Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als je straks klaar bent met Kerst vieren dan heb je vast wat ingrediënten over! Ik heb zelf altijd wat cranberrysaus over, die vries ik in of gebruik ik voor andere gerechtjes. In dit geval was bruschetta maken hét idee. Van die heerlijke knapperige broodjes die je op zoveel manieren kunt aankleden. Aan de slag met deze geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta.

In mijn koelkast stond nog wat zachte geitenkaas, een aantal paddestoelen en ik had wat bourgondisch afbakbrood over. In mijn hoofd was al snel een bruschetta recept geboren! Die smeren we lekker in met olijfolie en geperste knoflook en dan als ze uit de oven komen die “crunch”!

bruschetta maken
Fijne knapperige broodjes met kerst-restjes.

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Dit bruschetta recept is één van mijn vele “zero waste” recepten. Zeker rond de kerst kopen we vaak nèt even te veel eten in. Het is natuurlijk zonde om dat weg te moeten gooien. Zo kunnen we dus mooi een aantal ingrediënten verwerken en bruschetta maken.

bruschetta recept
De geitenkaas past perfect bij de zoet-zure cranberry saus.

Mocht je toe zijn aan een nieuwe koelkast toevallig? Dan kan ik je zeker één met een 0-gradenvak aanraden. Je artikelen blijven nog langer vers en zorgt ervoor dat je minder snel iets weg hoeft te gooien. Zoals dus ook bij deze geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta.

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

De "crunch" is real hoor bij deze mega knapperige bruschetta's, kijk maar eens wat we maken met restjes van het diner!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 36 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: European
Trefwoord: cranberrysaus, geitenkaas, paddestoelen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 134kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • ½ bourgondisch afbakbrood - ( mag ook ciabatta of stokbrood zijn. )
  • 300 gram paddestoelen
  • 100 ml cranberrysaus
  • 150 gram zachte geitenkaas - van bijv Chavroux
  • 2 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Kruiden en specerijen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pers de teentjes knoflook uit en doe dat in een kommetje met een beetje olijfolie.
  • Snijd het brood in plakken en druppel er wat olijfolie op en smeer er dan wat geperste knoflook op.
  • Verwarm je oven voor op 210 graden en bak de bruschetta's in een minuutje of 8 goudbruin en knapperig.
  • Hak de paddestoelen fijn en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie en de persillade kruidenmix voor een minuutje of 5.
  • Besmeer de bruschetta's met de zachte geitenkaas en schep de paddestoelen erop.
  • Druppel wat cranberry saus erop en decoreer met wat blaadjes tijm.
  • Heerlijk Happen!
Klik hier voor het recept voor een heerlijke cranberry saus. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo’n fan van bruschetta’s of lekkere knapperige toast? Probeer dan eens deze recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

Start » Recepten » Hapjes » Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta

2 gedachten over “Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta”

  1. Pingback: Edamame bruschetta met radijs - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Knapperige bladerdeeg gehaktrol met ei - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept