Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

Sommige dingen zijn in je geheugen gegrift. Uitspraken, geuren, smaken, allemaal zijn ze van invloed op je dagelijkse leven. Zo ook de uitspraak van Dhr Ollie B Bommel. De iets oudere mens onder ons weet gelijk over wie ik het heb, de iets jongere mens moet hem maar eens googlen. Zijn gevleugelde uitspraak ” een eenvoudige doch voedzame maaltijd” staat in mijn geheugen gegrift. Mijn vader gebruikte deze uitspraak namelijk ook regelmatig en dit kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille valt zeker onder die noemer. Dus geniet van het simpele in het leven, soms zijn de dingen al moeilijk genoeg….

Dit heb je nodig:

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 1 blikje tomatenpuree ( kleintje)
  • een courgette
  • een aubergine
  • 3 sjalotjes
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 kleine gele paprika
  • 2 grote tenen knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Marokkaanse stoofkruidenmix ( van Euroma)
Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille
Genieten van een mooie maaltijd.

En zo maak je het:

-Vooropgesteld: dit is mijn versie van ratatouille en niet degene “precies” zoals hij hoort te zijn.

-We beginnen met alle groenten. Neem als eerste de aubergine erbij, snij deze in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Hang deze boven je spoelbak en strooi er dan zout op. Door dit te doen haal je een beetje de bittere smaak uit de aubergine weg en onttrek je vocht.

-Terwijl de aubergine staat uit te lekken snijden we de paprika, courgette en de tomaten ook in blokjes. De sjalotjes en de knoflook snipperen we, dat hoef niet superfijn gesnipperd te zijn.

-Neem vervolgend een koekenpan met hoge rand erbij en die hier een beetje olijfolie in. Bak vervolgens de sjalot en de knoflook glazig en voeg dan alle groente toe, ook de aubergine. Breng op smaak met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel een 20 minuutjes stoven.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille
Heerlijk bordje met volop kleur.

Het kabeljauwhaasje

-Hier aan we helemaal geen spannende dingen mee doen. Wrijf beide zijdes in met de Marokkaanse kruidenmix in, verhit een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Bak daarna de kabeljauw aan beide zijdes tot hij mooi gaar is.

Kabeljauwhaasje op een bedje van ratatouille

En daar heb je hem dan, je eenvoudige doch voedzame maaltijd! Schep eerst wat ratatouille op het bord en leg daarop het kabeljauwhaasje. Garneer met een mooi blaadje basilicum en: Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *