Een echte klassieker pasta Primavera

Een echte klassieker pasta Primavera

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als verschillende chef’s over elkaar heen roepen dat hij “de echte” versie heeft gemaakt en er geruzied wordt over de receptuur, dan heb je een topper te pakken. Zoals dit recept voor pasta Primavera. Hoewel de ware Italiaanse keuken natuurlijk recepten bevat die daadwerkelijk in Italië verzonnen, ontdekt en gemaakt zijn, zijn er zeker er een paar Amerikaanse toppers. classic pesto pasta primavera sauce

Een echte klassieker pasta Primavera
Heerlijk romig en vol van smaak.

Aan het begin van de 19e eeuw emigreerde een grote groep Italianen naar Amerika en deze emigratie hield stand tot begin jaren ’70. En in deze periode is een echte klassieker pasta Primavera geboren. In dit recept geef ik mijn eigen draai aan deze one-pot dish. Helemaal niet ingewikkeld en vol van smaak dus succes gegarandeerd met dit recept voor pasta Primavera!

Een echte klassieker pasta Primavera
Alles voorbereiden en dan de pan in. Het snijden neem je nog geen tien minuutjes voorbereiding in beslag.

Ben jij ook zo dol op pasta zoals dit deze pasta Primavera?

Een mogelijke manier om de tekst langer te maken is:

Als je kiest voor echte goede producten, komt dat vooral de smaak ten goede. Dat geldt zeker voor dit recept van pasta met paprikasaus en huttenkäse. Vooral een wat dikkere spaghetti is in dit recept erg lekker, omdat deze meer bite heeft en beter de saus opneemt.

Voor een beetje pit voegde ik wat chilipeper toe.

Deze spaghetti heeft ook lekker veel zetmeel, wat ervoor zorgt dat de saus wat bindt en romiger wordt. Je kunt natuurlijk ook een andere soort pasta gebruiken, maar zorg er dan voor dat je de pasta niet te lang kookt, anders wordt hij te zacht.

De kaas smelt voor je ogen weg in de pan.

Niets lekkerders dan de kaas voor je ogen weg te zien smelten in de pan!

De pan en de kom in dit recept waren een cadeautje van Le Creuset. Als je ze zelf moet kopen weet ik dat dit zeker een investering is, maar de pannen gaan onmetelijk lang mee. En nu zijn ze er ook in hele leuke kleurtjes! Een echte klassieker pasta Primavera

Ga jij hem maken?

En zo heb jij in no time een heerlijke pan op tafel staan. Ik garneerde de pasta met wat verse peterselie en wat extra Parmezaanse kaas want ja … daar heb je nooit genoeg van toch? Heerlijk Happen!

Een echte klassieker pasta Primavera

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Een echte klassieker pasta Primavera

Een echte klassieker pasta Primavera

Een heerlijke "one-pot" pasta, een echte klassieker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: asperges, bosui, broccoli, champignons, courgette, knoflook, pasta, Primavera
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 431kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram spaghetti
  • 1 stronkje broccoli
  • halve courgette
  • 10 champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • half bosje groene asperges
  • 100 ml kookroom - 35% vet
  • 100 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ltr groentebouillon - (mag van een blokje)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de groente. Hak of snij deze in kleine stukjes/ blokjes. We gebruiken in dit recept maar één pan. hierdoor hoeven we niet veel af te wassen en is het ook nog eens snel klaar!
  • Doe een liter water in de pan en breng deze aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en blijf roeren tot hij helemaal is opgelost. Zet het vuur zachter. Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Breek de spaghetti door het midden en leg deze op de groente.
  • Ik strooide er ook nog wat chilivlokken en een eetlepel Persillade kruidenmix bovenop. Breng aan de kook en kook het voor 7 minuten. Terwijl het kookt roer je in de pan zodat de slierten niet aan elkaar plakken.
  • Als de 7 minuten voorbij zijn voeg je de kookroom en Parmezaanse kaas toe en blijf je roeren tot de kaas helemaal is gesmolten. Je merkt hierdoor dat de saus wat dikker wordt.
  • Laat het geheel eventjes afkoelen en serveer het dan in kommetjes.
Server met nog wat extra geraspte kaas en wat verse peterselie. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere pasta’s maken zoals de klassieker pasta Primavera? Dat kan probeer eens deze:

Een andere klassieker cacio e Pepe die je moet proeven!

Of deze heerlijke pasta met mosseltjes.

Maar ook deze pasta orzo met honingkip is heerlijk.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Een echte klassieker pasta Primavera

classic pesto pasta primavera sauce

6 gedachten over “Een echte klassieker pasta Primavera”

  1. Pingback: Mafaldine pasta met portobellosaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Heerlijke Happen nieuwsbrief oktober 2020 - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept