Naanpizza met pesto en kersensaus

Geschatte leestijd: 4 minuten

Onlangs maakte ik met een restje postelein een fantastische pesto. Deze pesto smaakte op zichzelf al heel top, maar daarnaast wilde ik hem natuurlijk wel ergens bij gebruiken. Om inspiratie op te doen maakte ik een poll op Instagram met de vraag “wat is jouw meest verrassende recept met pesto?”. Tot mijn verbazing kwam ongeveer 95% met het idee een pasta-pesto te maken. Hoewel super lekker, wilde ik toch nèt even wat verrassender uit de hoek komen. Daarom maakte ik er deze naanpizza met pesto en kersensaus mee. Naanpizza recept

Hele fijne smaken die perfect bij elkaar passen.

Een combinatie van smaken die echt heel erg goed bij elkaar bleken te passen. Bovendien zijn kersen en postelein op het moment in het seizoen, dus dat is ook nog eens een voordeel.

En zo maak je de Naanpizza met pesto en kersensaus:

We maken eerst de kersensaus. Ontpit de kersen en snij ze in kleine stukjes. Samen met de stukjes zomerfruit uit het vriesdoosje en de 50 ml water doe je ze in een steelpannetje. Voeg hier het zakje vanillesuiker aan toe en roer het geheel door elkaar.

naanpizza met pesto en kersensaus
Laat de vruchtjes even pruttelen tot ze zacht zijn.

Vanillesuiker is een soort zoetstof die wordt gebruikt om gerechten en desserts te zoeten. Het bevat suiker en een kleine hoeveelheid vanille-extract en wordt meestal gebruikt in bakrecepten, zoals cakes, koekjes, ijs en andere zoete lekkernijen. Het is een makkelijk te gebruiken alternatief voor vanille-extract en geeft een subtiele vanille-smaak aan de gerechten. Sommige merken vanillesuiker bevatten echter geen echte vanille, maar kunstmatige aroma’s, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren als je op zoek bent naar een pure vanillesmaak.

Breng aan de kook en laat het pruttelen tot de vruchtjes helemaal zacht zijn. Wanneer ze helemaal zacht zijn prak je het geheel met een vork. Voeg het maizenapapje toe en laat het geheel op een laag pitje een gebonden saus worden.

naanpizza met pesto en kersensaus
Ik bakte de pizza’s op mijn grill apparaat.

De naanpizza maken:

Neem een grote kom erbij en doe hierin het bakmeel, de yoghurt en het zout, mix het geheel en kneed er dan een deegbal van. Het kan een beetje plakkerig zijn. Verdeel de bal in vier stukken en vorm deze tot kleine rondjes. Besmeer de boven en de onderkant met olijfolie en strooi er wat kruiden op. Grill vervolgens de naanpizza’s in een grillpan of op een grillapparaat voor 2 minuten aan beide zijdes.

Naanpizza met pesto en kersensaus

Neem bordjes of een houten serveerplank erbij en leg de pizza’s erop. Besmeer ze eerst met de pesto en schep daarna de kersensaus erop. Leg de geitenkaas erop en decoreer met wat pijnboompitjes en wat blaadjes postelein

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Naanpizza met pesto en kersensaus

Omdat kersen en postelein op het moment in het seizoen zijn maakte ik er deze naanpizza met pesto en kersensaus mee.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European, fusion
Trefwoord: kersen, Naanbrood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 507kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de kersensaus heb je nodig:

  • 15 grote kersen
  • 150 gr zomerfruit - uit een vriesdoosje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml water
  • maizena - papje van 1 el maizena en 3 el water

De rest van de ingrediënten

  • Geitenkaas
  • posteleinpesto
  • wat blaadjes postelein ter decoratie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de kersensaus. Ontpit de kersen en snij ze in kleine stukjes. Samen met de stukjes zomerfruit uit het vriesdoosje en de 50 ml water doe je ze in een steelpannetje. Voeg hier het zakje vanillesuiker aan toe en roer het geheel door elkaar. Breng aan de kook en laat het pruttelen tot de vruchtjes helemaal zacht zijn. Wanneer ze helemaal zacht zijn prak je het geheel met een vork. Voeg het maizenapapje toe en laat het geheel op een laag pitje een gebonden saus worden.
  • Laat de vruchtjes even pruttelen tot ze zacht zijn.
  • De naanpizza maken:
  • Neem een grote kom erbij en doe hierin het bakmeel, de yoghurt en het zout, mix het geheel en kneed er dan een deegbal van. Het kan een beetje plakkerig zijn. Verdeel de bal in vier stukken en vorm deze tot kleine rondjes. Besmeer de boven en de onderkant met olijfolie en strooi er wat kruiden op. Grill vervolgens de naanpizza’s in een grillpan of op een grillapparaat voor 2 minuten aan beide zijdes.
  • Ik bakte de pizza’s op mijn grill apparaat.
  • Neem bordjes of een houten serveerplank erbij en leg de pizza’s erop. Besmeer ze eerst met de pesto en schep daarna de kersensaus erop. Leg de geitenkaas erop en decoreer met wat pijnboompitjes en wat blaadjes postelein: Heerlijk Happen
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je nog meer lekkere dingen maken met pesto? Probeer dan eens van de volgende recepten uit:

  • Pesto amuse aardappeltjes voor bij de borrel

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Naanpizza recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Naanpizza met pesto en kersensaus

4 gedachten over “Naanpizza met pesto en kersensaus”

  1. Pingback: Postelein stamppot met tomaatjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gezonde aubergine pizza met parmaham - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Homemade Naanpizza met geitenkaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept