Ben jij ook zo dol op de Mexicaanse keuken? Ik hou enorm van guacamole en tortilla chips, maar ook lekkere wraps en dips. Nu wordt er in die keuken best veel gebruik gemaakt van koriander. En dat is dan weer iets waar ik helemaal niet van hou. Ze zeggen wel of je houdt ervan of je vindt het naar zeep smaken. Dat laatste valt dan wel mee, maar ik kan inderdaad de smaak ervan niet zo enorm waarderen. Ik vervang het dus eigenlijk altijd door platte peterselie en dat kan wat mij betreft prima! Vandaag geef ik jullie het recept voor een mangosalsa die ik maakte bij deze Mexicaanse streetfood plank met salsa. In een volgend recept zal ik de rode salsa uitschrijven.

Dit heb je nodig voor de Mexicaanse streetfood plank met salsa:
- 1 rijpe mango
- een kwart komkommer
- 1 rood uitje
- sap van een halve limoen
- paar takjes verse peterselie
- zwarte versgemalen peper
- zeezout
- hou je van pit : klein rood pepertje
En zo maak je de Mexicaanse streetfood plank met salsa:
We beginnen eerst met de mango. Een handige manier is om langs de pit te snijden, dat is een beetje gokken maar je merkt snel genoeg met je mes als je tegen de pit aan zit. De twee helften snij je in een ruitjes patroon in en dan vouw je hem om naar buiten. Hierdoor komen de blokjes als het ware naar buiten en kun je ze er heel makkelijk af snijden.
We snijden ook de komkommer in kleine blokjes en snipperen de rode ui. Hak de platte peterselie fijn.
Doe alle ingrediënten in een kom en druppel dan het sap van de halve limoen erover. Breng het geheel op smaak met het zeezout en de versgemalen peper.

Mexicaanse streetfood plank met salsa
En dat was het alweer! een heerlijke mangosalsa voor bij je plank.
Wat ligt er nou allemaal op deze streetfoodplank? Van boven naar onder:
- Een bak macho cheese tortilla chips
- de mangosalsa
- een bakje guacamole
- een kom met naturel tortilla chips
- lekkere chorizoworstjes
- een kommetje rode salsa
- twee wraps met Mexicaans gehakt en kaas


Mexicaanse streetfood plank met salsa
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rijpe mango
- ¼ komkommer
- 1 rood uitje
- ½ sap van een halve limoen
- 2 takjes verse peterselie
- zwarte versgemalen peper
- zeezout
- hou je van pit : klein rood pepertje
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de mango. Een handige manier is om langs de pit te snijden, dat is een beetje gokken maar je merkt snel genoeg met je mes als je tegen de pit aan zit. De twee helften snij je in een ruitjes patroon in en dan vouw je hem om naar buiten. Hierdoor komen de blokjes als het ware naar buiten en kun je ze er heel makkelijk af snijden.
- We snijden ook de komkommer in kleine blokjes en snipperen de rode ui. Hak de platte peterselie fijn.
- Doe alle ingrediënten in een kom en druppel dan het sap van de halve limoen erover. Breng het geheel op smaak met het zeezout en de versgemalen peper.
Zoals eerder aangegeven zal ik de recepten van de andere salsa en de wraps in volgende recepten gaan uitwerken, voor nu heerlijk happen van deze mangosalsa !
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Mexicaanse streetfood plank met salsa? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zalm en croute met kruiden of Loaded courgette enchiladas of Bulgur salade met lamsrack
Pingback: Bourgondische hummus plank met olijven - Heerlijke Happen
Pingback: Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans - Heerlijke Happen
Pingback: Peruaanse gefrituurde papa rellena - Heerlijke Happen
Pingback: Mexicaanse kip met maiskoekjes - Heerlijke Happen
heerlijk bij een lekkere Mexicans biertje op het terras in de tuin.
Pingback: Goed gevulde streetfood plank % Heerlijke Happen
Pingback: Kipsaté met pittige salsa - Heerlijke Happen