Het favoriete recept van Health Mi Foodie
Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer : Het favoriete recept van Health Mi Foodie. Een hele enthousiaste meid die Miranda en ook organisator van het foodiesbreakfast! Perenbrownie
Het recept voor de perenbrownie:
Dit heb je nodig voor 6 puntjes:
- Kleine springvorm bakvorm
- 65 gram walnoten
- 500 gram peren
- 100 gram tarwemeel
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 2 hele eieren
- 30 ml olijfolie

En zo maak je de perenbrownie:
-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
-Neem de peren erbij en schil ze allemaal, snij ze vervolgens in kleine blokjes. De ene helft van de peren doe je in een aparte kom. De andere helft stop je in je keukenmachine en pureer je helemaal tot moes.
-Hak de walnoten de grove stukken.
-Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier vervolgens de perenmoes, de eieren en de olijfolie aan toe. Mix dit met een pollepel tot een beslag.
-Als laatste voeg je de stukjes peer toe en meng deze rustig door het beslag.
-Pak je brownievorm of springvorm erbij en bekleed met een stuk bakpapier. Daarna vet je het nog even in met wat roomboter en giet dan het beslag erin. Zet de vorm in de oven en bak de brownie gaar in ongeveer 35 minuutjes. Wil je zeker zijn dat hij goed is prik er dan even in met een sateprikker om te kijken of hij goed is. En dan : Heerlijk happen!
Het recept voor de perenbrownie

Miranda heeft een mooie site waar leuke reviews en recepten op staan. Ze kookt en bakt graag en doet dit veelal met gezonde producten. Zoals je hebt gezien zit er geen suiker in dit recept. De peer geeft de natuurlijke zoete smaak aan het receptje. Anders dan de gemiddelde super zoete brownie die je wel eens krijgt. Dat is nou zo leuk aan deze favoriete recepten: Je krijgt een mooi kijkje in andermans keuken!
Dank Miranda voor je deelname aan “het favoriete recept van”, je brownie is heerlijk en precies goed van smaak. De tijd vloog voorbij en de opnames gingen heel soepel. We gaan elkaar sowieso snel weer zien namelijk bij jouw volgende Foodiesbreakfast : Ik heb er zin in!

Perenbrownie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 65 gram walnoten
- 500 gram peren
- 100 gram tarwemeel
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 hele eieren
- 30 ml olijfolie
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
- Neem de peren erbij en schil ze allemaal, snij ze vervolgens in kleine blokjes. De ene helft van de peren doe je in een aparte kom. De andere helft stop je in je keukenmachine en pureer je helemaal tot moes.
- Hak de walnoten de grove stukken.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier vervolgens de perenmoes, de eieren en de olijfolie aan toe. Mix dit met een pollepel tot een beslag.
- Als laatste voeg je de stukjes peer toe en meng deze rustig door het beslag.
- Pak je brownievorm of springvorm erbij en bekleed met een stuk bakpapier. Daarna vet je het nog even in met wat roomboter en giet dan het beslag erin. Zet de vorm in de oven en bak de brownie gaar in ongeveer 35 minuutjes. Wil je zeker zijn dat hij goed is prik er dan even in met een sateprikker om te kijken of hij goed is