Courgette plaattaart met verse pesto

Courgette plaattaart met verse pesto

Courgette plaattaart met verse pesto

Courgette ik ben er dol op! Jij ook? Deze groente geeft zoveel verschillende mogelijkheden om er lekker mee aan de slag te gaan. Omdat een plaattaart eigenlijk altijd een goed idee is om te maken gaan we lekker hiermee aan de slag. Het ook wil ook wat dus we maken er een leuk patroontje van door gele en groene courgettes met elkaar te verweven. En dat is heel eenvoudig hoor, maar het ziet er daardoor net even wat leuker uit toch? Onderaan deze blog geef ik je nog wat variatie mogelijkheden want die zijn er namelijk genoeg.

Voor 1 taart heb je nodig:Courgette plaattaart met verse pesto

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • verse pesto
  • zongedroogde tomaatjes
  • geroosterde pijnboompitjes

En zo maak je hem:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de 6 ontdooide velletjes bladerdeeg. Leg ze met de randjes een beetje over elkaar zodat ze netjes aan elkaar blijven plakken.

-Besmeer ze met de verse pesto en laat een klein randje rondom vrij.Courgette plaattaart met verse pesto

-Met een kaasschaaf schaaf je mooie repen van de courgettes. Leg vervolgens de repen als een vlechtwerkje op de pestolaag.Courgette plaattaart met verse pesto

-Maal er met je pepermolen wat verse peper op en leg er een aantal tomaatjes op. Nu kan hij in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.

-Terwijl de taart in de oven staat verwarmen we een koekenpan en bakken kort de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zijn.

Courgette plaattaart met verse pestoCourgette plaattaart met verse pesto

Wanneer hij ten slotte klaar is haal je de taart uit de oven en strooi je de pitjes erop en : Heerlijk Happen

Tip: wil je hem nog wat meer aankleden? Doe er dan lekker geitenkaas op of wat ricotta voordat hij de oven in gaat. Ook kun je de groene pesto vervangen door rode pesto of zelfs tapenade. Ook kun je verschillende kleuren wortels gebruiken voor een feestelijk effect.

Reacties zijn gesloten.