Geiten en koken met foodbloggers

Geschatte leestijd: 5 minuten

En met deze beetje dubbelzinnige blog-titel hadden we ook gelijk de hashtag van de dag te pakken. Debbie van Debsbakery  organiseerde een hele leuke meetup waarbij we en passant ook nog even alles over geitenkaas leerden. En met 14 vrouwelijke foodbloggers bij elkaar werd er natuurlijk genoeg “gegeit”. Ook bij deze meetup hadden we weer een heel leuk clubje van bekende en onbekende gezichten. Samen maakten we een heerlijke lunch waarin hoe kan het ook anders geitenkaas de rol speelde! Lees lekker mee over dit middagje ” geiten en koken met foodbloggers” .

Geiten en koken met foodbloggers

Etten-Leur

De navigatie van mijn auto leidde me door allerlei woonwijken van Etten-Leur en ik dacht bij mij zelf al hier kan het nooit liggen… Maar al gauw lieten we deze achter ons en kwam ik in het buitengebied en de weilanden terecht. De Bettine Hoeve en de stallen van de geitenboer Jasper liggen hemelsbreed nog geen kilometer van elkaar. De weg van melk naar kaas is dus maar een hele korte. We begonnen de dag dan ook op de boerderij. Voor de zekerheid had ik maar mijn laarzen aangedaan en niet mijn nieuwste jas uitgekozen. En dat bleek niet overbodig te zijn want ze zijn heel nieuwsgierig die geitjes. Zo nieuwsgierig dat ze gewoon met pootjes en al tegen me opklommen.

Geiten knuffelen

Geiten en koken met foodbloggers

De rondleiding starten we in een kleine stal waar normaal de geitjes worden gehouden die net geboren zijn. De geitjes worden eerst alleen in een soort bak geplaatst. Hier krijgen ze biestmelk en worden ze goed onder controle gehouden. Daarna verplaatsen ze de geitjes naar een soort “geitenbox” waar ze met acht geitjes inzitten. Boer Jasper vertelt ons dat de geitjes niet bij de moeder blijven omdat ze er anders geen zicht en controle op hebben. Ook is het veiliger voor het geitje om zo zijn of haar overlevingskansen te vergroten. De volgende stap is de stal waar wij daarna naar toe liepen. Met een heerlijk gemekker komen ze op ons afgestormd. Stik nieuwsgierig zijn ze en ze laten zich lekker aaien. Als ik een selfie probeer te maken knabbelt er een geit vrolijk aan mijn jas en trekt er één flink aan mijn haar!

Melkgeiten

Geiten en koken met foodbloggers

De volgende stop in de rondleiding is een andere grote stal waar de melkgeiten staan. Deze zijn nog even een stapje groter. Ze staan in een hele lange stal waar ze rond kunnen lopen en lekker de hele dag eten en drinken. Ook deze boer heeft zo’n leuke borstel waar de geitjes zichzelf mee kunnen bedienen. De ruimte ernaast is voor het melken. Daar staan ze dan keurig op een rijtje en worden ze gemolken. Ik had geen idee maar dat is dus super snel gebeurd! En zo is hij ongeveer twee uurtjes bezig om ruim 800 (!) geiten te melken!

De Bettine Hoeve

Geiten en koken met foodbloggers

Al die melk moet natuurlijk verwerkt worden en dat doen ze bij Bettine. Maar eerst Food! Want met 14 hongerige dames moet er natuurlijk wel gegeten worden. Debbie had dit tot in de puntjes verzorgd met heerlijke recepten die we samen zijn gaan koken. Een drukte van jewelste in het kleine keukentje maar binnen no-time stonden er een aantal heerlijke gerechten op tafel. Van pizza’s tot salades en lekkere hapjes. En natuurlijk waren alle recepten bereid met de kaas van Bettine. Die leuke kleine balletjes , de gewone geitenkaas , en heerlijke gesmolten kaas uit de oven. Kijk hier de week 45 weekvlog voor een kijkje achter de schermen! 

Rondleiding

Van Xander van Bettine kregen we een rondleiding door het bedrijf. Hoe de kaas gemaakt werd hebben we niet kunnen zien maar wel het hele proces erna. Natuurlijk veiligheid en hygiëne voor alles dus hesen we ons in leuke jassen, mutsjes en zakjes om de voetjes. En strikt zijn ze hóór, we moesten zelfs onze oorbellen en sieraden af doen want stel je voor dat er iets in de kaas zou vallen…. Dat wil je natuurlijk niet. En geitenkaas dat kunnen ze hier wel maken! Rekken vol met allerhande smaken en soorten kaas wandelden we aan voorbij. Verschillende gewichten en vormen voor de verschillende markten.

Geiten en koken met foodbloggers

En zo kwam er een einde aan een heerlijke middag met goed gezelschap, lekker eten en fijne kaasjes. Maar we werden niet met lege handen naar huis gestuurd. We kregen een leuke goodie-bag vol met kaasjes en andere leuke dingetjes. Rest mij niets anders te zeggen: Dank aan Debbie, Bettine, en geitenboer Jasper voor een leuke en informatieve middag!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Geiten en koken met foodbloggers

6 gedachten over “Geiten en koken met foodbloggers”

  1. Pingback: Week 46 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Koken op de Himalaya zoutsteen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kruidig bokkenvlees uit de tajine - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Chef aan huis: Chef Danny Jansen - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Zeeuwse foodbloggers lunch met lokale producten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *