Carnaval Zoervleisj met friet, Alaaf!

Carnaval Zoervleisj met friet

Limburgs zoervleisj is een Limburgs recept dat op heel veel verschillende manieren klaar gemaakt kan worden. Per regio kan er wel wat verschil in zitten de ene doet het met peperkoek de andere alleen met appelstroop. Verschillende chefs vallen over elkaar heen om te zeggen dat hun recept het juiste is en niet anders. Maar daar ben ik het niet mee eens. Koken moet leuk zijn en je kunt altijd met een basis recept aan de slag om er je eigen recept van te maken. Dat blijft nou leuk en zo proef je ook weer eens wat anders! In principe kun je het hele jaar door wel zoervleisj eten en maken maar nu we richting de carnaval gaan vond ik dit wel een leuke voor de carnavals recepten. Geniet dus van dit heerlijke zoet-zure  carnaval zoervleisj met friet (Zoervleisj mit Frit ) en een hele fijne carnaval samen!

Dit is wat je nodig hebt voor een pan Carnaval Zoervleisj met friet:

Carnaval Zoervleisj met friet
 • 1 kilo riblappen
 • 6 grote witte uien
 • 3 laurier blaadjes
 • 5 kruidnagels
 • 4 tot 5 plakken ontbijtkoek
 • 4 eetlepels appelstroop
 • 300 ml kruidenazijn
 • 300 ml water
 • peper/zout
 • bakboter

En zo maak je de Carnaval Zoervleisj met friet:

-Neem eerst een grote kom erbij en doe hierin 300 ml water, 300 ml kruidenazijn.

-Pak het vlees erbij en snij dit in mooie brokken van zo’n twee centimeter. Bestrooi het vlees met vers gemalen zwarte peper en zout. Maak de uien schoon en snij deze door het midden en daarna in halve ringen. Doe het vlees samen met de uien in de azijn marinade. Voeg hier nog de specerijen aan toe en zet dan minimaal 24 uur in de koelkast om te marineren.

-De volgende dag giet je het vlees en de uien af. Bewaar het vocht wel daar gaan we straks het vlees in stoven. Scheid de uien en het vlees. Droog het vlees door het heel goed te laten uitlekken en droog te deppen met keukendoek.

-In een stoofpan verwarm je wat boter en daarna doe jet het vlees erin. Bak het vlees rondom mooi bruin. Dit neemt wat tijd in beslag dus neem er je tijd voor. Wordt het te vochtig kun je dit even afgieten en later er nog bij voegen. Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de uien erbij. De marinade met de specerijen erin kun je eerst even opwarmen voordat je daarmee het vlees afblust.

-Zet het vlees op een sudderplaatje en laat het zeker drie uur stoven. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen.

-Na die tijd voeg je er de verkruimelde ontbijtkoek en de appelstroop aan toe en laat je het geheel nog even sudderen.

-Heb je nou echt te veel vocht in de pan kun je dit altijd een beetje afgieten voordat je de ontbijtkoek en stroop toevoegt.

Carnaval zoervleisj met friet

Carnaval Zoervleisj met friet

Bak ten slotte lekker wat friet en serveer deze met het vlees : Heerlijk happen en Alaaf!!

Tip: Wil je nu niet de specerijen uit het gerecht hoeven vissen doe ze dan samen in een thee-ei waar je normaal gezien thee mee kunt trekken. Zo hoef je alleen maar het thee-ei eruit te halen en hoef je niet op zoek naar alle losse kruidnagels en laurierblaadjes.

Carnaval Zoervleisj met friet

Carnaval Zoervleisj met friet

Limburgs zoervleisj is een Limburgs recept dat op heel veel verschillende manieren klaar gemaakt kan worden. Per regio kan er wel wat verschil in zitten

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: limburgse
Trefwoord: zoervleisj
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 667kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

En zo maak je het:

 • Neem eerst een grote kom erbij en doe hierin 300 ml water, 300 ml kruidenazijn.
 • Pak het vlees erbij en snij dit in mooie brokken van zo’n twee centimeter. Bestrooi het vlees met vers gemalen zwarte peper en zout. Maak de uien schoon en snij deze door het midden en daarna in halve ringen. Doe het vlees samen met de uien in de azijn marinade. Voeg hier nog de specerijen aan toe en zet dan minimaal 24 uur in de koelkast om te marineren.
 • De volgende dag giet je het vlees en de uien af. Bewaar het vocht wel daar gaan we straks het vlees in stoven. Scheid de uien en het vlees. Droog het vlees door het heel goed te laten uitlekken en droog te deppen met keukendoek.
 • In een stoofpan verwarm je wat boter en daarna doe jet het vlees erin. Bak het vlees rondom mooi bruin. Dit neemt wat tijd in beslag dus neem er je tijd voor. Wordt het te vochtig kun je dit even afgieten en later er nog bij voegen. Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de uien erbij. De marinade met de specerijen erin kun je eerst even opwarmen voordat je daarmee het vlees afblust.
 • Zet het vlees op een sudderplaatje en laat het zeker drie uur stoven. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen.Carnaval Zoervleisj met friet
 • Na die tijd voeg je er de verkruimelde ontbijtkoek en de appelstroop aan toe en laat je het geheel nog even sudderen.
 • Heb je nou echt te veel vocht in de pan kun je dit altijd een beetje afgieten voordat je de ontbijtkoek en stroop toevoegt.
 • Bak ten slotte lekker wat friet en serveer deze met het vlees
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Carnaval Zoervleisj met friet? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

carnaval recepten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Carnaval Zoervleisj met friet, Alaaf!

4 gedachten over “Carnaval Zoervleisj met friet, Alaaf!”

 1. Pingback: Carnaval Kartoffel salade met peterselie - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Halloumi spies met zoet-zure saus - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Limoenkip uit de oven met friet en kappertjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept