Estimated reading time: 3 minuten
De feestdagen komen er weer aan! Tijd voor lekker gebraad en mooie stukken vlees die je met de hele familie aan tafel kunt serveren. Dit stukje vlees heeft wel even wat aandacht nodig, want we gaan het helemaal zelf opbinden. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt dan lukt het je zo! Dit recept gevulde runderrollade met cranberrysaus zal dan ook zeker niet misstaan tijdens je diner, en terwijl hij rustig bakt in de oven heb jij alle tijd om de rest van je gerechten te maken. Haal een mooi stuk vlees bij je slager en laat hem desnoods even het vlees voor je door het midden snijden. Dan heb je er nog minder werk aan en hoef je het alleen maar op te rollen en te binden.
Gevulde runderrollade met cranberrysaus
De cranberrysaus ga ik niet in de receptkaart zetten want hier heb ik al eerder een recept van gemaakt. Deze vind je hier, voor mij een ware klassieker die al jaren op tafel komt, en Kerst eigenlijk niet compleet is zonder. Je kunt hem er apart bij serveren, maar ik smeerde er dus ook een aantal lepels van op het vlees dat we daarna oprollen. Ook de oesterzwammen en sjalot zijn optioneel of te vervangen door andere ingrediënten. Ga jij bijvoorbeeld voor een Italiaans geïnspireerde Kerst dan kun je hem ook besmeren met pesto bijvoorbeeld.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gevulde runderrollade met cranberrysaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 750 gram bavette - (snede in het midden maar niet helemaal door)
- 75 gram oesterzwam - in stukjes gehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 el rollade kruidenmix
- 4 el cranberrysaus
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 140 graden. Zorg dat je vlees kamertemperatuur heeft!
- Hak en snipper de sjalot en bak ze kort in de koekenpan met wat olijfolie.
- Bestrooi de opengesneden bavette met de kruidenmix (1/2 eetlepel) en smeer de cranberrysaus (* zie notities voor recept ) erop. Schep daar de sjalot en oesterzwam op en rol hem dan op.
- Bindt met een 5tal stukjes keukentouw de rollade op. 4 of 5 over de breedte en 1 over de lengte.
- Bak de rollade in een koekenpan met wat olijfolie en bakvet rondom helemaal mooi bruin en leg hem dan in een ovenschotel.
- Zet in de oven voor 40 tot 60 minuten, dat hangt een beetje van je oven, hij is gaar als hij een kerntemperatuur heeft van 55 graden. Dat kan dus per oven verschillen. Bak met een vleesthermometer, of meet regelmatig wat de temperatuur is.
- Na het bakken en 10 minuten laten rusten voor je hem aansnijdt.
- Heerlijk Happen!
De feestdagen vragen om heerlijke vleesrecepten zoals deze om op tafel te serveren met je familie en vrienden! Natuurlijk heb ik ook andere mooie stukken vlees waar je dat mee zou kunnen doen, bekijk onderstaande maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
runderrollade recept
Dit is zo’n lekker stukje vlees
De echte persoon!
De echte persoon!
Délicieuse !