Geschatte leestijd: 3 minuten
Naanpizza is gemakkelijk te maken als je de naan’s in de supermarkt koopt, maar je kun ze ook makkelijk zelf maken. Kost je iets meer tijd maar je kunt wel lekker je eigen kruiden kiezen en het bakken op de grill vind ik zelf ook niet heel ingewikkeld. Voor dit recept heb ik gekozen om geitenkaas te gebruiken maar dat is niet iedereen zijn ding. Regelmatig hoor ik van mensen dat ze het helemaal niet lekker vinden. Als vervanger kun je daar Hüttenkäse of ricotta voor gebruiken. Net zo lekker! Maar omdat ik zelf de geitenkaas zéker niet laat staan gaan we aan de slag met deze homemade naanpizza met geitenkaas.
homemade naanpizza met geitenkaas
Veel mensen noemen naan “naanbrood” maar dat is dubbelop want naan betekent namelijk al brood. Traditioneel serveer je hem met geklaarde boter dat heet “ghee” en dient het brood echt als een soort lepel te dienen om uit een grote schaal je eten te scheppen. Hier in Europa eten we veelal gewoon van ons eigen bord en doen we niet zo aan “shared dining” zoals dat in Marokko, India en andere Aziatische landen gebeurt.
Natuurlijk kun je ze dus gemakkelijk in de supermarkt kopen, maar zelf een keertje maken is ook erg leuk om te doen. Wil je in plaats van de zachte geitenkaas een andere saus op je naan smeren kies dan eens voor deze bramensaus die past er ook heel goed bij!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Homemade Naanpizza met geitenkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 plakken proscuitto
- 20 tal bramen
- verse munt
- verse tijm
- geitenkaasballetjes van Bettine
- 1 kuipje zachte geitenkaas van Chavroux
- honing
Voor de naanpizza's heb je nodig:
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr Griekse yoghurt
- 4 gr zout
- persillade kruidenmix
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden en verhit je grill-apparaat.
- Neem een kom erbij en doe hierin het bakmeel met de yoghurt en het zout. Mix dit door elkaar en kneed er dan een mooi deeg van. Het zal best een beetje plakkerig zijn. Verdeel vervolgens het deeg in tweeën. Sprenkel wat olijf olie op je werkblad en rol het deeg uit tot twee mooie naanpizza’s. Smeer met je vingers wat olijfolie over de bovenkant en bestrooi daarna met de persillade.
- Leg de kant met de kruiden naar beneden op de hete grill. Op de bovenkant kun je nu ook wat kruiden strooien. Ik heb mijn apparaat niet gesloten. Je ziet het deeg voor je ogen heel mooi wat rijzen en echt een mooi broodje ontstaat voor je ogen. Bak beide kanten ongeveer 2 minuutjes. Leg ze dan op een bakblik bekleed met bakpapier.
- In een kommetje doe je een aantal eetlepels van de zachte geitenkaas en meng daar wat honing doorheen. Smeer dit op de naan's.
- Verdeel de bramen, proscuitto, en wat blaadjes tijm over de naan's en bak in de oven voor een minuut of 2/3.
- Garneer met de verse munt en geitenkaasballetjes.
- Heerlijk Happen!
Zin in een andere versie dan Homemade Naanpizza met geitenkaas? Dat kan hoor, hier heb ik nog wat andere lekkere receptjes voor je:
- Deze met pesto en kersensaus, zoet en hartig een top combi.
- Of deze spicey versie met Harissa en buffelmozzarella.
- Maar kies zeker ook eens voor deze roti-pizza met eendenborst.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Homemade Naanpizza met geitenkaas
Een heerlijke “pizza”