Estimated reading time: 5 minuten
Wij zijn hier thuis dol op pizza’s en ze staan dus ook regelmatig op tafel. Hoe leuk is het dan om zelf het deeg te maken en hem te bakken in je oven. In deze blog maak ik een pizza in een Pizzaiolo, dat is een speciale pizzaoven. Een pizzaiolo is een Italiaans woord voor een pizzabakker. Ik heb voor jullie een recept voor een heerlijke pizza deeg. Aan de slag met deze huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo oven!
Sage Appliances Pizzaiolo
Een pizzaiolo is een lekker compact apparaat dat je op de werkblad kunt zetten.. De oven heeft een aantal verschillende standen waar je uit kunt kiezen die ik hieronder zal beschrijven:
- Style (pizzastijl) 400 graden Extreem intense hitte, ideaal voor het bereiden van een pizza met groente erop. Natuurlijk verschilt het wel per groente precies hoe lang dat dat is. Maar je kunt heel goed door het raampje in de oven kijken!
- Woodfired ( houtgestookt) De houtgestookte stand zorgt voor een temperatuur van 400 graden Celsius, waarmee de omgeving van een traditionele pizzaoven wordt nagebootst. Dankzij het intelligente ELEMENT IG systeem, dat in de hele categorie Sage-ovens is ingebouwd, wordt de warmte getransporteerd naar waar dat nodig is. Zo blijven de groenten vers, terwijl de pizza perfect gebakken wordt.
- Thin & crispy Voor een heerlijke dunne bodem die lekker krokant wordt.
- Thick trust Een lekkere dikke bodem pizza, lekker ruim belegd.
- Pan pizza bij de oven wordt een speciale pan geleverd waarmee je de perfecte pan-pizza kunt maken.
- Frozen Voor het perfect bereiden van een bevroren pizza.
- 160graden Voor een snelle lekkere snack zoals een pita broodje, flatbread belegd met wat kaas en toppings.
Instellingen op de oven
De oven heeft ook een knopje voor “darkness”, hiermee kun je zelf aangeven hoe donker je je korst wilt hebben. En dan is er ook nog een handmatige modus. Hiervoor wordt een magnetisch plaatje meegeleverd die je exact om de knoppen kunt plaatsen. De temperatuur stel je dan zelf in, en zo kun je zelf bepalen hoe lang en op welke temperatuur je wilt bakken. Er gaat per keer één pizza op de plaat. Met de bijgeleverde pizza-schep laat je je pizza op de pizzasteen glijden en kan het bakken beginnen. Voordat je aan het bakken slaat moet je zowel de oven als de pan-pizza pan inbranden. Dit proces is super eenvoudig en staat goed beschreven in de bijgeleverde boekjes.
De oven plaats je op je aanrecht en hij dient rondom vrij te staan. Ook mag je niets op de pizzaiolo oven plaatsen. Heb je een klein keukentje dan kan dit natuurlijk wel een uitdaging zijn.
Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo
We gaan dus aan de slag met een huisgemaakt pizzadeeg. Hiervoor heb je maar een paar basis ingrediënten nodig. Wanneer het deeg eenmaal gerezen is en je aan de slag gaat heb ik één tip: snel werken! De eerste keer ging dat goed, bij de tweede pizza stond ik lekker te kletsen en plakte het deeg aan mijn schep. Hij schoof deels op de pizzasteen en deels bleef hij op mijn schep liggen. Toen heb ik hem snel er overheen gevouwen en maakte ik onbedoeld een soort calzone…
Hij zag er minder mooi uit, maar de smaak was perfect. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen! Ik vind zelf de Woodfired stand fijn. De pizza is in (!!) 2 minuten klaar en heeft een mooie krokante korst. En met een gezin van drie mensen staat dus binnen 10 minuten alles op tafel.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Huisgemaakte pizza met de Pizzaiolo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram type 00 bloem
- 7 gram gedroogde gist - ( 1 zakje )
- 10 gram zout
- 300 ml lauwwarm water
- 2 el olijfolie
Voor de topping:
- 1 pot tomatensaus
- 250 gram gerapste kaas
- 50 gram geraspte Pecorino
- 40 Taggiasche olijven - ( kleine Italiaanse olijfjes)
- 10 verse basilicum blaadjes
- 2 el gedroogde basilicum
- 1 bol mozzarella
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je keukenmixer met deeghaak erbij en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom. Mix het deeg 10 minuutjes. Haal de bal uit de schaal en leg hem op een stuk bakpapier bestrooit met wat bloem en laat 15 minuten rusten.
- Snijd de bal in 4 gelijke delen en rol er mooie strakke bolletjes van. Leg ze weer op het bakpapier bekleed met bloem en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat de bollen een uur bij kamertemperatuur rijzen.
- Verhit de Pizzaiolo oven, draai hem hiervoor op de gewenste stand. Het apparaat bepaald zelf de opwarmtijd, bij 400 graden zal dat max 20 minuutjes zijn.
- Strooi wat semolina op je aanrecht en vorm met je handen een mooie platte pizza van één pizzabol. Besmeer met wat tomatensaus en strooi er wat geraspte kaas, mozzarella, en Pecorino op. Daarop een beetje gedroogde basilicum en als laatste een aantal olijfjes.
- Gebruik de pizzaschep om de pizza van het aanrecht te scheppen, en schuif hem snel in de oven. Ik hebt de woodfired stand gebruikt en in 2 minuten was de pizza al klaar.
- Snijd de pizza met een pizzasnijder in stukken en serveer!
- Heerlijk Happen!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Gezonde aubergine pizza met parmaham
Huisgemaakte tonijn pizza met tomatensaus
Burrata pizza met Crisptechnologie
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pizzaiolo oven gezonde deeg pizza zelf maken
Zelf pizza maken. Heeeeeerlijk