Geschatte leestijd: 3 minuten
Hier heb ik weer een heel makkelijk en super smaakvol gerechtje voor je. De groenten grillen we in de oven en met een blender draai je daar in no-time een fijne saus mee. We gebruiken pompoen en daar kun je in principe elke soort pompoen voor gebruiken. Ik kies zelf veelal voor de flespompoen. Deze schil ik dan, maar je hoeft dat niet persé te doen. Wel even lekker wassen dan onder de kraan. Deze gehaktballetjes met pompoen orzo is wederom easy om te “preppen” als je alleen bent.
Gehaktballetjes met pompoen orzo
Bij deze gehaktballetjes met pompoen orzo heb ik rundergehakt gebruikt. Als je half om half gebruikt zullen de balletjes iets vetter zijn. Je mag ook kipgehakt gebruiken. Het is maar net wat jij het lekkerste vindt. Wil je de pompoensaus wat pittiger hebben? Rooster dan een rood pepertje mee in de oven.
Doordat we de saus helemaal zelf maken eten we dus extra veel groenten en verder geen toegevoegde zooi. Wat natuurlijk alleen maar voordelen heeft en we ook zelf de smaak bepalen. Voeg eventueel verse kruiden als tijm of dragon toe om de saus nog meer smaak te geven.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Gehaktballetjes met pompoen orzo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram pompoen - in blokjes
- 1 rode paprika - grof gesneden
- 2 teentjes knoflook - gehakt
- 1 witte ui - grof gesenden
- 3 lente uitjes - in ringetjes gesneden
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 250 gram orzo
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 el paneelmeel
- 2 el gehakt kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Hak de ui, knoflook, pompoen, en rode paprika en leg op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor 35/40 minuutjes in de oven.
- In een mengkom breek je het ei en voeg je het paneermeel, gehakt en de kruidenmix toe. Kneed het goed en rol er dan balletjes van, ongeveer zo groot als een golfballetje.
- Bak de gehaktballetjes in een koekenpan.
- Kook de orzo en laat uitlekken in een vergiet.
- Haal de groente uit de oven en met een 100 ml water voeg je dit aan een blender toe. Draai tot je een mooie gladde saus hebt en mix deze met de orzo.
- Schep de orzo in de kommen en leg wat balletjes erbij. Strooi wat peterselie en lente-ui erop en serveer.
- Heerlijk Happen!
Jazeker de pompoen, we zijn er dol op! En gelukkig dus bijna het hele jaar rond te krijgen. Toch vind ik hem in de herfst het lekkerst want het past gewoon lekker bij het seizoen. Om je nog wat goede ideetjes te geven heb ik hieronder nog een paar mooie recepten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!