Estimated reading time: 3 minuten
Op zoek naar een snel, kleurrijk en verrassend licht gerecht? Deze plaattaart met prachtige gekleurde tomaten en een romige basis van Hüttenkäse is een fantastische keuze! Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai deze knapperige plaattaart op tafel, ideaal als makkelijke lunch, hoofdgerecht of bijgerecht. De combinatie van zoete tomaten en de frisse, lichte Hüttenkäse op een bodem van bladerdeeg is heerlijk.

Als ik bij de groothandel ben loop ik standaard even langs de groente afdeling want hier vind je vaak toch net even wat mooiere groenten. Zo ook tomaten in allerlei kleurtjes, saveurs d’antan heten ze, en ook coeur de boeuf, van die prachtig gevormde “bloem” tomaten. Daarmee heb je een prachtig kleurenpalet voor deze gekleurde tomaten Hüttenkäse plaattaart. Naast dat je maar heel weinig ingrediënten nodig hebt voor deze taart is hij ook snel klaar. Trouwens heel veel supermarkten hebben deze tomaten inmiddels ook, of anders wel je groenteboer. Ooit leerde ik deze tomaten kennen in Frankrijk en ik ben fan sindsdien.

Makkelijke Plaattaart met Gekleurde Tomaten en Hüttenkäse
De hüttenkäse is wat brokkelig, je zou het ook eventjes door je keukenmachine of blender kunnen doen voor een wat romigere substantie. Voeg daar nog wat citroen zeste aan toe en eventueel wat kruiden en zo krijg je ook weer een hele andere smaak. Je kunt hier ook ricotta voor gebruiken, dat smeert ook lekker uit. De tomaten moet je wel echt even laten uitlekken op een keukenpapiertje. Anders wordt het deeg wel heel zompig tijdens het bakken, omdat de tomaten dan hun vocht loslaten.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gekleurde tomaten Hüttenkäse plaattaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 rol bladerdeeg - versschap supermarkt
- 5 tomaten - diverse kleuren
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 150 gram hüttenkäse
- peper
- zout
- chili vlokken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem (behalve de randen) om rijzen te voorkomen
- Roer de hüttenkäse even goed door en verdeel over het bladerdeeg.
- Snijd de tomaten in plakken. Laat de gesneden tomaten goed uitlekken op keukenpapier om een zompige bodem te voorkomen
- Verdeel de gesneden tomaten daarna over de Hüttenkäse en bestrooi met wat peper en chilivlokken.
- Bak de plaattaart voor ongeveer 25min in de oven tot de rand mooi goudbruin is. Bestrooi nu met de peterselie en zout naar smaak.
- Heerlijk Happen!
Bladerdeeg is heerlijk om mee te werken en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Probeer ook maar eens onderstaande receptjes. Succes gegarandeerd hiermee! Soms net even iets meer werk maar het resultaat mag er wezen.
Gepocheerde peer in bladerdeeg
Gehaktrol met gekarameliseerde ui
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk.
Deeeelicious !