Estimated reading time: 3 minuten
Een lekkere hap! Zo gemaakt en je kunt dit recept halloumi spies met zoet-zure saus prima als lunchgerecht of avondeten eten.Halloumi is een grillkaas, deze kaas smelt en druipt niet zoals andere geitenkazen die dat wel doen. Dit komt door de eiwitstructuur van deze kaas. De kaas bestaat uit eenn mix van koeien/geiten en schapenmelk. Je kunt hem dus grillen,bakken of zelfs frituren. De kaas vind zijn oorsprong op Cyprus. halloumi bbq
De zoet-zure saus die ik in dit recept erbij serveer maak je natuurlijk zelf, klusje van niks en lekkerder dan uit een potje! Door hem zelf te maken kun je hem ook extra kruiden of pittigheid aan de saus geven.
En zo maak je de Halloumi spies met zoet-zure saus:
-We maken eerst de saus. Doe de suiker met het water en de witte wijn azijn in een steelpan. Verhit dit totdat de suiker hierin is opgelost en roer er vervolgens de tomatenpuree en ketchup doorheen. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg al roerend het maizena papje toe en blijf roeren tot hij gebonden is. Voeg nu naar smaak zout en peper toe en ook het knoflookpoeder. Even goed roeren nog en klaar!
-Snij de verschillende groenten en fruit in kwarten of plakken. Ook de halloumi snij je voorzichtig, let op deze breekt nogal snel in stukken. Deze moet je dus heel voorzichtig rijgen op de spies.
-Verhit je grill apparaat of je grillpan met wat olijfolie en leg daarna de spiesen erop. Grill deze voorzichtig aan alle zijden. Zoals je zult merken zal de halloumi gewoon heel blijven op de spies en niet wegsmelten.
Halloumi spies met zoet-zure saus
Neem een mooi bord en een klein bakje erbij. Vul het bakje met wat zoet-zure saus en leg de spiesen op het bord. Serveer met rood wijntje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Halloumi spies met zoet-zure saus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 Courgette
- 8 Champignons
- 1 Verse ananas
- 1 pakje halloumi
- 8 Roma tomaatjes
Voor de saus heb je nodig:
- 40 gram kristaluiker
- 125 ml water
- 40 ml witte wijn azijn
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 theelepel ketchup
- Zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
- 2 theelepels maizena - gemengd met 2 theelepels water
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de saus. Doe de suiker met het water en de witte wijn azijn in een steelpan. Verhit dit totdat de suiker hierin is opgelost en roer er vervolgens de tomatenpuree en ketchup doorheen. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg al roerend het maizena papje toe en blijf roeren tot hij gebonden is. Voeg nu naar smaak zout en peper toe en ook het knoflookpoeder. Even goed roeren nog en klaar!
- Snij de verschillende groenten en fruit in kwarten of plakken. Ook de halloumi snij je voorzichtig, let op deze breekt nogal snel in stukken. Deze moet je dus heel voorzichtig rijgen op de spies.
- Verhit je grill apparaat of je grillpan met wat olijfolie en leg daarna de spiesen erop. Grill deze voorzichtig aan alle zijden. Zoals je zult merken zal de halloumi gewoon heel blijven op de spies en niet wegsmelten.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Courgette spies met mozzarella
Carnaval Zoervleisj met friet, Alaaf!
Kippendij spiesjes van de party BBQ
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
halloumi recept bbq
RT @HeerlijkeHappen: #Halloumi spies met zoet-zure saus
Een lekkere hap! Zo gemaakt en je kunt deze #Halloumi spies …
https://t.co/sICVB…
Lekker de laatste zonnestraaltjes pakken bij de BBQ