Hét recept voor een kerriesaus, heerlijk!

Geschatte leestijd: 2 minuten

De pakjes en zakjes uit de supermarkt zijn bekend bij velen van ons, maar zodra je zelf sauzen begint te maken, besef je dat deze kant-en-klare opties overbodig zijn. Vaak heb je al de benodigde ingrediënten in huis om een heerlijke saus te creëren. Het recept voor kerriesaus dat ik met je zal delen, kan eenvoudig worden aangepast om een andere fantastische saus te maken door simpelweg andere kruiden te gebruiken. Zelf sauzen bereiden geeft je de vrijheid om te bepalen wat er precies in gaat. Op deze manier heb je controle over de hoeveelheid zout en suiker, en vermijd je conserveermiddelen in je eten. Dit biedt een gezonder alternatief en stelt je in staat om volledig zelf te bepalen wat je op tafel zet.

Hét recept voor een kerriesaus kip-kerrie met rijst

En zo maak je hét recept voor een kerriesaus:

-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de boter. Laat deze smelten en wanneer dat is gebeurd voeg je al roerend de bloem toe en alle specerijen. Bak deze twee minuutjes en voeg daarna al roerend de melk toe.

-Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt: En zo makkelijk is het!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Hét recept voor een kerriesaus

Hét recept voor een kerriesaus.

We kennen allemaal de pakjes en zakjes uit de supermarkt. Niets mis mee opzich maar wanneer je eenmaal zelf je sausjes maakt weet je dat je die zakjes voortaan links kunt laten liggen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kerriesaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 96kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem een steelpannetje erbij en doe hier de boter in. Laat deze smelten en wanneer dat is gebeurd voeg je al roerend de bloem toe en alle specerijen. Bak deze twee minuutjes en voeg daarna al roerend de melk toe.
  • Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Het recept van de foto die ik heb gebruikt:

Kipkerrie met basmatirijst
Naar recept gaan
Hét recept voor een kerriesaus

Nog meer inspiratie?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kip-kerrie met rijst

Start » De basis » Hét recept voor een kerriesaus, heerlijk!

5 gedachten over “Hét recept voor een kerriesaus, heerlijk!”

  1. Pingback: Surinaamse bami van Jen, hét recept! - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept