Estimated reading time: 4 minuten
Een recept dat bijna je hele smaakpalet laat wakker schudden! Deze kabeljauw ceviche rode kool bowl heeft het. Zoet, zuur, kruidige gember en kaneel en dat past perfect bij elkaar. Het enige ingewikkelde aan dit recept is het garen van de kabeljauw. Hoewel ingewikkeld? Het duurt gewoon eventjes. Ceviche is een rauwe visschotel uit Latijns-Amerika. Je gaart de vis in citroen of limoensap. Je moet er wel knettertje verse vis voor gebruiken vanwege de eventuele bacteriën die erop kunnen zitten. ceviche recept kabeljauw
Een ander wellicht minder snel gekozen groente in deze bowl is de rode kool. Dat kennen we vooral warm met hachee en een aardappeltje. Maar je kunt het dus ook prima zó uit het potje eten! Laat je verrassen door deze smaken.
Kabeljauw ceviche rode kool bowl
Deze heerlijke kabeljauw ceviche rode kool bowl is een smaakvol gerecht dat echter niet aanbevolen wordt voor zwangere vrouwen. Zoals ik eerder benadrukte, is het van groot belang om verse vis van goede kwaliteit te gebruiken. Door de kabeljauw in het sap van verse limoenen te laten marineren, zal je zien dat de vis zijn witte kleur krijgt en heerlijk mals en sappig wordt.
Ceviche is een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Peru en staat bekend om zijn verfrissende citrussmaak en aroma’s. Geniet van de unieke combinatie van de delicate smaak van de kabeljauw, de knapperige rode kool en de heerlijke kruiden waarmee dit gerecht wordt op smaak gebracht.
Wist je dat ze er daar zelfs een nationale Cevichedag voor in het leven hebben geroepen? De liefde is groot zullen we maar zeggen. Hier in Nederland zie je het ook steeds vaker op de kaart staan. Maar je kunt het dus ook prima zelf maken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kabeljauw ceviche rode kool bowl
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kabeljauwfilets
- 3 limoenen
- 1 pot rode kool met appeltjes - van HAK
- 1 komkommer
- 1 appel
- 100 gram verse spinazie
- 3 cm gember
- 250 gram sushi rijst
- 3 el rijstazijn
- 6 mini maiskolfjes
- kaneelpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kabeljauwfilet schuin door in plakjes. Leg de plakjes in een schaal en giet er het sap van 3 limoenen bij. Bestooi met wat zout en zet in de koelkast voor 2 uur.
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. ( Kook 250 gr rijst in 350 ml water voor 10 minuutjes met het deksel op de pan, daarna nog 15 minuutjes laten staan met het deksel op de pan. Daarna voorzichtig mixen met de rijstazijn).
- Snijd het stukje gember in hele dunne reepjes en bak deze kort in wat olie in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Schep de rijst in de kommen.
- Snijd de komkommer in plakjes. ( Je kunt net als ik deze plakjes met een koekjesvorm uitsteken voor een leuk effect ). Ook de appel snijd je in plakjes.
- Maak de kommen af met de spinazie, kabeljauw, appel, gember, maiskolfjes, en komkommer. Strooi nog wat kaneel op de rode kool.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen? Ik inspireer je graag met onderstaande toppers, welke ga jij maken?
Deze kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum.
Of deze Peruaanse tiradito met passievrucht tijgermelk.
Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
ceviche recept kabeljauw
Kabeljauw is absoluut mijn favoriete vis om te bakken.
Délicieux !