Zalm en papillote met pesto

Zalm en papillotte met pesto

Aangestoken met het zalm virus door mijn Foodie-friend Luuk ben ik bang! Want er staat hier steeds vaker een stukje zalm op het menu. Het leuke is ook dat er op zo veel verschillende manieren mee te koken valt. Omdat ik geen enorme visliefhebber ben kleed ik het gerechtje altijd wel aan met lekker veel groente en probeer ik er flink wat smaak aan te geven. In dit gerechtje van zalm en papillotte met pesto maken we lekker mijn huisgemaakte pesto erbij. Het grote voordeel van “en papillotte” koken is dat je de pakketjes ook van te voren kunt maken en het alleen maar even 20 minuutjes hoeft af te bakken en je gelijk aan tafel kunt. En wat een verrassing van geur en smaak als je dat pakketje op je bord kunt uitpakken.

Zalm en papillote met pesto
Heerlijke smaken en wat een geur als het pakketje opengaat.

Zalm en papillotte met pesto

Een heerlijk geurend pakketje uit de oven en een verrassing als hij op tafel open gaat, maak eens deze zalm en papillotte met pesto.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: paprika, pesto, zalm, zeekraal
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Ingrediënten

  • 1 moot zalm
  • 50 gram huisgemaakte pesto
  • 2 venkel bladeren
  • 5 grote groene olijven
  • zeekraal een aantal takjes
  • paprika uit pot stukjes gegrilde paprika in olijfolie
  • 2 el persillade mix
  • 30 ml witte wijn

Instructies

  • Neem de zalmmoot erbij en leg hem op een stuk bakpapier. Bestrooi met de persillade mix.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij 2 "blaadjes" van de venkel en snij deze in kleine stukken. ( de rest van de venkel kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een soepje). Blancheer de stukjes in kokend water voor 3 minuten en laat ze daarna uitlekken.
  • Halveer de olijven, en maak de pesto.
  • Schep overal wat pesto op de zalmmoot en bekleed hem verder met de venkelstukjes, olijven, zeekraal, paprika stukjes.
  • Giet de witte wijn erbij en vouw het pakketje goed dicht, je kunt eventueel een bind-touwtje gebruiken om het pakketje goed bij elkaar te houden.
  • Zet in de oven voor 20/25 minuten, als de moot wat dikker is dan iets langer zodat hij helemaal gaar wordt.
  • Haal uit de oven en serveer, voorzichtig met het openmaken want er komt natuurlijk een hoop stoom uit het pakketje.
  • Heerlijk Happen!

Notities

  • Het recept voor huisgemaakte pesto vind je hier. 
  • Lekker met wat rijst of orzo erbij. 
  • Serveer er bijvoorbeeld de witte wijn erbij waarmee je ook de vis gestoomd hebt, kies wel voor een goede kwaliteit. Van goedkope wijn gaat je eten ook niet beter smaken 😉
Zalm en papillote met pesto
Pak je pakketje goed in zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Zalm en papillotte met pesto

Wat is dat ” en papilotte” nou eigenlijk en waarom konen we het zo? Het is het garen van vis, vlees of groente in een pakketje. Op deze manier behouden de producten hun smaak, geur en vitaminen. Je moet het pakketje goed dichtvouwen zodat de stoom er niet uit kan ontsnappen. Voordeel van op deze manier koken is dat je geen vet of olie hoeft toe te voegen waardoor het een lekker “slank” gerechtje wordt. Je kunt een beetje vocht zoals bijvoorbeeld wijn toevoegen, maar pas op met de hoeveelheid anders wordt het een te zompig geheel.

De smaken van de groenten trekken in de zalm tijdens dat hij in de oven staat.

Nog meer lekkere zalmrecepten proberen? Dat kan ik heb er genoeg!

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *