Kruidige rode kool met appeltjes

Kruidige rode kool met appeltjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Velen van jullie weten wel dat ik op het platteland woon. Geboren en getogen in een minuscuul dorpje genaamd Ameide. Later een aantal keer verhuisd en in de grote stad terecht gekomen. Om uiteindelijk toch weer naar het platteland te vertrekken. En nu woon ik in Andel, een klein dorpje in Noord Brabant. In het dorp naast ons staat de HAK fabriek, je weet wel van die reclame…. Je moet de groenten van…. Nu kun je natuurlijk heel gemakkelijk een pot kopen. We gaan rode kool met appeltjes recept maken.

rode kool recept
De kaneel en laurier geven hem een lekker kruidige smaak.

Maar laten we het eens zelf maken. Hierdoor kunnen we lekker veel kruiden en specerijen toevoegen. Dit rode kool recept maken we nu zelf: Kruidige rode kool met appeltjes! Paar uurtjes in je stoofpan en dan smullen maar.

Kruidige rode kool met appeltjes

rode kool maken
Het maken is heel eenvoudig, je hebt alleen wat tijd nodig.

Velden vol met kilometers kool, een plaatje wat ik hier in de omgeving kan zien. Het is een van de oudste soorten kool. Ze staan gemiddeld twee jaar op hetzelfde veld want het is een tweejarig gewas. Deze kool zit vol met Vitamine C. Als je het rauw eet dan alleen in kleine hoeveelheden.

Kruidige rode kool met appeltjes
Ik heb een kast vol met mooie schalen voor mijn food-fotografie.

Een rode kool recept wordt vaak gegeten bij rood vlees of bij wild gerechten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet heel erg vaak maak. Maar zo eens in de zoveel tijd in de winter zet ik een lekkere grote pan op het vuur. Hoe langer hij staat hoe zachter de kool wordt. En hierdoor geven de specerijen ook beter hun smaak af.

Kruidige rode kool met appeltjes

Kruidige rode kool met appeltjes

Huisgemaakt met heerlijke kruiden en specerijen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kaneel, laurier, rode kool
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 221kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

En zo maak je het:

  • Snijd de rode kool door het midden en haal de kern eruit. Snijd hem daarna in fijne reepjes.
  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
  • Neem je stoofpan erbij en verhit hem, doe de boter erin. Voeg de kruidnagels, laurier, en het kaneelstokje toe. Laat op laag vuur eventjes meebakken in de boter. Voeg dan de uitjes toe en daarna de kool.
  • Schenk het bessensap erbij en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Roer door.
  • Doe het deksel op de pan en laat een uutje of drie stoven.
  • In het laatste half uurtje voeg je de stukjes Elstar appels toe. ( geschild )
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere gerechten maken? Probeer dan eens één van deze:

Nog meer inspiratie?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Kruidige rode kool met appeltjes

4 gedachten over “Kruidige rode kool met appeltjes”

  1. Pingback: Appeltjes hachee met rode kool - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zuurkool stamppot met spekjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept