Hét recept voor een kerriesaus

Hét recept voor een kerriesaus

Hét recept voor een kerriesaus

We kennen allemaal de pakjes en zakjes uit de supermarkt. Niets mis mee opzich maar wanneer je eenmaal zelf je sausjes maakt weet je dat je die zakjes voortaan links kunt laten liggen. Veelal heb je alles al in huis om deze saus te maken. Hét recept voor een kerriesaus wat ik je nu geef kun je zo omtoveren tot een andere fantastische saus. Gebruik gewoon andere kruiden et voilà je kunt zo aan de slag. Het voordeel van het zelf maken is dus dat je zelf bepaalt wat er in gaat. Zo bepaal je dus ook zelf hoeveel zout en suiker er in gaat en zitten er geen conserveringsmiddelen in je eten!

Dit heb je nodig voor de saus:

  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel persillade
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • peper/zout naar smaak

En zo maak je de saus:

-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de boter. Laat deze smelten en wanneer dat is gebeurd voeg je al roerend de bloem toe en alle specerijen. Bak deze twee minuutjes en voeg daarna al roerend de melk toe.

-Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt: En zo makkelijk is het!

Het recept van de foto die ik heb gebruikt:

De foto bij hét recept voor een kerriesaus is: kip-kerrie met rijst.

  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • zak gemengde groenten met kikkererwten
  • basmati rijst
  • extra winterwortel

-Neem eerst een koekenpan met dikke bodem erbij en bak in een klein beetje olijfolie de kipstukjes mooi goudbruin.

-Voeg daarna de groenten toe en bak deze een minuutje of 5 mee.

-Giet als laatste de kerriesaus erover en met het deksel op de pan laat je zo het geheel even smoren.

-Kook ondertussen de rijst gaar.

Hét recept voor een kerriesaus:

Neem ten slotte de borden erbij en schep op: Heerlijk happen!

1 gedachte over “Hét recept voor een kerriesaus”

  1. Pingback: Gegrilde witte kool met kerriesaus - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.