Estimated reading time: 3 minuten
Zelf paté maken is heel gemakkelijk! Zo dat is een mooie binnenkomer toch? En waarom zou je het dan zelf maken? In de supermarkt kost het nauwelijks wat en die is zo geserveerd. Maar heb je voor de grap wel eens op het etiket gekeken van deze producten? Vol met allerlei E-nummers, kleurstoffen en andere zooi om je paté er roze uit te laten zien en extra lang houdbaar te maken. Ik ga je laten zien met dit paté recept dat je heel eenvoudig zélf paté kunt maken. We maken een Kerstrecept cranberry kippenlever paté, lekker voor bij de kerstborrel! kippenlever pate
Kerstrecept cranberry kippenlever paté
Dit paté recept was ook het ultieme moment om eens één van mijn prachtige Michel Cougant paté schalen te gebruiken. Het is de kip die je op de foto ziet. Deze Franse patémaker vond dat er maar weinig mooie schalen waren en dus produceerde hij een aantal keramieken schalen in de vorm van dieren. Ik ben een verfent verzamelaar van deze diverse schalen. Natuurlijk gebruikte ik de kippenschaal voor dit kerstrecept cranberry kippenlever paté pate.
Met deze elegante patéschalen voegt elk gerecht een vleugje Franse flair toe. De keramieken schalen zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en uniek. Door het gebruik van deze hoogwaardige patéschalen wordt het serveren van paté een ware kunst. De vormen van de dieren geven een speels accent aan elke tafelsetting. Of je nu een simpel hapje voor een feestje bereidt of een elegante maaltijd voor een speciale gelegenheid, met deze patéschalen maak je gegarandeerd indruk op je gasten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kerstrecept cranberry kippenlever paté
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kippenlever
- 3 sjalotten - gesnipperd
- 75 gram gedroogde cranberry's
- 150 gram paddestoelenmix - fijngehakt
- 2 tenen knoflook - fijngehakt
- 3 takjes verse tijm
- zout
- peper
- 2 el persillade kruidenmix
- 10 plakjes bacon
- 180 gram roomboter - in blokjes
- 50 ml whiskey - Glenfiddich
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak de kippenlever erbij, snijd met een mes de vliesjes en "zeentjes" weg (zeen: pees, de witte harde stukjes in de lever). Met wat keukenpapier dep je de stukjes lever goed droog.
- Snipper de sjalotten, hak de paddestoelen en knoflook fijn.
- Pak je koekenpan erbij en bak de stukjes lever voor een minuutje of 2 à 3. Strooi de persillade erover.
- Schep de levertjes in je keukenmachine en voeg de blokjes roomboter toe. Draai met je machine tot je een mooie gladde mix hebt. Daarna pak je een zeef erbij en duw je de mix door de zeef met een spatel in een kom.
- In de koekenpan bakken we de sjalot, knoflook, cranberry's en paddestoelen voor een minuut of 4 à 5 blus af met de Whiskey.
- Schep de inhoud van de koekenpan bij de kippenlevermix en spatel het goed door elkaar. Proef het en voeg eventueel naar smaak nog extra zout en peper toe.
- Bekleed je patévorm met vershoudfolie en leg daarop de plakjes bacon. Schep de paté in de vorm en dek hem af. Zet daarna in de koelkast voor minimaal 3 uur om op te stijven.
- De paté is een aantal dagen houdbaar in de koelkast.
- Heerlijk Happen!
Nog meer weten over de kip, of lekkere kerstrecepten? Laat me je inspireren met de volgende blogs en receptjes:
Een krokante mille feuille met paté.
Kerstrecept huisgemaakte geitenkaas ravioli
Kippedijen in roomsaus met cranberry
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kerstrecept cranberry kippenlever paté pate
Perfect for Christmas !