Geschatte leestijd: 3 minuten
Makkelijk, redelijk snel, en ook nog eens heel erg lekker? Maak dan deze gehaktballen met yoghurtsaus en fregola. Het laatste zal je wellicht niet helemaal bekend voorkomen. Het zijn de kleine balletjes die je op de foto ziet, een soort parel couscous maar dan van Sardinië. Eigenlijk een pasta dus. De gehaktballetjes kruiden we met gerookt paprikapoeder voor extra smaak, en daar zou je het zelf zo gek mee kunnen maken als je wilt van super pittig tot lekker kruidig. Kijk maar eens wat er allemaal in jouw kruidenkastje staat.
Gehaktballen met yoghurtsaus
Net zo goed als bij de gehaktballen kun je de yoghurtsaus ook naar wens op smaak brengen. Sommige mensen volgen een recept exact nauwkeurig maar ik strooi er zelf altijd een beetje op los met de kruiden. Wat het hart je ingeeft zeg maar 😉 ,mijn favoriete verse kruid is peterselie. Daar heb ik altijd wel een bosje van in huis. En groen geeft je eten ook net even wat extra kleur, en het oog wil ook wat toch?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Gehaktballen met yoghurtsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 350 gram half om half gehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 2 tl gehaktkruiden
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 limoen - uitgeperst
- 100 gram fregola - ( fregula Italiaanse couscous)
- 2 el chili olie
- 2 takjes peterselie - gehakt
- 1 bosuitje - in ringen gesneden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak een kom erbij en doe hier het gehakt, ei, paneermeel, paprikapoeder, gehaktkruiden, en de ui in en kneed het geheel goed. Rol er daarna balletjes zo groot als een golfballetje mee.
- Verhit een koekenpan en in wat olijfolie bak je de balletjes tot ze gaar zijn.
- Kook met wat zout de fregola en laat uitlekken.
- Mix de yoghurt met het sap van de limoen en breng op smaak met peper, zout en 1/2 tl gerooktpaprikapoeder.
- Pak de borden of kommen erbij en schep eerst de yoghurtsaus erop, gevolgd door de fregola en de gehaktballen. Hou je van pittig schenk er dan ook wat chili olie bij. Maak af met de peterselie en het bosuitje.
- Heerlijk Happen!
Kom maar door met die ballen! Ik heb nog veel meer lekker recepten met ballen in de hoofdrol, bekijk onderstaande maar eens en rollen maar!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!