Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Geschatte leestijd: 3 minuten

We duiken de keuken in voor een Hollandse klassieker. Hier in de regio is niet echt een viswinkel, ik moet er al gauw 25 minuten voor in de auto zitten. De viskar is er alleen op woensdag, dus ja als je zin hebt in een lekker visje dan zelf maar aan de slag. We maken zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw, nu kun je daar ook andere witvis voor gebruiken, maar ik vind zelf kabeljauw lekker dik en stevig. Ideaal dus voor heerlijke blokjes gebakken vis. De kruidenmix komt natuurlijk bij mijn vaste partner vandaan.

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Wat maakt kibbeling zo onweerstaanbaar? Het begint met de vis zelf. Versheid is essentieel. Denk aan sappige stukjes witvis, licht gekruid en met een krokant laagje beslag. De kunst zit hem in het juiste evenwicht: niet te vet, niet te zwaar, maar precies goed. En dan die saus! Kibbeling wordt vaak geserveerd met een romige knoflooksaus of een frisse tartaarsaus. De combinatie van het zachte visvlees met de smaakvolle saus is hemels. Voeg een partje citroen toe voor een vleugje frisheid.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Lekkere huisgemaakte crispy kibbeling.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: bloem, ei, kabeljauw
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 651kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • ½ el kibbeling kruidenmix - Van Beekum specerijen

Voor het beslag heb je nodig:

  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 330 ml blond bier
  • el kibbeling kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Giet ongeveer 3/4 liter arachide olie in een pan en verhit deze tot 180 graden. Gebruik een thermometer. (Je kunt ook je frituurpan gebruiken, maar daarna ruikt je vet dus wel naar vis).
  • Snijd de kibbeling in blokjes en bestrooi met de kruidenmix.
  • In een kom mix je het ei met de bloem, kruidenmix en giet er al roerend het bier bij, mix tot je een beslag hebt wat langzaam van een lepel afloopt, het kan dus zijn dat je niet àl het bier nodig hebt. Ik koos voor een 0,0% biertje.
  • Doe de stukjes kabeljauw in de kom en zorg dat er overal een mooi laagje overheen zit, en schep dan met een schuimspaan de vis in delen in de pan. Bak tot ze mooi goudbruin zijn en laat even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij ook een echte “seafood” fan? Dan heb ik hier nog een aantal recepten voor je met echt heerlijke smaken en verrassende ingrediënten. Wellicht iets wat je nog nooit geprobeerd hebt dus zeker de moeite waard om eens te maken.

Italiaanse octopus aardappelsalade: een makkelijk visgerecht

Visballetjes met zoetzure saus

Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Start » Recepten » Hapjes » Zelfgemaakte kibbeling van kabeljauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept