Een echte klassieker pasta Primavera

Een echte klassieker pasta Primavera

Als verschillende chef’s over elkaar heen roepen dat hij “de echte” versie heeft gemaakt en er geruzied wordt over de receptuur, dan heb je een topper te pakken. Hoewel de ware Italiaanse keuken natuurlijk recepten bevat die daadwerkelijk in Italië verzonnen, ontdekt en gemaakt zijn, zijn er zeker er een paar Amerikaanse toppers. Aan het begin van de 19e eeuw emigreerde een grote groep Italianen naar Amerika en deze emigratie hield stand tot begin jaren ’70. En in deze periode is een echte klassieker pasta Primavera geboren. In dit recept geef ik mijn eigen draai aan deze one-pot dish. Helemaal niet ingewikkeld en vol van smaak dus succes gegarandeerd!

Een echte klassieker pasta Primavera
Heerlijk romig en vol van smaak.

Een echte klassieker pasta Primavera

Een heerlijke "one-pot" pasta, een echte klassieker.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: asperges, bosui, broccoli, champignons, courgette, knoflook, pasta, Primavera
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • Grote pan

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 1 stronkje broccoli
  • halve courgette
  • 10 champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • half bosje groene asperges
  • 100 ml kookroom 35% vet
  • 100 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ltr groentebouillon (mag van een blokje)

Instructies

  • We beginnen met de groente. Hak of snij deze in kleine stukjes/ blokjes. We gebruiken in dit recept maar één pan. hierdoor hoeven we niet veel af te wassen en is het ook nog eens snel klaar!
  • Doe een liter water in de pan en breng deze aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en blijf roeren tot hij helemaal is opgelost. Zet het vuur zachter. Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Breek de spaghetti door het midden en leg deze op de groente.
  • Ik strooide er ook nog wat chilivlokken en een eetlepel Persillade kruidenmix bovenop. Breng aan de kook en kook het voor 7 minuten. Terwijl het kookt roer je in de pan zodat de slierten niet aan elkaar plakken.
  • Als de 7 minuten voorbij zijn voeg je de kookroom en Parmezaanse kaas toe en blijf je roeren tot de kaas helemaal is gesmolten. Je merkt hierdoor dat de saus wat dikker wordt.
  • Laat het geheel eventjes afkoelen en serveer het dan in kommetjes.

Notities

Server met nog wat extra geraspte kaas en wat verse peterselie. 
Een echte klassieker pasta Primavera
Alles voorbereiden en dan de pan in. Het snijden neem je nog geen tien minuutjes voorbereiding in beslag.

Ben jij ook zo dol op pasta?

Als je kies voor echte goede producten komt dat vooral de smaak ten goede. Vooral een wat dikkere spaghetti is in dit recept erg lekker. Deze heeft ook lekker veel zetmeel wat ervoor zorgt dat de saus wat bindt.

Voor een beetje pit voegde ik wat chilipeper toe.

Niets lekkerders dan de kaas voor je ogen weg te zien smelten in de pan!

De pan en de kom in dit recept waren een cadeautje van Le Creuset. Als je ze zelf moet kopen weet ik dat dit zeker een investering is, maar de pannen gaan onmetelijk lang mee. En nu zijn ze er ook in hele leuke kleurtjes!

De kaas smelt voor je ogen weg in de pan.

Een echte klassieker pasta Primavera

En zo heb jij in no time een heerlijke pan op tafel staan. Ik garneerde de pasta met wat verse peterselie en wat extra Parmezaanse kaas want ja … daar heb je nooit genoeg van toch? Heerlijk Happen!

Ga jij hem maken?

Nog meer lekkere pasta’s maken? Dat kan probeer eens deze:

  • Een andere klassieker cacio e Pepe die je moet proeven!
  • Of deze heerlijke pasta met mosseltjes.
  • Maar ook deze pasta orzo met honingkip is heerlijk.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Een echte klassieker pasta Primavera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *