Estimated reading time: 3 minuten
Draadjesvlees recept, de ene vindt het niks, de ander loopt er mee weg. Persoonlijk vind ik het heel erg lekker en sowieso ben ik een groot fan van stoofpotten. Heerlijk uren en uren op een laag pitje laten staan en intussen kun je alles doen wat je wilde doen. En dan na uren en uren haal je het deksel van de pan en heb je perfect gestoofd vlees. ik geef je dan ook graag mijn gekruid draadjesvlees basisrecept, ga er lekker mee aan de slag en dan hoor ik graag hoe jij het Gekruid draadjesvlees recept aanpast naar jouw smaak.
Gekruid draadjesvlees basisrecept
Het vlees heb ik gekruid met de kruidenmix van Van Beekum specerijen. Zij hebben een kant en klare kruidenmix. Natuurlijk kun je nog extra kruiden toevoegen zoals ik deed met laurier en jeneverbessen. Deze keer heb ik sukade vlees gebruikt maar je kunt ook riblappen gebruiken.
En overigens kun je karbonade van het varken ook heel goed stoven! Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen voordat je gaat bakken, zodat het gelijkmatiger gaart en een betere textuur krijgt. Het stoven zelf kan een smaakvolle ervaring zijn; gebruik aromatische kruiden zoals tijm, laurier en knoflook voor een verfijnde smaak. En ook heerlijk is om na het stoven het vlees een dag te laten staan, zodat de smaken kunnen intrekken en intensiveren.
Gewoon lekker rusten en de volgende dag is het zó smaakvol, dat het je uitnodigt om met vrienden en familie te delen. Je kunt het direct met seizoensgebonden groenten en aardappelen serveren voor een complete en voedzame maaltijd die iedereen zal plezieren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Gekruid draadjesvlees basisrecept
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg sukade lappen
- 3 plakken ontbijtkoek
- 100 ml rode wijn
- 2 el stoofkruidenmix
- 4 el croma - (of ander bakvet)
- 3 blaadjes laurier
- 6 jeneverbessen
- 1 blokje runderboullion
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de sukade in blokjes van 2cm bij 2 cm. Bestrooi met de kruidenmix en hussel goed.
- Verhit een stoofpan en doe de coma erin, laat even schuimen en bak dan de blokjes sukade tot ze mooi donkerbruin zijn.
- Blus af met de wijn, en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Voeg het bouillonblokje toe, de jeneverbessen en de laurier.
- Leg de plakken ontbijtkoek erop en zet op een sudderplaatje en laat rustig stoven.
- Haal na 5 uur het deksel er vanaf en roer goed door, is de saus je te dun maak dan met een maizenapapje de saus wat dikker. Heerlijk met wat gekookte aardappels en rode kool bijvoorbeeld.
- Heerlijk Happen!
Stoven, ik ben er dol op. Ik heb dan ook nog een aantal andere fijne stoofgerechten voor je die je eens moet proberen. Hoe je stooft maakt niet zoveel uit, op gas, op elektriciteit, de bbq of een klein petroleumstelletje, het kan allemaal.
Canarische ropa vieja stoofschotel
Gestoofde konijn met Madeirasaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gekruid draadjesvlees recept
Great pulled pork!