Naanpizza met pesto en kersensaus

Onlangs maakte ik met een restje postelein een fantastische pesto. En ondanks dat die pesto op zichzelf al heel top smaakte wilde ik hem natuurlijk wel ergens bij gebruiken. Ik maakte een poll op Instagram met de vraag “wat is jouw meest verrassende recept met pesto?”. Ongeveer 95% kwam met het idee een pasta-pesto te maken. Hoewel super lekker wilde ik toch nèt even wat verrassender uit de hoek komen. Omdat kersen en postelein op het moment in het seizoen zijn maakte ik er deze naanpizza met pesto en kersensaus mee. Een combinatie van smaken die echt heel erg goed bij elkaar bleken te passen.

Hele fijne smaken die perfect bij elkaar passen.

Dit heb je nodig:

Voor vier stuks naanpizza’s heb je nodig:
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr volle yoghurt
  • 4 gr zout
  • Provencaalse kruiden
  • olijfolie

Voor de kersensaus heb je nodig:

  • 15 grote kersen
  • 150 gr zomerfruit ( uit een vriesdoosje )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml water
  • maizena (papje van 1 el maizena en 3 el water)
De rest van de ingrediënten
  • Geitenkaas
  • posteleinpesto (klik op de link voor het recept)
  • wat blaadjes postelein ter decoratie

En zo maak je het:

We maken eerst de kersensaus. Ontpit de kersen en snij ze in kleine stukjes. Samen met de stukjes zomerfruit uit het vriesdoosje en de 50 ml water doe je ze in een steelpannetje. Voeg hier het zakje vanillesuiker aan toe en roer het geheel door elkaar. Breng aan de kook en laat het pruttelen tot de vruchtjes helemaal zacht zijn. Wanneer ze helemaal zacht zijn prak je het geheel met een vork. Voeg het maizenapapje toe en laat het geheel op een laag pitje een gebonden saus worden.

naanpizza met pesto en kersensaus
Laat de vruchtjes even pruttelen tot ze zacht zijn.

De naanpizza maken:

Neem een grote kom erbij en doe hierin het bakmeel, de yoghurt en het zout, mix het geheel en kneed er dan een deegbal van. Het kan een beetje plakkerig zijn. Verdeel de bal in vier stukken en vorm deze tot kleine rondjes. Besmeer de boven en de onderkant met olijfolie en strooi er wat kruiden op. Grill vervolgens de naanpizza’s in een grillpan of op een grillapparaat voor 2 minuten aan beide zijdes.

naanpizza met pesto en kersensaus
Ik bakte de pizza’s op mijn grill apparaat.

Naanpizza met pesto en kersensaus

Neem bordjes of een houten serveerplank erbij en leg de pizza’s erop. Besmeer ze eerst met de pesto en schep daarna de kersensaus erop. Leg de geitenkaas erop en decoreer met wat pijnboompitjes en wat blaadjes postelein: Heerlijk Happen

Wil je nog meer lekkere dingen maken met pesto? Probeer dan eens van de volgende recepten uit:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Naanpizza met pesto en kersensaus”

  1. Pingback: Zomers kersen toetje met crumble - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *