Eendenborst spies met abrikozen

Eendenborst spies met abrikozen

Eendenborst spies met abrikozen

In Frankrijk heb ik eendenborst filet leren eten. Een prachtig stukje vlees wat daar altijd verkrijgbaar is en vaak nog eens hele mooie dikke borstfilets. Hier in Nederland vindt je ze vaak rond de kerst in de schappen. Toch is hij het hele jaar rond wel te verkrijgen bij de betere slager. In dit geval maken we een heerlijke marinade en zetten we ze een nacht in de koelkast om te laten marineren. Ik heb deze keer de eendenborst spies met abrikozen in de oven gebakken. In de zomer zou dit recept ook niet misstaan op een BBQ. Het is dus geen moeilijk recept om te maken.

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 4 eendenborst filets
 • 24 halve abrikozen
 • 500 gram rode aardappeltjes
 • 1 plantje verse rozemarijn
 • 4 tomaten
 • zak gemengde slaeendenborst spies met abrikozen

Voor de marinade van de eendenborst:

 • 2 takjes rozemarijn
 • 3 eetlepels honing
 • 3 eetlepels olijfolie
 • vers gemalen zwarte peper
 • snufje zout

En zo maak je het:

-We beginnen de avond voor je het wilt gaan eten zodat het vlees dus goed kan marineren. Haal eerst de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze heel fijn. Haal het vel van de filets eraf met een heel scherp mes. Snij het vlees in mooie blokjes van zo’n twee centimeter. Doe ze in een plastic zakje. Doe vervolgens de gehakte rozemarijn erbij en de rest van de ingrediënten voor de marinade. Maak het zakje dicht en schud het goed. Leg daarna weg in de koelkast en laat marineren tot gebruik.

-De volgende dag maken we eerst de spiesjes. Ik gebruikte stalen spiezen maar het kan ook met houten satéprikkers. Deze moet je wel eerst weken in water voordat je ze gebruikt. Rijg het vlees aan de spies en doe telkens een halve abrikoos ertussen. Per persoon twee spiezen. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Verwarm je oven voor op 200 graden.Eendenborst spies met abrikozen

-Snij de rode aardappeltjes door het midden en doe ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie overheen en kruid ze daarna naar eigen smaak. Je kunt er ook nog wat takjes rozemarijn bij doen. Zet in de oven voor 30 tot 40 minuten.

-Wanneer er nog 10 minuten bak-tijd over is voor de aardappeltjes zet ze dan onderin de oven. Schuif de bakplaat met de spiezen in het midden van de oven. Bak de spiezen gaar. Dit heb ik een beetje op gevoel gedaan want je wilt ze mooi rosé hebben. Ze zijn dan door en door gaar maar het vlees ziet er nog mooi rose uit. Niet te lang dus in de oven en haal er anders één spies uit om te kijken of hij mooi rose is van binnen.

Eendenborst spies met abrikozeneendenborst spies met abrikozen

Pak ten slotte de borden erbij en schep de aardappeltjes erop. Leg de spiezen ernaast en serveer met een lekkere salade met tomaat: Heerlijk happen!

 

3 gedachten over “Eendenborst spies met abrikozen”

 1. Pingback: Franse peer met gekarameliseerde noten - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Hasselback pompoen met nootjes - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Focaccia met rozemarijn en knoflook - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.