Goed gevulde pompoen quesedilla

Goed gevulde pompoen quesedilla

Een lekker kaasdingetje, want dat betekent het eigenlijk het woord quesedilla. En in dit geval een heel lekker gevuld kaasdingetje want ik vulde hem op met heel veel lekkere groenten. We blijven lekker in het seizoen want ik ging aan de slag met wat pompoen. En dat is in een quesedilla helemaal niet zo gek want de pompoen is namelijk van origine een Mexicaanse groente. Ze hadden het helemaal nog niet zo slecht voor elkaar daar met al hun lekkere groentes. Voor de mensen die mij al een tijdje langer volgen en mijn recepten maken, die weten dat ik gek ben op de Mexicaanse keuken en met deze lekkere goed gevulde pompoen quesedilla heb ik er weer een toppertje bij op de blog.

Goed gevulde pompoen quesedilla
Lekker kleurrijk door het gebruik van groente-wraps.

Goed gevulde pompoen quesedilla

Een heerlijke goed gevuld "kaas-dingetje" met pompoen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: kaas, pompoen, quesedilla, wrap
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • pan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 8 groente wraps (gewone tortilla's mag ook)
  • ½ flespompoen
  • 1 blikje zwarte bonen (ongeveer 200 gram)
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 oranje paprika
  • 5 takjes verse peterselie
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • 1 zakje geraspte jonge kaas
  • 2 el Mexicaanse kruiden

Instructies

  • Snij de halve flespompoen in kleine blokjes en doe in een pan met water. Breng aan de kook, en kook net zo lang tot ze helemaal zacht zijn. Een minuutje of 20. Daarna afgieten en met een stamper helemaal fijn stampen tot puree.
  • Snij de paprika in kleine blokjes.( ongeveer net zo groot als maiskorrels.) Laat de mais en de bonen uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom.
  • Voeg de pompoenpuree toe aan deze kom samen met de paprikablokjes. Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met wat gesneden verse peterselie, en eventueel wat zout en peper en de Mexicaanse kruiden.
  • Pak een wrap erbij en strooi een laagje kaas erop. Ik maakte dus een mix van cheddar en jonge kaas. Daarop smeer je een laagje groentemix. Daarop weer een laagje kaas en als laatste een andere wrap.
  • Verhit een grote koekenpan. Doe er een klein beetje olie in en bak de quesedilla een minuut of twee. Leg dan een bord op de quesedilla en draai de hele koekenpan om zodat de quesedilla op het bord ligt. Zo kun je hem daarna makkelijk terug in de pan doen en aan de andere kant bakken zonder dat alles eruit valt. Bak die zijde ook een minuut of twee. Serveer met een beetje avcadocrème.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Op de blog vind je het recept uitgeschreven voor een lekkere avocadocrème. Klik hier voor het receptje en scroll naar onderaan de pagina. 
Goed gevulde pompoen quesedilla
Ik gebruikte een mix van cheddar, en gewone kaas.

Goed gevulde pompoen quesedilla

Deze quesedilla is helemaal vegetarisch gemaakt. Natuurlijk zou je hier ook lekker gekruide “pulled chicken” of Mexicaans gekruid gehakt aan kunnen toevoegen. De tortilla wraps in dit recept zijn groentewrap, en die hebben een leuk kleurtje door de biet die erin is verwerkt.

Lekker een beetje avocadocrème erbij, dat makt het helemaal af.

Meer lekkere Tex-Mex gerechtjes proberen? Dat kan check eens één van deze recepten:

Mini extra receptje voor de avocadocrème.

  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen (limoen mag ook)
  • zout
  • peper
  • snufje chilipoeder

Prak de avocado in een kommetje helemaal tot moes, dit kun je ook in een klein keukenmachientje doen. Voeg het sap toe en breng op smaak met het zoutpeper en chilipoeder en roer even goed door elkaar. Is hij nog wat te dik? Dan een klein beetje water toevoegen dan wordt het nog wat meer een crème.

Goed gevulde pompoen quesedilla
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *