Geschatte leestijd: 3 minuten
We kennen allemaal de pakjes en zakjes uit de supermarkt. Niets mis mee opzich maar wanneer je eenmaal zelf je sausjes maakt weet je dat je die zakjes voortaan links kunt laten liggen. Veelal heb je alles al in huis om deze saus te maken. Hét recept voor een kerriesaus wat ik je nu geef kun je zo omtoveren tot een andere fantastische saus. Gebruik gewoon andere kruiden et voilà je kunt zo aan de slag. Het voordeel van het zelf maken is dus dat je zelf bepaalt wat er in gaat. Zo bepaal je dus ook zelf hoeveel zout en suiker er in gaat en zitten er geen conserveringsmiddelen in je eten! kip-kerrie met rijst
Dit heb je nodig voor Hét recept voor een kerriesaus:

20 gram roomboter
20 gram bloem
300 ml halfvolle melk
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 eetlepel persillade
1/2 eetlepel uienpoeder
peper/zout naar smaak
En zo maak je hét recept voor een kerriesaus:
-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de boter. Laat deze smelten en wanneer dat is gebeurd voeg je al roerend de bloem toe en alle specerijen. Bak deze twee minuutjes en voeg daarna al roerend de melk toe.
-Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt: En zo makkelijk is het!
Het recept van de foto die ik heb gebruikt:
De foto bij hét recept voor een kerriesaus is: kip-kerrie met rijst, wat heb je daar voor nodig?
- 200 gram kipfilet in blokjes
- zak gemengde groenten met kikkererwten
- basmati rijst
- extra winterwortel
-Neem eerst een koekenpan met dikke bodem erbij en bak in een klein beetje olijfolie de kipstukjes mooi goudbruin.
-Voeg daarna de groenten toe en bak deze een minuutje of 5 mee.
-Giet als laatste de kerriesaus erover en met het deksel op de pan laat je zo het geheel even smoren.
-Kook ondertussen de rijst gaar.
Hét recept voor een kerriesaus:
Neem ten slotte de borden erbij en schep op: Heerlijk happen!

Hét recept voor een kerriesaus.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 20 gram roomboter
- 20 gram bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1/2 eetlepel persillade
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- peper
- zout
En zo maak je het:
- Neem een steelpannetje erbij en doe hier de boter in. Laat deze smelten en wanneer dat is gebeurd voeg je al roerend de bloem toe en alle specerijen. Bak deze twee minuutjes en voeg daarna al roerend de melk toe.
- Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt.
- Heerlijk Happen!

Het recept van de foto die ik heb gebruikt:
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram kipfilet in blokjes
- 1 zak gemengde groenten met kikkererwten
- 1 pak basmati rijst
- 1 winterwortel
En zo maak je het:
- Neem eerst een koekenpan met dikke bodem erbij en bak in een klein beetje olijfolie de kipstukjes mooi goudbruin.
- Voeg daarna de groenten toe en bak deze een minuutje of 5 mee.
- Giet als laatste de kerriesaus erover en met het deksel op de pan laat je zo het geheel even smoren.
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Neem de borden of kommen erbij en schep hier de rijst en de groenten mix op.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Nog meer inspiratie?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kip-kerrie met rijst
Pingback: Surinaamse bami van Jen, hét recept! - Heerlijke Happen
Pingback: Kip met pittige kerriesaus en appeltjes - Heerlijke Happen
Kerrie is mijn favoriete gerecht. Ga deze ook snel
Eens proberen.
Eenvoudig, maar heerlijk
Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen