Eendenborst spies met abrikozen

Eendenborst spies met abrikozen

In Frankrijk heb ik eendenborst filet leren eten. Een prachtig stukje vlees wat daar altijd verkrijgbaar is en vaak nog eens hele mooie dikke borstfilets. Hier in Nederland vindt je ze vaak rond de kerst in de schappen. Toch is hij het hele jaar rond wel te verkrijgen bij de betere slager. In dit geval maken we een heerlijke marinade en zetten we ze een nacht in de koelkast om te laten marineren. Ik heb deze keer de eendenborst spies met abrikozen in de oven gebakken. In de zomer zou dit recept ook niet misstaan op een BBQ. Het is dus geen moeilijk recept om te maken.

eendenborst spies met abrikozen

En zo maak je de Eendenborst spies met abrikozen:

-We beginnen de avond voor je het wilt gaan eten met de Eendenborst spies met abrikozenzodat het vlees dus goed kan marineren. Haal eerst de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze heel fijn. Haal het vel van de filets eraf met een heel scherp mes. Snij het vlees in mooie blokjes van zo’n twee centimeter. Doe ze in een plastic zakje. Doe vervolgens de gehakte rozemarijn erbij en de rest van de ingrediënten voor de marinade. Maak het zakje dicht en schud het goed. Leg daarna weg in de koelkast en laat marineren tot gebruik.

Eendenborst spies met abrikozen

-De volgende dag maken we eerst de spiesjes. Ik gebruikte stalen spiezen maar het kan ook met houten satéprikkers. Deze moet je wel eerst weken in water voordat je ze gebruikt. Rijg het vlees aan de spies en doe telkens een halve abrikoos ertussen. Per persoon twee spiezen. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Snij de rode aardappeltjes voor de Eendenborst spies met abrikozendoor het midden en doe ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie overheen en kruid ze daarna naar eigen smaak. Je kunt er ook nog wat takjes rozemarijn bij doen. Zet in de oven voor 30 tot 40 minuten.

-Wanneer er nog 10 minuten bak-tijd over is voor de aardappeltjes zet ze dan onderin de oven. Schuif de bakplaat met de spiezen in het midden van de oven. Bak de spiezen gaar. Dit heb ik een beetje op gevoel gedaan want je wilt ze mooi rosé hebben. Ze zijn dan door en door gaar maar het vlees ziet er nog mooi rose uit. Niet te lang dus in de oven en haal er anders één spies uit om te kijken of hij mooi rose is van binnen.

Eendenborst spies met abrikozen

Eendenborst spies met abrikozen

Pak ten slotte de borden erbij en schep de aardappeltjes erop. Leg de Eendenborst spies met abrikozen ernaast en serveer met een lekkere salade met tomaat. BBQ recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Eendenborst spies met abrikozen

In Frankrijk heb ik eendenborst filet leren eten. Een prachtig stukje vlees wat daar altijd verkrijgbaar is en vaak nog eens hele mooie dikke borstfilets.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: eendenborst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 416kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 eendenborst filets
 • 24 halve abrikozen
 • 500 gram rode aardappeltjes
 • 1 plantje verse rozemarijn
 • 4 tomaten
 • 1 zak gemengde sla

Voor de marinade van de eendenborst:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen de avond voor je het wilt gaan eten zodat het vlees dus goed kan marineren. Haal eerst de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze heel fijn. Haal het vel van de filets eraf met een heel scherp mes. Snij het vlees in mooie blokjes van zo’n twee centimeter. Doe ze in een plastic zakje. Doe vervolgens de gehakte rozemarijn erbij en de rest van de ingrediënten voor de marinade. Maak het zakje dicht en schud het goed. Leg daarna weg in de koelkast en laat marineren tot gebruik.
 • De volgende dag maken we eerst de spiesjes. Ik gebruikte stalen spiezen maar het kan ook met houten satéprikkers. Deze moet je wel eerst weken in water voordat je ze gebruikt. Rijg het vlees aan de spies en doe telkens een halve abrikoos ertussen. Per persoon twee spiezen. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Verwarm je oven voor op 200 graden.Eendenborst spies met abrikozen
 • Snij de rode aardappeltjes door het midden en doe ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie overheen en kruid ze daarna naar eigen smaak. Je kunt er ook nog wat takjes rozemarijn bij doen. Zet in de oven voor 30 tot 40 minuten.
 • Wanneer er nog 10 minuten bak-tijd over is voor de aardappeltjes zet ze dan onderin de oven. Schuif de bakplaat met de spiezen in het midden van de oven. Bak de spiezen gaar. Dit heb ik een beetje op gevoel gedaan want je wilt ze mooi rosé hebben. Ze zijn dan door en door gaar maar het vlees ziet er nog mooi rose uit. Niet te lang dus in de oven en haal er anders één spies uit om te kijken of hij mooi rose is van binnen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Eendenborst spies met abrikozen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Noedelsalade met eendenborstfilet

Veau Marengo de Napoleon, kalfsschouder

Courgette spies met mozzarella

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Eendenborst spies met abrikozen BBQ recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Eendenborst spies met abrikozen

10 gedachten over “Eendenborst spies met abrikozen”

 1. Pingback: Zomerse salade met Frans fruit - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Eendenborstsalade met gegrilde courgette - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Roti pizza met eendenborst en bimi - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Courgette spies met mozzarella - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Kippendij spiesjes van de party BBQ - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Zomerse salade voor bij de BBQ - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Honey glazed groentespies van de bbq - Heerlijke Happen

 8. Pingback: Lekkere zalmhapjes, lekker feestelijk! - Heerlijke Happen

 9. Pingback: Eendenborst rotisserie kerstrecept - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept