Zalm en papillote met pesto

Zalm en papillotte met pesto uit de oven

Geschatte leestijd: 3 minuten

Aangestoken met het zalm virus door mijn Foodie-friend Luuk ben ik bang! Want er staat hier steeds vaker een stukje zalm op het menu. Het leuke is ook dat er op zo veel verschillende manieren mee te koken valt. Omdat ik geen enorme visliefhebber ben kleed ik het gerechtje altijd wel aan met lekker veel groente en probeer ik er flink wat smaak aan te geven. In dit gerechtje van zalm en papillotte met pesto maken we lekker mijn huisgemaakte pesto erbij. Het grote voordeel van “en papillotte” koken is dat je de pakketjes ook van te voren kunt maken en het alleen maar even 20 minuutjes hoeft af te bakken en je gelijk aan tafel kunt. En wat een verrassing van geur en smaak als je dat pakketje op je bord kunt uitpakken. zalm uit de oven ovenschotel

Zalm en papillote met pesto
Heerlijke smaken en wat een geur als het pakketje opengaat.

Zalm en papillotte met pesto

Wat is dat ” en papilotte” nou eigenlijk en waarom konen we het zo? Het is het garen van vis, vlees of groente in een pakketje. Op deze manier behouden de producten hun smaak, geur en vitaminen. Je moet het pakketje goed dichtvouwen zodat de stoom er niet uit kan ontsnappen.

Zalm en papillote met pesto
Pak je pakketje goed in zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Het leuke aan zo koken is dat je geen vet of olie hoeft toe te voegen, waardoor het een lekker “slank” gerecht wordt. Je kan een beetje vocht, zoals bijvoorbeeld wijn, toevoegen, maar kijk uit dat je niet te veel gebruikt, anders wordt het een druipend geheel.

De smaken van de groenten trekken in de zalm tijdens dat hij in de oven staat.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm en papillote met pesto

Zalm en papillotte met pesto

Een heerlijk geurend pakketje uit de oven en een verrassing als hij op tafel open gaat, maak eens deze zalm en papillotte met pesto.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: paprika, pesto, zalm, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 114kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 moot zalm
  • 50 gram huisgemaakte pesto
  • 2 venkel bladeren
  • 5 grote groene olijven
  • zeekraal - een aantal takjes
  • paprika uit pot - stukjes gegrilde paprika in olijfolie
  • 2 el Persillade (kruidenmix)
  • 30 ml witte wijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem de zalmmoot erbij en leg hem op een stuk bakpapier. Bestrooi met de persillade mix.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij 2 "blaadjes" van de venkel en snij deze in kleine stukken. ( de rest van de venkel kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een soepje). Blancheer de stukjes in kokend water voor 3 minuten en laat ze daarna uitlekken.
  • Halveer de olijven, en maak de pesto.
  • Schep overal wat pesto op de zalmmoot en bekleed hem verder met de venkelstukjes, olijven, zeekraal, paprika stukjes.
  • Giet de witte wijn erbij en vouw het pakketje goed dicht, je kunt eventueel een bind-touwtje gebruiken om het pakketje goed bij elkaar te houden.
  • Zet in de oven voor 20/25 minuten, als de moot wat dikker is dan iets langer zodat hij helemaal gaar wordt.
  • Haal uit de oven en serveer, voorzichtig met het openmaken want er komt natuurlijk een hoop stoom uit het pakketje.
  • Het recept voor huisgemaakte pesto vind je hier. 
  • Lekker met wat rijst of orzo erbij. 
  • Serveer er bijvoorbeeld de witte wijn erbij waarmee je ook de vis gestoomd hebt, kies wel voor een goede kwaliteit. Van goedkope wijn gaat je eten ook niet beter smaken 😉
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere zalmrecepten proberen zoals Zalm en papillotte met pesto? Dat kan ik heb er genoeg!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalm ovenschotel

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm en papillotte met pesto uit de oven

8 gedachten over “Zalm en papillotte met pesto uit de oven”

  1. Pingback: Pangasius pakketje met verse pesto - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kip en papillotte met kaki en mozzarella - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Forel uit de oven met kruiden en citroen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gin tonic gemarineerde zalm - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Paas kiekeboe cake met een verrassing - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Heerlijke Gekruide Pulled Zalm Witlofsalade voor Lunch of Diner - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept