Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Sommige dingen zijn in je geheugen gegrift. Uitspraken, geuren, smaken, allemaal zijn ze van invloed op je dagelijkse leven. Zo ook de uitspraak van Dhr Ollie B Bommel. De iets oudere mens onder ons weet gelijk over wie ik het heb, de iets jongere mens moet hem maar eens googlen. Zijn gevleugelde uitspraak ” een eenvoudige doch voedzame maaltijd” staat in mijn geheugen gegrift. Mijn vader gebruikte deze uitspraak namelijk ook regelmatig en dit kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille valt zeker onder die noemer. Dus geniet van het simpele in het leven, soms zijn de dingen al moeilijk genoeg…. kabeljauwhaasje recept bakken

Kabeljauwhaasje is een stuk vis dat afkomstig is van de kabeljauw, een bekende vissoort die rijk is aan omega-3 vetzuren en eiwitten. Het kabeljauwhaasje wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten, zoals in vissoepen, gestoofd of gebakken. Het heeft een delicate smaak en een stevige structuur, die goed past bij verschillende sauzen en kruiden. Kabeljauwhaasjes zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen worden gebakken, gekookt of gegrild en gegeten met een groentemengsel of een salade. Kabeljauwhaasjes zijn een gezonde optie voor mensen die op zoek zijn naar een voedzame en smakelijke manier om vis te eten.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille
Genieten van een mooie maaltijd.

En zo maak je het Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille:

-Vooropgesteld: dit is mijn versie van ratatouille en niet degene “precies” zoals hij hoort te zijn.

-We beginnen met alle groenten. Neem als eerste de aubergine erbij, snijd deze in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Hang deze boven je spoelbak en strooi er dan zout op. Door dit te doen haal je een beetje de bittere smaak uit de aubergine weg en onttrek je vocht.

-Terwijl de aubergine staat uit te lekken snijden we de paprika, courgette en de tomaten ook in blokjes. De sjalotjes en de knoflook snipperen we, dat hoeft niet superfijn gesnipperd te zijn.

-Neem vervolgens een koekenpan met hoge rand erbij en die hier een beetje olijfolie in. Bak vervolgens de sjalot en de knoflook glazig en voeg dan alle groenten toe, ook de aubergine. Breng op smaak met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel een 20 minuutjes stoven.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille
Heerlijk bordje met volop kleur.

Het kabeljauwhaasje:

Hier gaan we helemaal geen spannende dingen mee doen. Wrijf beide zijdes in met de Marokkaanse kruidenmix in, verhit een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Bak daarna de kabeljauw aan beide zijdes tot hij mooi gaar is.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

En daar heb je hem dan, je eenvoudige doch voedzame maaltijd dit kabeljauwhaasje recept! Schep eerst wat ratatouille op het bord en leg daarop het kabeljauwhaasje. Garneer met een mooi blaadje basilicum .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Sommige dingen zijn in je geheugen gegrift. Uitspraken, geuren, smaken, allemaal zijn ze van invloed op je dagelijkse leven. Zo ook de uitspraak die bij dit recept hoort: Een eenvoudige doch voedzame maaltijd!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 50 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, kabeljauw, sjalot, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 896kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 2 kabeljauwhaasjes
 • 1 blikje tomatenpuree - kleintje
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 3 sjalotjes
 • 3 rijpe tomaten
 • 1 gele paprika - kleine
 • 2 tenen knoflook - grote

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen met alle groenten. Neem als eerste de aubergine erbij, snijd deze in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Hang deze boven je spoelbak en strooi er dan zout op. Door dit te doen haal je een beetje de bittere smaak uit de aubergine weg en onttrek je vocht.
 • Terwijl de aubergine staat uit te lekken snijden we de paprika, courgette en de tomaten ook in blokjes. De sjalotjes en de knoflook snipperen we, dat hoeft niet superfijn gesnipperd te zijn.
 • Neem vervolgens een koekenpan met hoge rand erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bak vervolgens de sjalot en de knoflook glazig en voeg dan alle groenten toe, ook de aubergine. Breng op smaak met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel een 20 minuutjes stoven.
 • Het kabeljauwhaasje: hier gaan we helemaal geen spannende dingen mee doen. Wrijf beide zijdes in met de Marokkaanse kruidenmix in, verhit een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Bak daarna de kabeljauw aan beide zijdes tot hij mooi gaar is.
 • En daar heb je hem dan, je eenvoudige doch voedzame maaltijd! Schep eerst wat ratatouille op het bord en leg daarop het kabeljauwhaasje. Garneer met een mooi blaadje basilicum
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals het Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kabeljauwhaasje recept bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

5 gedachten over “Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille”

 1. Pingback: Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Mediterraans kabeljauwhaasje met salade - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Op de huid gebakken kabeljauw met zachte botersaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept