Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

Geschatte leestijd: 5 minuten

De temperatuur stijgt, een hittegolf is nabij, ik zeg ààn met die BBQ! Een garantie voor een gezellige avond met je gezin of vrienden. Het leent zich bij uitstek voor lekkere en veelal simpele BBQ gerechten die niet al te veel moeite kosten. Het serieuzere werk laat ik aan de echte pro’s over, maar mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer zullen je zeker smaken. En wat je erbij kunt drinken, daar heb ik ook een paas fijne tips voor. Dus ga je voor een gezellig gevarieerd maaltje dan zit je met deze verzamel-blog helemaal goed!

Boterzachte mais van de BBQ

Het eerste recept voor mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomers een veel gezocht recept op mijn site en dat snap ik maar al te goed! Watertanden bij het zien van deze maïskolven, en de hele familie is er gek op. Makkelijk voor te bereiden en als ze eenmaal van de bbq af komen dan alleen nog maar de prikkers erin duwen en smullen maar. Wel even blazen hoor want anders verbrandt je je tong!

Boterzachte maiskolf van de BBQ
Naar recept gaan
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer
Pas op als je de pakketjes openmaakt!

Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Een heel tijdje heb ik gewacht met het bereiden van deze kreeft. Blijft spannend om hem zo zelf door het midden te “tjakken” met je mes. Spijt ga je er zéker niet van krijgen want dit is toch wel een koningsmaaltje van de bbq. Het sausje is een heerlijke combinatie tussen boter, olie en knoflook en is zeer gemakkelijk gemaakt. Deze hoort dus zeker in het rijtje van mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer.

Kreeft met kruidenboter van de BBQ
Naar recept gaan
Kreeft met kruidenboter van de BBQ

Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

Kreeft van de BBQ
Een fijne chardonnay, de allerbeste barbecue wijnen bij een kreeft.

Gekruide aardappelspiesjes van de BBQ

Zet een beetje extra kleur op tafel door verschillende soorten aardappeltjes te serveren. Deze mag absoluut niet ontbreken bij mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer. Het ziet er leuk en vrolijk uit en ze hebben ook nog eens volop smaak. Wij Hollanders blijven toch aardappeleters en dit is weer eens wat anders dan een bak friet erbij serveren. De marinade kun je aanpassen wat pittigheid betreft door er meer of minder rode peper bij te gebruiken.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Naar recept gaan
bbq recepten
Draai ze regelmatig zodat het velletje niet verbrandt.

De allerbeste BBQ wijnen

Wat drinken we dan bij de bbq? Wel dat is in ons geval toch echt vaak een wijntje. Dus een wijn tip hoort bij Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomerEn die kun je heel goed aanpassen aan de gerechten die je serveert. Ik schreef er een blogje over en geef je hierin de beste tips voor de lekkerste wijnen bij de bbq. Rood, wit, rosé in principe kunnen ze allemaal, en heb je wat te vieren ach een fijne bubbel misstaat ook niet.

Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

wijn
Rood, rosé, wit, het kan allemaal, welke kies jij?

Geroosterde tomaten van de BBQ

Haal de lekkerste en mooiste tomaten in huis. Liefst natuurlijk verschillende kleuren zodat het er mooi uit ziet in je schaal. Rood, geel, groen, coeur de boeuf, alles kan. Ook dit is een makkelijk receptje en een fijne vegetarische aanvulling op mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer.

Geroosterde tomaten van de BBQ
Naar recept gaan
Lekker verschillende tomaten kiezen voor de beste smaakbeleving.

Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

Dat zijn ze dan mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer, natuurlijk zijn ze dat niet allemaal want ik heb een website vol met lekkere salades, bijgerechtjes, en andere productenkreeft voor bij een BBQ. Maar dit is wel een mooi samengesteld menu voor een fijne avond met je gezin of vrienden.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

BBQ gerechten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer

10 gedachten over “Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer”

  1. Pingback: Het favoriete recept van de Zoetekauw - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Biefstuk met huisgemaakte kruidenboter - Heerlijke Happen

  3. Pingback: De rode koning uit de Oosterschelde - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kreeft met kruidenboter van de BBQ - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Honey glazed groentespies van de bbq - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

  7. Pingback: De allerbeste barbecue wijnen, perfecte combinatie - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Oosterschelde kreeft met lamsoorkruidenboter - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *