haast een stilleven zo op de foto!
Labneh met geroosterde radijsjes

Labneh met geroosterde radijsjes

De geroosterde radijsjes passen perfect bij de zoet-zure bloedsinaasappel en de zachte labneh.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Dip
Keuken: European
Trefwoord: bloedsinaasappel, Griekse yoghurt, labneh, radijs
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

Uit de vooraaadkast:

Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Start de avond van te voren door de Griekse yoghurt in een schone theedoek in een vergiet te leggen. Mix een theelepel zout door de yoghurt, zet het vergiet in een kom zodat het vocht opgevangen kan worden. Zet de kom in de koelkast.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was de radijsjes en haal het groene blad eraf. Neem een ovenschaal erbij en doe ze hier in met een scheut olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er een beetje zout en peper op en "rol" de radijsjes even door de kom zodat ze een laagje olie hebben.
  • Zet in de oven voor een 15 minuutjes en haal ze er dan uit en laat even afkoelen.
  • Snijd de bloedsinaasappel in plakken en haal de schil eraf.
  • Maak een mooi bord op met de uitgelekte labneh, en maak af met de geroosterde radijsjes, bloedsinaasappel, nootjes en verse munt.
  • Heerlijk Happen!
Serveer met een lekker stukje stokbrood erbij. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
geroosterde radijs
Door de radijsjes te roosteren haal je een beetje het scherpe eraf.

Labneh met geroosterde radijsjes

Radijsjes heb je trouwens ook in verschillende vormen. We kennen allemaal die kleine ronde bolletjes maar ze zijn ook in meerdere kleurtjes en lengtes te krijgen. Veelal moet je hier wel naar een boerenmarkt voor gaan. Radijsjes hebben dus een redelijk scherpe smaak. Niet iedereen is daar fan van en door ze even te roosteren in de oven met de balsamicoazijn worden ze wat zachter van smaak. Een labneh recept als deze is op zoveel verschillende manieren aan te passen. Gebruik je fantasie en voeg lekkere geroosterde groenten toe. Als tip wil ik je trouwens wel meegeven dat je pas net voor het serveren de nootjes moet toevoegen. Omdat de labneh natuurlijk vochtig is verliezen je nootjes hun “crunch” als ze er te lang op liggen.

Andere lekkere gerechtjes voor een borrelplank? Probeer dan eens deze fijne receptjes:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Labneh met geroosterde radijsjes
De bloedsinaasappel geeft prachtig veel kleur aan je schaal.

1 gedachte over “Labneh met geroosterde radijsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept