Zelf een potje persillade maken

Zelf een potje persillade maken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Soms begin je wel eens iets in de verkeerde volgorde. En in dit geval had ik voor jullie dit artikel helemaal aan het begin van de start van mijn blog moeten maken. Want in hoeveel recepten heb ik het wel niet over persillade? Héél veel dat is alvast het antwoord op deze vraag. En regelmatig komt ook de vraag “maar wat is dat dan die persillade”? “En waar koop ik dat dan”? Je kunt het dus kant en klaar kopen in potjes bij de kruidenafdeling. Maar als je dat stiekem per kiloprijs zou omrekenen dan kun je dat beter zelf doen! Daarom dit persillade recept.

Zelf een potje persillade maken
Altijd een potje op voorraad hebben is mijn credo.

Bestel bij bijvoorbeeld een specerijenhandel alles in grootverpakking. We gaan zelf een potje persillade maken. Hoewel één potje? We maken gewoon gelijk een voorraadje.

Maar je kunt natuurlijk ook hier mijn eigen persillade mix bestellen! Want deze is inmiddels te koop van Van Beekum specerijen.

Persillade, een klein stukje achtergrond.

Het is een Franse kruidenmix. De twee basis ingrediënten zijn peterselie en knoflook. Nu kun je een “natte” versie maken met olijfolie maar je kunt ook een droge versie maken. Daar gaat mijn voorkeur naar uit want dit strooi ik eigenlijk overal over. Deze mix in dit recept heb ik gemaakt naar hetgeen wat ik in de winkel heb gekocht en daar zitten nét wat meer kruiden en specerijen in.

Zelf een potje persillade maken
Weeg eerst alles apart af en meng het dan in een grote kom.

In Frankrijk tref je deze potjes vaak aan van het merk Ducros. Een potje van 0.43 gram kost al gauw 2,50 euro, het zelf maken is dus een interessante oplossing. Het gebruik ervan is eindeloos te noemen want je kunt het over vlees strooien, groente, ei en ga zo maar door. Ik gebruik kleine weckpotjes en afgesloten kun je het wel een jaar bewaren. Maar dat red ik hier niet hoor.

Zelf een potje persillade maken

En zo kunnen jullie voortaan ook je eigen persillade maken, en kan ik wanneer ik het weer eens gebruik in een recept makkelijk verwijzen naar dit recept. Zo zie je maar beter laat dan nooit, maar soms moet je een logische volgorde aanhouden! ik ga mijn leven beteren….

Zelf een potje persillade maken
Ik gebruik het echt zo vaak deze kruidenmix!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zelf een potje persillade maken

Zelf een potje persillade maken

Maak zelf deze heerlijke kruidenmix die je eigenlijk overal wel bij kunt gebruiken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 61 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: kruidenpotje
Keuken: Frans
Trefwoord: knoflook, nootmuskaat, paprika, peper, persillade, peterselie, sjalot, zout
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 pot
calorieën: 140kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Als je alle ingrediënten bij elkaar optelt zie je dat dit een mix is voor in totaal 100 gram. Handig om je potjes hierop in te kopen.
 • Neem voor elk kruid of specerij een kommetje en weeg de exacte hoeveelheden af. Is het énorm erg als je van iets per ongeluk net iets te veel afweegt? Nee zeker niet maar wijk er niet teveel van af anders smaakt het toch weer heel anders.
 • Mix alles in een grote kom en vul hier de potjes mee en klaar ben je!
Door bij de groothandel of online alle kruiden / specerijen in grote hoeveelheden in te kopen bespaar je jezelf een hoop geld. Als je namelijk de kiloprijs van de potjes uit de supermarkt bekijkt kom je al gauw uit op 60 euro per kilo…. 
 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Voorbeeldjes van een recept waarin ik persillade heb gebruikt? Probeer eens één van deze:

In bijvoorbeeld deze salade met paprika en artisjok.

Of deze heerlijke flespompoen uit de oven.

Maar ook deze smakelijke paddenstoelenquiche.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Zelf een potje persillade maken

20 gedachten over “Zelf een potje persillade maken”

  1. Hi Gerdy, vaak kun je deze kopen in potjes bij de supermarkt. In het kruidenrek, en anders even online zoeken, gewone gedroogde ui kun je ook gebruiken hoor, zelfs eventueel in poedervorm. Succes, grtjes Francine

 1. 4 sterren
  Hallo
  Ik ben vorige week op pad geweest voor gedroogde paprika en gedroogde sjalot of ui nergens te krijgen ben bij de Sligro geweest. Waar haalt u dit?

   1. 5 sterren
    Bij Albert Heyn koop ik zakjes persillade. Zijn bedoeld om kruidenboter of slakkenboter mee te maken. Super en goedkoop. Het heet Epices, melange voor persillade. Van het franse merk Menetrel.

 2. 5 sterren
  Dit is echt lekker om bij gerechten gebruiken. Ik droog zelf altijd al mijn uien/sjaloten en paprika in de droogoven. Dus bijna altijd op voorraad om te mengen :). Op dit moment staat kippendijen in champignonsaus op. Ook hier zitten 2 eetlepels persillade door

 3. 4 sterren
  Lijkt me lekker, maar ga dan wel inderdaad alles zelf eerst drogen in de voedseldroger dan is het helemaal zelfmade. Bovendien wil ik het dan ook biologisch. Vorig jaar deze voor mijn verjaardag gehad. Maak er zelf mijn yoghurt in. Mijn kelder puilt uit, geeft zo’n heerlijk gevoel, dat ik het allemaal zelf doe. Ik expermenteer steeds meer.

 4. Pingback: Pompoen goulash gekruid met persillade - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Gegrilde paprika stoofpot met rijst - Heerlijke Happen

 6. 5 sterren
  Ik heb het vandaag gemaakt precies volgens het recept. Ik heb wel gedroogde peterselie gebruikt en helemaal fijn gewreven door een zeef. Er liggen nu 2 schouderkarbonaden te pruttelen met de nieuwe persillade. Het ruikt heerlijk!! Wat een goed idee om dat zelf te maken. Bedankt voor het fijne recept.

 7. Pingback: Gent's beenhammetje met mosterd - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept