
Velen van jullie weten wel dat ik op het platteland woon. Geboren en getogen in een minuscuul dorpje genaamd Ameide. Later een aantal keer verhuisd en in de grote stad terecht gekomen. Om uiteindelijk toch weer naar het platteland te vertrekken. En nu woon ik in Andel, een klein dorpje in Noord Brabant. In het dorp naast ons staat de HAK fabriek, je weet wel van die reclame…. Je moet de groenten van…. Nu kun je natuurlijk heel gemakkelijk een pot rode kool kopen. Maar laten we het eens zelf maken. Hierdoor kunnen we lekker veel kruiden en specerijen toevoegen. Dit rode kool recept maken we nu zelf: Kruidige rode kool met appeltjes! Paar uurtjes in je stoofpan en dan smullen maar.


Kruidige rode kool met appeltjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rode kool
- 2 rode uien
- 250 ml bessensap
- 2 elstar appeltjes
- 1 kaneelstokje
- 2 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- 30 gram roomboter
- zout / peper
En zo maak je het:
- Snijd de rode kool door het midden en haal de kern eruit. Snijd hem daarna in fijne reepjes.
- Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
- Neem je stoofpan erbij en verhit hem, doe de boter erin. Voeg de kruidnagels, laurier, en het kaneelstokje toe. Laat op laag vuur eventjes meebakken in de boter. Voeg dan de uitjes toe en daarna de kool.
- Schenk het bessensap erbij en breng op smaak met een beetje zout en wat peper. Roer door.
- Doe het deksel op de pan en laat een uutje of drie stoven.
- In het laatste half uurtje voeg je de stukjes Elstar appels toe. ( geschild )
- Heerlijk Happen!

Kruidige rode kool met appeltjes
Velden vol met kilometers kool, een plaatje wat ik hier in de omgeving kan zien. Rode kool is een van de oudste soorten kool. Ze staan gemiddeld twee jaar op hetzelfde veld want het is een tweejarig gewas. Deze kool zit vol met Vitamine C. Als je het rauw eet dan alleen in kleine hoeveelheden. Een rode kool recept wordt vaak gegeten bij rood vlees of bij wild gerechten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet heel erg vaak maak. Maar zo eens in de zoveel tijd in de winter zet ik een lekkere grote pan op het vuur. Hoe langer hij staat hoe zachter de kool wordt. En hierdoor geven de specerijen ook beter hun smaak af.
Andere lekkere gerechten maken? Probeer dan eens één van deze:
- Deze witte koolsalade met druiven en notenmix.
- Heerlijke bloemkool crispy’s met pesto orzo.
- Gegrilde witte kool met kerriesaus.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Dit lijkt mij lekker om te proberen
Pingback: Appeltjes hachee met rode kool - Heerlijke Happen