Kabeljauw met courgette uit de oven

Kabeljauw met courgette uit de oven

Geschatte leestijd: 3 minuten

We eten allemaal wel dat op een zijn een visje eten goed voor je is, en daarbij veelal ook een lekker lichte maaltijd. Zo ook met deze Kabeljauw met courgette uit de oven. Daarnaast is hij ook nog eens super makkelijk om te maken. Je hebt alleen maar een grote ovenschaal nodig en een pan (of rijstkoker) om je rijst te koken en je bent klaar! In ongeveer een half uurtje staat je maaltijd op tafel en kun je een vleugje Méditerranée op tafel zetten. Sluit je ogen en waan je even op een heerlijk warm terras met het zonnetje op je gezicht en genieten maar. Een heerlijk gebakken kabeljauw recept met courgette oven om van te genieten

Kabeljauw met courgette uit de oven

Kabeljauw met courgette uit de oven

Heeft jouw groenteboer of supermarkt geen gele courgettes? Geen probleem gebruik dan gewoon enkel de groene. Of voeg een aubergine toe, dat is ook goed mogelijk. Ik koos voor gekleurde cherrytomaatjes, deze geven lekker veel kleur aan je ovenschotel, een leuke combinatie van geel, oranje en rood. Verder gebruikte ik kant en klare pikante tomatensaus van Mutti. Maar daar kun je natuurlijk elke soort tomatensaus die je op voorraad hebt voor gebruiken.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kabeljauw met courgette uit de oven

Kabeljauw met courgette uit de oven

Een heerlijk visje met de smaak van de Mediterranée!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 1 reactie
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: cherrytomaatjes, courgette, dille, kabeljauw
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 600 gram kabeljauw filets - ( 4 stuks)
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 150 gram groene olijven
  • 400 ml tomatensaus
  • 400 gram witte rijst
  • 1 el dille
  • 1 el viskruiden
  • 2 el kappertjes
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgettes in plakken, snipper de sjalotten.
  • Pak en grote ovenschaal erbij en leg de plakken courgette erin. Strooi de cherry tomaatjes, olijven, en kappertjes erbij en zet in de oven tot het vel van de tomaatjes knappen. Haal uit de oven en bestrooi met peper en zout en schenk de tomatensaus erover.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met de viskruiden en leg deze op de saus, zet de schaal terug in de oven voor ongeveer 15 min tot de vis gaar is.
  • Kook intussen de rijst volgende de verpakking gaar.
  • Pak de kommen erbij en schep wat rijst erin, daarop schep je de vis en de saus, maak af met wat verse dille en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Kabeljauw, een heerlijk wit visje die je makkelijk kunt combineren met allerlei ingrediënten. Naast dat het super gezond is, ook nog eens heel lekker. Natuurlijk heb ik nog andere recepten voor je, bekijk deze maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Een heerlijk gebakken kabeljauw recept met courgette oven om van te genieten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kabeljauw met courgette uit de oven

Eén gedachte over “Kabeljauw met courgette uit de oven”

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept