Geschatte leestijd: 3 minuten
Een van mijn leukste samenwerkingen is wel die met mijn vaste kruiden leverancier. Zij zijn zelf ook lekker innovatief bezig en maken de lekkerste kruidenmixen. Als ik weer nieuwe foto’s mag maken dan vraag ik ook vaak welke mixen de hoofdrol mogen spelen en deze keer was dat de Jamaican Jerk. Veelal wordt deze mix gemaakt met kip en zodra je het potje openmaakt komt een heerlijke geur je tegemoet. We marineren de de kip mee en deze laten we lekker een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag hebben we voor deze Jamaican jerk kip met rijst maar één pan nodig en zo staat je rijstschotel in betrekkelijk korte tijd op tafel! Heerlijke jamaican jerk chicken.
Jamaican jerk kip met rijst
De Jamaican Jerk kruidenmix is wat spicy maar ook heel kruidig. Er zit onder andere knoflook, piment, nootmuskaat, gember, tijm en peper in. Je wrijft er je kippenpoten of dijen lekker mee in, beetje olijfolie er overheen en daarna lekker een nachtje laten marineren in de koelkast. De romigheid van de rijst komt door de kokosmelk die we gebruiken samen met de kippenbouillon.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Jamaican jerk kip met rijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg kippendrums
- 200 gram kidneybonen
- 200 gram witte rijst
- 200 ml kokosmelk
- 3 lente-ui - in ringetjes gesneden
- 500 ml kippenbouillon
- 3 el Jamaican Jerk kruidenmix
- 4 el olijfolie
- 1 ui - gesnipperd
- 2 tenen knoflook - fijngehakt
- 1 limoen - uitgeperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Marineer de kippendrums met de Jamaican Jerk kruidenmix en wat olijfolie en wrijf ze goed in. Laat ze overnacht marineren in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 170 graden.
- Verhit de stoofpan en giet de 4 el olijfolie erin, bak de kippendrums voor een 10 minuten, zorg dat alle zijdes mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en verwijder het extra vet wat in de pan is vrijgekomen.
- Voeg de ui en knoflook aan de pan toe en bak tot de ui glazig is. Schenk hier het limoensap, de kokosmelk en de kippenbouillon bij en voeg de kidneybonen en rijst toe. Roer alles even goed door elkaar.
- Verdeel de kippendrums in de pan en zet hem zonder deksel in de oven.
- Bak het geheel voor 35 minuten, als op het einde het vocht wat te veel naar je zin verdampt kun je het deksel op de pan doen.
- Strooi de lente ui over de ovenschotel en serveer, heerlijk happen!
Jawel de one pot wonders, ik ben er dol op want super easy om te maken, èn je hebt geen mega grote afwas daarna. Ook een hele fijne voor als je werkt en na je werk alles zo op tafel hebt. Zoek je nog andere recepten? Bekijk onderstaande dan eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Jamaican jerk kip met rijst jamaican jerk chicken